۱۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۸
مشق گران کسبه در ماه مهر | کرونا ماهیت لوازم‌التحریر را تغییر داد
بازار از مشهد گزارش می‌دهد؛

مشق گران کسبه در ماه مهر | کرونا ماهیت لوازم‌التحریر را تغییر داد

مشهد- دو سال است که بچه‌ها و دانش آموزان به‌جای خودکار، کیف و دفتر، گوشی، تبلت و اینترنت استفاده می‌کنند و لوازم‌التحریرهای دنیای آنلاین، جای مداد و پاکن و خودکار را گرفته است.

بازار؛ گروه استان‌ها: در روزهای پایانی شهریور بازار مملو از دانش‌آموزانی بود که با خرید لوازم و پوشاک مدارس، نونوار شده و آماده می‌شدند تا سال تحصیلی جدید را آغاز کنند اما قریب به دو سال است که این صحنه‌ها به خاطره تبدیل‌شده است.

همه‌ساله با نزدیک شدن به‌روزهای پایانی شهریور بازار لوازم‌التحریر رونق مضاعفی پیدا می‌کرد که این حلاوت بابت افزایش میزان فروش تا ماهها، کام فروشندگان نوشت‌افزار را شیرین نگاه می‌داشت اما ظاهرا از هنگامی‌که کرونا پا به مدارس و جامعه گذاشته است اوضاع کاملاً متفاوت شده است.

دانش آموزان می‌گویند برای امسال نیاز به خرید چندانی ندارند و فروشندگان هم می‌گویند کرونا از سال گذشته تاکنون ضربه مهلکی به پیکره بازار خورده است.

فروش حداقلی
امید حاجی‌زاده فروشنده لوازم‌التحریر در مرکز توزیع مجد به ما می‌گوید: هرچند که ما تا قبل از کرونا هم به دلیل گرانی بیش‌ازحد برخی اقلام و کاهش قدرت خرید مردم با مشکل مواجِه بودیم اما دیگر تا این حد متضرر نشده بودیم.

وی اذعان می‌کند: دو سال است که بچه‌ها و دانش آموزان به‌جای خودکار، کیف و دفتر، گوشی، تبلت و اینترنت استفاده می‌کنند و لوازم‌التحریرهای دنیای آنلاین جای مداد و پاکن و خودکار را گرفته است.

مشق گران کسبه در ماه مهر | کرونا ماهیت لوازم‌التحریر را تغییر داد

وی ادامه می‌دهد: الآن بیشترین فروش ما متمرکز بر روی ادارات دولتی و شرکت‌هاست که البته همان ادارات هم مصرفشان، کاهش‌یافته است.

این فروشنده لوازم‌التحریر اذعان می‌کند: البته نوشت‌افزار یک کالای مصرفی است، به‌طور مثال نیاز به خودکار تمام‌شدنی نیست اما اتفاق دیگری که رخ‌داده این است که قبلاً لوازم‌التحریر ارزان بود و لذا بسیاری از مشتریان ما وقتی برای خرید می‌آمدند به خرید یک عدد خودکار یا مداد اکتفا نمی‌کردند و لذا از هر خودکار یا مداد یک جعبه ۱۲ عددی برمی‌داشتند اما در حال حاضر آن‌قدر این کالاها گران شده که همان خریداران عمده نیز حالا تکی خریداری می‌کنند.

وی با دستش اشاره به قفسه مدادهای رنگی می‌کند و می‌گوید: بسیاری از والدین تا سه سال پیش وقتی به این مغازه می‌آمدند حداقل  دو جعبه  مداد رنگی می‌خریدند که دیگر تا پایان سال مجبور نشوند به بازار قدم بگذارند اما حالا یک جعبه مداد رنگی به ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان رسیده است لذا برای خرید همین جعبه هم مشکل‌دارند و این پا و آن پا می‌کنند.

حاجی‌زاده به ما می‌گوید: فروش ما متأسفانه نسبت به دو سال گذشته به یک‌سوم رسیده است و به دلیل افزایش قیمت دلار  و کاغذ مشتری‌ها ریزش داشتند و لذا امسال هم با این طریقه واکسیناسیون امیدی به رونق بازار و جبران ضرر و زیان‌های رسوب‌کرده در این صنف نداریم.

حاجی زاده به ما می گوید: در دو سال اخیر قیمت کاغذ روند افزایشی عجیبی داشت که همین موضوع بر قیمت نوشت افزار تأثیر زیادی گذاشت. به عنوان نمونه در حوزه کاغذ باید بیان کنیم که در دو سال اخیر ۴۰۰ درصد گران شد.

ضررهایی که دیده نمی‌شود
رئیس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد در گفت‌وگو با بازار اظهار می‌کند: اگر در منزل شما شور و شوقی برای رفتن به مدرسه و خرید لوازم‌التحریر هست پس می‌توانید نتیجه بگیرید که بازار و حال‌وروز صنف ما هم خوب است.

سید جواد سید عباسیان در تشریح وضعیت این روزهای بازار نوشت‌افزار به ما می‌گوید: افزون بر ۲۵۰ واحد صنفی کرکره را پائین کشیده و از این کار کناره‌گیری کردند و حتی ۱۳۰ واحد صنفی حاضر به ابطال جواز کسب خود شدند و لذا شما بخوانید حدیث مفصل از این مجمل!

وی هم‌چنین در خصوص ضرر و زیان‌هایی که در این مدت به همکارانش تحمیل‌شده است  به ما می‌گوید: بسیاری از مردم در نگاه نخست به ما می‌گویند : شما که ضرر نکردید خودکار دانه‌ای هزار تومان حالا شده ۵ هزار و تومان و سرمایه شما ۵ برابر شده است اما واقعیت این است که ضررهای تحمیل‌شده به صنف ما قابل‌مشاهده نیست.

عباسیان می‌افزاید: بخش اعظمی از همکاران ما در این اتحادیه به‌ویژه آن‌هایی که در حوزه کتاب‌های کمک‌آموزشی و درسی فعالیت دارند متحمل خسارت‌های سنگینی شدند.

وی بابیان اینکه تعطیلی مدارس بسیاری از این کتاب‌ها را بدون مشتری گذاشت می‌افزاید کم ازآنجاکه هرسال چاپ این کتاب‌ها تغییر و با اصلاحات جدیدی وارد بازار می‌شود لذا تاریخ‌مصرف این کتاب‌ها گذشت و روی دست فروشندگان ماند.

وی بیان بابیان این‌که از این اقلام زیاد داریم می‌افزاید مثلاً سررسیدهایی که به‌صورت کلی همکاران بنده خریداری کردند هم دقیقاً به همین سرنوشت دچار شد و  بسیاری از آن‌ها باقیمت‌های گزاف به کاغذ باطله تبدیل شد.

رئیس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد توضیح می‌دهد البته بیشترین خریداران سررسید را معمولاً  اصناف تشکیل می‌دهند اما به دلیل شیوع کرونا این فرصت از دست رفت.

وی با اشاره به اینکه همه‌ساله بازار فروش سررسید در اسفندماه و فروردین داغ می‌شود افزود: با شیوع کرونا متأسفانه تمام اصناف به‌اجبار تعطیل شدند لذا تقویم‌ها نیاز بازار خود را از داد.

مشق گران کسبه در ماه مهر | کرونا ماهیت لوازم‌التحریر را تغییر داد

وی می‌گوید: با توجه به تغییرات کتاب‌های درسی دیگر به درد سال  آینده هم نخواهد خورد و باید همکاران من به‌عنوان کاغذ باطله کتاب‌های فروش نرفته را به ضایعاتی بفروشند. این ضرر کمی نیست. با توجه به هاله‌ای از ابهام بودن برگزاری کنکور، کتاب‌های کنکور نیز که بخش مهمی از درآمد صنف است با صد درصد ضرر به ضایعات خواهد رفت زیرا امکان دپو و فروش برای  سال آینده را نخواهد داشت.

افزایش قیمت‌ها
رئیس اتحادیه صنف کتاب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد در گفت‌وگو با بازار با اشاره به گرانی لجام‌گسیخته می‌افزاید: در بحث تورم چون بسیاری از کالاهای نوشت‌افزار یا وارداتی است یا مواد اولیه‌شان وارداتی است لذا افزایش دلار تأثیر زیاد و مستقیمی بر روی کالاها داشته است.

وی میزان تورم و افزایش قیمت‌ها را در طی یک سال و نیم گذشته بیش از ۶۰ درصد عنوان می‌کند و می‌افزاید:  در طی یک سال و نیم‌ پیش حداقل قیمت لوازم‌التحریر۶۰ درصد افزایش داشته است.

عباسیان با اشاره به این موضوع که در طی این دو سال کمک شایانی به این صنف نشده، می‌افزاید: عمده مسائل این صنف به بحث درآمدی مربوط است لذا ازجمله تقاضاهایی که در این مدت از دولت داشتیم این بود که به‌جای دریافت ‌مالیات و عوارض معافیت را در پیش‌گرفته و یا  این بدهی‌ها به تعویق بیفتد اما متأسفانه هیچ‌یک از آن‌ها محقق نشد.

رئیس اتحادیه کتاب، نوشت افزار و صحافی مشهد به موضوع حذف فروش کتب درسی از صنف نوشت افزار نیز اشاره می‌کند و با انتقاد از این تصمیم‌ می‌گوید: آموزش وپرورش بزرگ‌ترین ظلم را در حق صنف نوشت افزار در حوزه کتاب‌های درسی انجام داد. این اقدام آنان برای گرفتن فروش کتاب‌های درسی از صنف نوشت افزار، مخالف اصل ۴۴ قانون اساسی و ماهیت آموزش وپرورش است.

کد خبر: ۱۰۹٬۶۵۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha