۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
تهدیدی برای اقتصاد جهان پساکرونا؛ آیا قیمت نفت به ۱۲۰ دلار می رسد؟
سیر تحولات بازار نفت؛

تهدیدی برای اقتصاد جهان پساکرونا؛ آیا قیمت نفت به ۱۲۰ دلار می رسد؟

رشد قیمت نفت موضوع اصلی مورد بحث در رسانه های دنیا است. سوال اینجاست که این روند تا کجا ادامه پیدا می کند.

بازار؛ گروه بین الملل: کاهش عرضه و رشد تقاضا باعث شده است تا قیمت نفت در بازار جهانی رشد کند. رشد قیمت نفت عامل اصلی افزایش هزینه های تولیدات صنعتی در دنیا و در نهایت رشد تورم است و می تواند به اقتصاد دنیا اسیب وارد کند.

به گزارش فارکس دیلی در هفته گذشته قیمت نفت به بالغ بر ۸۵ دلار رسید و گمانه زنی هایی در مورد احتمال گذشتن قیمت این منبع ارزشمند انرژی از مرز ۱۰۰ دلار تا انتهای امسال منتشر می شود.

مساله ای که شاید در نگاه اول برای کشورهای صادرکننده نفت مزیت اقتصادی زیادی داشته باشد ولی اثرات مخربی روی روند بازسازی اقتصاد دنیا در دوره پسا کرونا خواهد داشت.

فارکس دیلی پیش بینی کرده است تا انتهای امسال سه رقمی شدن قیمت نفت مساله ای قابل پیش بینی است و اگر کشورهای نفت خیز حجم تولید را افزایش ندهند تا میزان عرضه متناسب با میزان تقاضا شود، این روند افزایشی در سال ۲۰۲۲ سرعت می گیرد.

در این سال شمار بیشتری از کشورهای دنیا مرزهای خود را به روی پروازهای بین المللی باز می کنند و سرعت رشد تقاضا برای نفت و فراورده های نفتی بیشتر می شود. به همین دلیل مشاهده قیمت ۱۲۰ دلاری برای هر بشکه نفت در فصل اول سال ۲۰۲۲ چندان دور از انتظار نیست.

گزارش بانک جهانی هم نشان می دهد رشد قیمت نفت در بازار جهانی از ماه سپتامبر شروع شده است و در ماه اکتبر سرعت ان افزایش بیشتری پیدا کرده است. بانک جهانی در گزارش خود نوشت: «در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی هر بشکه نفت برنت در دنیا با قیمت ۷۴.۶ دلار مبادله شد که نسبت به متوسط قیمت ماه قبل از ان با افزایش بالغ بر ۴.۵ دلاری همراه بود. حال با گذشت یک ماه از ان تاریخ قیمت هر بشکه نفت برنت در بازار جهانی از مرز ۸۵ دلار گذشته است. مساله این جاست که هنوز تصمیمی جدی برای افزایش تولید نفت وجود ندارد اگرچه برخی از کشورهای نفت خیز برای ارتقای میزان تولید اعلام امادگی کرده اند.»

بانک جهانی در گزارش خود متوسط قیمت هر بشکه نفت دوبی را برابر با ۷۲.۲ دلار و متوسط قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس را برابر با ۷۱.۶ دلار در ماه سپتامبر اعلام کرد و تاکید کرد که قیمت این دو نوع نفت نسبت به ماه هشتم میلادی با افزایش همراه بود..

 بر مبنای این گزارش متوسط قیمت هر بشکه نفت برنت در فصل سوم سال ۲۰۲۱ میلادی برابر با ۷۳ دلار بود  در حالیکه هر بشکه نفت دوبی ارزشی بربار با ۷۱.۴ دلار و هر بشکه نفت وست تگزاس قیمتی برابر با ۷۰.۶ دلار داشت.

 قیمت گاز طبیعی هم در این ماه رشد زیادی را تجربه کرد. آمارها نشان می دهد هر میلیون بی تی یو گاز طبیعی در ماه سپتامبر امسال با قیمت ۲۲.۸۴ دلار در بازار اروپا مبادله شد که بالغ بر ۷ دلار نسبت به ماه قبل از ان رشد کرده بود.

متوسط قیمت هر میلیون بی تی یو گاز طبیعی دراروپا در فصل سوم امسال برابر با ۱۶.۹۳ دلار بود در حالیکه در فصل دوم امسال هر میلیون بی تی یو با قیمت ۸.۷۹ دلار فروخته شده بود.

با وجود اینکه گاز تولیدی در امریکا قیمت کمتری داشت ولی بازهم ارزش ان در فصل سوم امسال در مقایسه با فصل دوم رشد زیادی را تجربه کرد. در فصل سوم سال ۲۰۲۱ هر میلیون بی تی یو گاز طبیعی امریکا۴.۳۲ دلار قیمت داشت در حالیکه در فصل دوم قیمت ان برابر با ۲.۹۱ دلار بود.

کد خبر: ۱۱۴٬۰۸۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha