بازار؛ گروه بورس: در جریان معاملات دیروز، شاخص کل بر خلاف جهت دلار حرکت کرد و با افت ۱۵ هزار و ۳۹۷ واحدی، رقم یک میلیون و ۵۲۳ هزار و ۸۶ واحد را ثبت کرد. در این میان، شاخص کل هموزن نیز با افت ۴ هزار و ۲۵۶ واحدی، به ۴۶۵ هزار و ۳۵۱ واحدی رسید و مشخص شد که روند کلی بازار رو به نزول بود و هیچ سهمی اثر رشدی چندانی روی شاخصهای اصلی بازار نداشتهاند و از همه بدتر، سهمهای گروه فرآوردههای نفتی بودهاند که به طور کامل قرمزپوش بودند و فقط یکی از سهمها سبزپوش شده بود.
در روزهای آینده هم به جز سهمهایی که عرضه اولیه دارند، سهمهایی که نسبت به شاخص کل رشد مناسبی نداشتهاند مورد اقبال قرار خواهند گرفت
دیروز، نمادهای «فولاد»، «فملی» و «کچاد» بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند و همچنین، سه نماد «میدکو»، «کگل» و «شسپا» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. با این حال، بسیاری از فعالان و کارشناسان بر این عقیدهاند که تا زمان روشن شدن برجام و در صورت منتشر نشدن اخبار لحظهای تأثیرگذار در بازار، نمادهای کوچک در بازار تقویت خواهند شد و رشد خواهند داشت. البته، نباید نادیده گرفت که همچنان درگیریها در افغانستان ادامه دارد و در صورت تغییرات دیگر در منطقه باید منتظر جهتگیری خاص دولت بود تا تکلیف بازار بهتر مشخص شود.
برخی دلیل ریزش بورس را تسویه اعتباری کارگزاریها بیان میکنند و میگویند که سال مالی برخی از کارگزاریها پایان شهریور بوده و علت ریزش بازار نیز تسویه اعتبارات است
پوریا نوروزی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با تأثیرگذاری دلار بر بازار سرمایه اظهار داشت: قیمت دلار در بازار آزاد در کانال ۲۷ هزار تومان نوسان میکند؛ اگر قرار بود خبر مذاکرات و بازگشت ایران به وین تأثیرگذار باشد، ابتدا باید بازار آزاد دلار به آن واکنش نشان میداد، اما نه تنها قیمت دلار در بازار آزاد افت نداشت، بلکه نسبت به روز افزایش داشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: در مقابل، بازار سرمایه به دلیل خبر بازگشت احتمالی ایران به مذاکرات وین در دو روز اخیر واکنش قابل توجهی نشان داده است؛ به طوری که بسیاری از سهمهای ارزنده را در صف فروشها گذاشتهاند که منجر به منفی شدن سهمهای شاخصساز میشود؛ البته برخی دلیل این رخداد را تسویه اعتباری کارگزاریها بیان میکنند و میگویند که سال مالی برخی از کارگزاریها پایان شهریور بوده و علت ریزش بازار نیز تسویه اعتبارات است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در حال حاضر، حمایت یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحدی از دست رفته است، گفت: این نقطه شاخص مجدد نقش مقاومتی ایفا خواهد کرد بنابراین، رفتار مشابه امروز برای بازار فردا پیشبینی میشود و محتمل است که در نیمه دوم معاملات سطح تقاضا افزایش پیدا کند و دلیل آن هم رسیدن به سطح حمایتی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد است.
نوروزی درباره افت امروز شاخص مطرح کرد: از آنجا که امروز عرضه اولیه در بازار خواهیم داشت، بسیاری از سهامداران برای تهیه آن عرضههای اولیه قصد ایجاد نقدینگی داشتهاند و یکی از دلایلی که شاخص کل افت دیروز را تجربه کرد، همین بود بنابراین، میتوان گفت نقدینگی در بازار ایجاد شده است و سهامداران تنها به فکر احیای پرتفوی خود هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این روزها، بازار به خرید سهمهای کوچک تمایل بیشتری دارد. در روزهای آینده هم به جز سهمهایی که عرضه اولیه دارند، سهمهایی که نسبت به شاخص کل رشد مناسبی نداشتهاند مورد اقبال قرار خواهند گرفت.
نظر شما