قزاقستان ظرفیتی مناسب برای صادرات کالای ایرانی
رئیس اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد

قزاقستان ظرفیتی مناسب برای صادرات کالای ایرانی

شافعی، رئیس اتاق ایران گفت: قزاقستان با برخورداری از امکانات و زیرساخت‌های مناسب می‌تواند قطبی برای صادرات کالاهای ایرانی به کشورهای همجوار باشد.

به گزارش بازار، غلامحسین شافعی در همایش تجاری ایران و قزاقستان که در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: ایران و قزاقستان اشتراکات فرهنگی بالایی دارند و روابط خوب میان این دو کشور از سابقه تاریخی برخورد است از طرفی در استان گلستان بسیاری از هم‌وطنان ما قزاق هستند.

وی اضافه کرد: قزاقستان بزرگ‌ترین کشور آسیای مرکزی است که بعد از استقلال روند رشد خوبی را طی کرده است ضمن اینکه قوانین اقتصادی قزاقستان براساس اقتصاد آزاد مدرن بنا شده و اقتصاد این کشور رشد خوبی داشته است.

شافعی گفت: از طرفی روابط سیاسی دو کشور ایران و قزاقستان از استحکام خوبی برخوردار است و روش مستقل قزاقستان نسبت به ایران بسیار قابل احترام است. سطح مناسبات سیاسی و فرهنگی دو کشور بسیار بالاست، اما روابط اقتصادی تناسبی با آن ندارد. البته می‌دانیم که تحریم‌ها هم بر روابط اقتصادی اثرگذار بوده، ولی با توجه به روابط خوب سیاسی، می‌توان به آینده همکاری‌های اقتصادی امیدوار بود.

وی افزود: قزاقستان در حوزه معدن، کشاورزی، منابع آبی و صنایع متوسط و کوچک رشد خوبی داشته و پیشرفت خوبی دارد از این رو ظرفیت قابل توجهی در این حوزه‌ها برای گسترش همکاری‌ها وجود دارد.

شافعی به ظرفیت خدمات فنی و مهندسی در ایران اشاره کرد و گفت: قبلاً در بخش خدمات فنی و مهندسی در همکاری‌های خوبی بین ایران و قزاقستان در بخش جاده سازی و ساختمان سازی انجام شده است و باید به این حوزه توجه جدی شود.

رئیس اتاق ایران تأکید کرد: امیدوارم با سفر شما گشایش‌های جدید برای توسعه روابط ایجاد شود. البته ما اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان داریم که از اتاق‌های فعال در اتاق ایران است که می‌تواند محوری مهم برای توسعه روابط اقتصادی دو طرف باشد.

غیرت توربایف، معاون وزیر تجارت قزاقستان هم در این همایش گفت: روابط تاریخی دو کشور ایران و قزاقستان به قرن‌ها برمی‌گردد و ما ایران را به‌چشم شریک راهبردی می‌بینیم ضمن اینکه وزارتخانه تجارت قزاقستان دو سال قبل تشکیل شده و هدف اصلی آن ارتباط با کشورهای منطقه است.

وی افزود: ایران یکی از مهم‌ترین کشورهاست و برای همین هیئت تجاری قزاقستان به ایران آمده است؛ برای تعمیق روابط اقتصادی ۲۰ شرکت تجاری با ما همراه هستند که همه خواهان همکاری با شرکای ایرانی خود هستند.

معاون وزیر تجارت قزاقستان با اشاره به مسئله حمل و نقل گفت: ما از هر فرصتی برای بهبود همکاری حمایت می‌کنیم. باید از مسیرهای حمل و نقل آبی، ریلی، خاکی و هوایی استفاده کنیم. البته برای بالفعل شدن این ظرفیت‌ها باید زیرساخت‌ها مدرن شود.

غیرت توربایف افزود: یکی از مشکلات، حمل و نقل کانتینری است که باید برای حل این مسئله شرایط هموار شود. از طرفی از ۱۱ کریدور بین‌المللی کریدور از قزاقستان می‌گذرد به طور نمونه انتقال کالا از سواحل شرقی چین تا اروپا از مسیر قزاقستان حدود ۱۵ روز طول می‌کشد که ایران می‌تواند به قطب حمل ونقل ما به آسیای میانه وصل شود.

وی ادامه داد: می‌خواهیم از بندرعباس به عنوان بندری فعال برای اتصال به جنوب شرق آسیا استفاده کنیم ضمن اینکه از طرفی قزاقستان در نظر دارد در آینده پنج قطب تجاری تأسیس کند که یکی از این قطب‌ها در دریای خزر خواهد بود.

معاون وزیر تجارت قزاقستان به مشکل حمل و نقلی ریلی هم اشاره کرد و گفت: در این مشکل کشورها به طور مستقیم در آن نقشی ندارند، اما مجبورند از مسیر ترکمنستان و ازبکستان عبور کنند که معطلی قطارها در این مسیر بسیار زیاد است و گاهی میانگین سرعت به ۲۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. این باعث می‌شود هزینه حمل بار بالاتر برود البته اگر این چند کشور در حمل و نقل ریلی تسهیلات لازم را فراهم کنند، حتماً قیمت و سرعت حمل بار به صرفه خواهد بود.

غیرت توربایف افزود: ایران و قزاقستان عضو چندین سازمان هستند. میان سازمان اقتصادی اوراسیا و ایران توافقنامه ایجاد منطقه آزاد اقتصادی امضا شد و برای کالاهای معین تعرفه ترجیحی اعمال شد که در آینده قصد داریم چارچوب آن را گسترش بدهیم.

وی با بیان اینکه همکاری اقتصادی بین ایران و قزاقستان در سطح بالایی نیست ادامه داد: سال گذشته گردش تجاری میان دو کشور ۳۱۶ میلیون دلار بود که در مقایسه با سال‌های قبل چندید برابر پایین‌تر است. در این‌باره امروز با رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق بازرگانی ایران و قزاقستان و دیروز با معاون وزیر راه و شهرسازی ملاقات کردم که نشان می‌دهد چشم انداز همکاری‌ها بسیار وسیع است.

معاون وزیر تجارت قزاقستان با بیان اینکه میان دو کشور پرواز مستقیم وجود دارد گفت: تعداد پرواز برای فعالان اقتصادی قابل قبول نیست بنابراین اولا دفعات پرواز در ماه را باید افزایش دهیم. همچنین مقصدهای پرواز را گسترش دهیم.

وی افزود: اقدامات اقتصادی که از طرف کشورهای دیگر به ایران اعمال می‌شود، مانند تحریمها، بر روابط تجاری ما تاثیر می‌گذارند؛ بنابراین ما باید طوری همکاری و هماهنگ کنیم که هیچ یک از طرفین ضرر نبینند همچنین باید صدور روادید را برای رفت و آمد فعالان اقتصادی تسهیل کنیم.

در پایان این همایش نشست رودر روی فعالان اقتصادی دو کشور نیز برگزار شد.

کد خبر: ۱۱۱٬۵۴۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha