۸ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
پشتیبانی ۷ هزار میلیارد دلاری دولتها در جنگ جهانی با کرونا
گزارش بازار از میزان و نحوه کمک به اقتصادهای جهان

پشتیبانی ۷ هزار میلیارد دلاری دولتها در جنگ جهانی با کرونا

همه گیری ویروس کرونا را می توان بزرگترین بحران این روزهای دنیا دانست. بحرانی که دولتها و بانکهای مرکزی برای مقابله با اثرات مخرب اقتصادی آن وارد میدان شدند و تاکنون خبر از تصویب ۷ هزار میلیارد دلار به اقتصاد منتشر شده است. بودجه ای که امریکا و اروپا و بریتانیا و چین و ژاپن و هند برای حمایت از اقتصاد در نظر گرفته اند.

خبرگزاری بازار- در شرایطی که بالغ بر ۵۳۰ هزار نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و دهها هزار نفر جان خود را از دست داده اند و بالغ بر سه میلیارد نفر از جمعیت ساکن در کره زمین در قرنطینه هستند، اقتصاد با سرعت در حال افول است. افت بازارهای مالی در دنیا، تعطیلی کسب و کارها و حتی ورشکستگی شرکتهای نفتی همگی باعث شد تا اقتصاد جهان با چالشهای زیادی روبرو شود و دولتها چاره ای جز تزریق به اقتصاد برای ممانعت از تشدید رکود نداشته باشند.

سی ان ان در گزارش اخیر خود اعلام کرد: «دنیا برای مقابله با اثرات اقتصادی این ویروس تا کنون بودجه ای بالغ بر ۷ هزار میلیارد دلار را برای تزریق به اقتصاد پیشنهاد کرده است. این بودجه توسط کشورهای امریکا، چین، ژاپن، هند و اروپا در نظر گرفته شده است و با توجه به تداوم بحران در دنیا پیش بینی می شود  در آینده ای نه چندان دور از ۷ هزار میلیارد دلار هم بیشتر شود.»

سی ان بی سی در مورد این بودجه نوشت: «این هفت هزار میلیارد دلار از طریق افزایش هزینه های دولتی، ارایه ضمانت نامه های تخصیص وام های کم بهره به کسب و کارهای آسیب دیده در جریان شیوع ویروس کرونا، ارایه تخفیف های کلان مالیاتی در کنار چاپ پول توسط بانکهای مرکزی برای خرید دارایی هایی از قبیل اوراق قرضه دولتی و سهام صندوق های  مالی است.»

به گزارش سی ان ان قرار است امریکا دو هزار میلیارد دلار برای حمایت از اقتصاد در نظر بگیرد. این بسته حمایتی که ظرف روزهای آینده تصویب و اجرا می شود برای حمایت از شرکتهای بزرگ و کسب و کارهای کوچک و ارایه کمک مالی به خانواده ها برای چهار ماه در نظر گرفته شده است.

 کشورهای اروپایی چقدر به اقتصاد تزریق می کنند

گاردین نوشت: «دولت بریتانیا اعلام کرده است ۳۹۷ میلیارد دلار معادل ۳۳۰ میلیارد پوند بسته حمایتی برای ارایه وام به کسب و کارهای کوچک، تعلیق مالیات برای خرده فروشی ها، هتل ها و مهمان سراها و کسب و کارهای مشغول در حوزه سرگرمی و تفریح برای مدت ۱۲ ماه در نظر گرفته است. این بودجه حداکثر تا ۸۰ درصد دستمزد ماهانه نیروی کار در بریتانیا برای حداقل سه ماه آینده را نیز پوشش می دهد و قرار است تا مرز ۲۵۰۰ پوند معادل ۲۹۰۰ دلار امریکا در هر ماه به هر فرد شاغل پرداخت شود. از طرف دیگر دولت بریتانیا  اعلام کرد در نظر دارد بودجه ای برای حمایت از کسب و کارهای خود اشتغال نیز تصویب کند. این بودجه ۸۰ درصد از سود ماهانه این کسب و کارها را در بر می گیرد که رقمی بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ پوند بریتانیا است و تا انتهای فصل دوم سال جاری به صورت نقدی و در هر ماه پرداخت خواهد شد.»

در اتحادیه اروپا هم تلاش برای حمایت از اقتصاد بالا گرفته است. فایننشال تایمز در گزارش خود نوشت: «دولت آلمان از تصویب بسته حمایت از اقتصاد با رقمی معادل ۷۵۰ میلیارد یورو معادل ۸۲۵ میلیارد دلار خبر داد که پرداخت مستقیم به شرکتها و افزایش امکان وام دهی به کسب و کارها را شامل می شود. دولت فرانسه از تصویب بودجه ۴۵ میلیارد یورویی معادل ۵۰ میلیارد دلار برای حمایت از کسب و کارهای کوچک و افراد بیکار خبر داد. قرار است بودجه ای معادل ۳۰۰ میلیارد یورو برابر با ۳۳۰ میلیارد دلار برای تخصیص وام کم بهره به شرکتهای بزرگ به تصویب برسد. بودجه تصویب شده در کشور ایتالیا برای حمایت از کارگران و سیستم درمانی کشور برابر با ۲۵ میلیارد یورو یا ۲۷.۵ میلیارد دلار است  در حالیکه اسپانیا ۲۰۰ میلیارد یورو معادل ۲۲۰ میلیارد دلار برای حمایت از اقتصاد تخصیص داده است.»

بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است ۷۵۰ میلیارد یورو معادل ۸۲۴میلیارد دلار برای خرید اوراق قرضه دولتی و اوراق قرضه خصوصی اختصاص می دهد. این بودجه از طریق چاپ پول تامین می شود و قرار است تا انتهای سال ۲۰۲۰ به اقتصاد تزریق شود. اما اگر این مبلغ برای حمایت از اقتصاد کافی نباشد تا ۱۲۰ میلیارد یورو معادل ۱۳۳ میلیارد دلار مازاد بر مبلغ اعلام شده به اقتصاد تزریق خواهد کرد.

 کشورهای آسیایی چقدر به اقتصاد تزریق می کنند

کشورهای آسیایی هم طرح های مشابهی را اجرا کرده اند. به گزارش چاینا دیلی، چین ۱۶.۴ میلیارد دلار بسته مالی برای حمایت از اقتصاد و  ۱۱۲.۵ میلیارد دلار بسته حمایتی شامل معافیت یا تخفیف مالیاتی برای کسب و کارها را تصویب کرده است. بانک مرکزی چین هم از تخصیص ۱۶۲ میلیارد دلار برای حمایت از کسب و کارهای  آسیب دیده در اثر شیوع ویروس کرونا در نظر گرفت که این بودجه به صورت وام های کم بهره در اختیار شرکتها  و کسب و کارها قرار می گیرد.

دولت ژاپن هم اعلام کرد ظرف هفته های آینده بسته حمایتی خود از اقتصاد را تصویب خواهد کرد. طبق برآوردهای اولیه ارزش این بسته برابر با ۲۷۴.۲ میلیارد دلار است و برای ارایه پول ماهانه به خانوارها و پرداخت وام به کسب و کارهای آسیب دیده صرف می شود.

دولت هند هم تنها ۳۶ ساعت بعد از اعلام قرنطینه خبر از تخصیص بودجه ۲۲.۶  میلیارد دلاری برای حمایت از اقتصاد داد. دولت هند در نظر دارد این بودجه را برای پوشش هزینه های درمانی و ارایه کمکهای غذایی به مردم صرف کند. البته پرداخت یارانه و مزایای بیشتر به افراد شاغل هم از طریق همین بودجه تامین می شود.

کد خبر: ۱۱٬۲۰۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha