۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۲
امضای تفاهم نامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید توسط صنایع
با حضور وزرای نیرو و صمت انجام شد؛

امضای تفاهم نامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید توسط صنایع

امروز با امضای تفاهم نامه بین وزارت صمت و وزارت نیرو، هدف گذاری برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید توسط بخش صنعت و معدن انجام شد.

به گزارش بازار، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در این مراسم با اشاره به این که امروز شاهد ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در تامین برق هستیم، گفت: یعنی این رقم ۲۲ درصد تقاضای کشور را شامل می‌شود که ما امکان تولید آن را در بخش‌های مختلف خانگی، صنعتی، اداری و کشاورزی نداریم.

وی با بیان این که یکی از برنامه‌های وزارت نیرو توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی در کشور متناسب با تقاضاست، گفت: با این برنامه ریزی ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حوزه‌های مختلف احداث خواهد شد که ۱۵ هزار مگاوات آن توسط وزارت نیرو و بخش خصوصی و در قالب نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و بخار انجام خواهد شد در کنار آن ایجاد ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر عملیاتی می‌شود.

وزیر نیرو با بیان این که سرمایه گذاران برای ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر مراجعه کرده اند گفت: ایران ظرفیت بالایی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی می‌توان طرح‌های متعددی در بخش انرژی خورشیدی اجرا کرد.

محرابیان با اشاره به این که موضوع امروز تشویق بخش صنایع برای احداث نیروگاه است اضافه کرد: این نیروگاه‌ها برای تامین مصارف صنعت احداث خواهد شد ضمن اینکه تفاهم نامه امروز نیز راه اندازی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه‌ها توسط بخش صنایع و معادن است که طبق آن صنایع، برق مصرفی خود را برمی دارد و مازاد آن نیز به شبکه تزریق خواهد شد.

محرابیان با اشاره به این که ایجاد این نیروگاه‌ها در آینده‌ای نزدیک عملیاتی می‌شود گفت: صنایع ما به دلیل کمبود برق امکان اجرای طرح‌های توسعه خود را نداشتند که امیدواریم در دو وزارت خانه شاهد همکاری خوب و در نتیجه ایجاد رفاه باشیم.

وزیر نیرو با بیان این که طی دو دهه گذشته شاهد ایجاد ظرفیت‌های عظیم در بخش صنایع و معادن بودیم گفت: تلاش‌های زیادی انجام شده تا صنعت رشد داشته باشد به خصوص در بخش معادن و صنایع انرژی بر که این صنایع محوری هستند مانند مس، فولاد و آلومینیوم که البته به دلیل ایجاد محدودیت در تامین برق در سال‌های گذشته شاهد ایجاد دوران سختی برای این بخش بودیم.

وی با اشاره به این که محدودیت‌های ایجاد شده در بخش صنایع به دلیل کمبود برق سبب افت ارزش افزوده در این بخش شده است افزود: صنعت برق ما بسیار پر افتخار بوده، رشد بالایی داشته و صاحب فناوری (تکنولوژی) است البته ما در این بخش خودکفا و قادر به ساخت انواع نیروگاه‌ها در داخل و خارج از کشور هستیم.

وی ادامه داد: بخش مهمی از صادرات خدمات فنی و مهندسی به خارج از کشور، مربوط به صنعت برق است، اما در سال‌های اخیر شاهد افت سرمایه گذاری در بخش نیروگاهی هستیم بنابراین رشد تقاضا، متناسب با تولید نبوده است.

کد خبر: ۱۱۱٬۴۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha