۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶
دقیقا نمیدانیم چه بلایی بر سرمان آمده است!
دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی درباره کرونا:

دقیقا نمیدانیم چه بلایی بر سرمان آمده است!

دبیر کل سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی بر این باور است که خوش بینانه است اگر تصور کنیم ، اقتصاد دنیا بعد از پایان بحران کرونا به وضعیت عادی باز می گردد.اثرات این بحران روی اقتصاد دنیا چند جانبه و وسیع بوده است و بازگشت به حالت عادی زمان زیاد و هزینه های کلان نیاز دارد.

خبرگزاری بازار- شیوع ویروس کرونا در ۱۹۲ کشور دنیا و ابتلای بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر به این بیماری در جهان، چالشی بزرگ برای جهانیان محسوب می شود و به گفته بسیاری از دانشمندان بزرگترین تهدید جان انسانها در قرن بیست و یکم میلادی است. این بیماری  به گفته آنجلا مرکل نخست وزیر کشور آلمان  بزرگترین چالش انسانی بشریت بعد از جنگ جهانی است و به همین دلیل برای حل این معضل باید تمامی دنیا وارد عمل شوند.

 تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی، مدارس و سفرهای هوایی در بسیاری از کشورهای جهان می توان تصویری از آسیب اقتصادی این بحران را نشان دهد ولی زمانی تیرگی این تصویر برای همه مشخص می شود که بدانیم برای حل این معضل در هر کشور بین ۱۰ هفته تا ۱۲ هفته قرنطینه مورد نیاز است. سیاستی که استیون مانچین وزیر خزانه داری آمریکا هم رسما اعلام کرد و به مردم امریکا به خصوص سه ایالت بحران زده کالیفرنیا، نیویورک و واشنگتن در مورد آن توضیح داد.

تعطیلی اقتصاد یک کشور به خودی خود برای ۱۰ تا ۱۲ هفته زیان زیادی اقتصاد دنیا وارد می کند، چه برسد به اینکه این تعطیلی نه برای یک کشور و قاره خاص بلکه برای تمامی کشورهای دنیا باشد و در ضمن همزمان هم اتفاق نیفتد. یعنی زمانی که چینی ها از قرنطینه خارج شده اند کشورهای امریکا و فرانسه و آلمان وارد قرنطینه شده اند و زمانی که چند هفته از آغاز قرنطینه در کشورهای بحران زده اروپایی گذشت تازه استرالیا و بریتانیا قرنطینه را در دستور کار قرار دادند. عدم همپوشانی زمان قرنطینه کشورهای دنیا با هم باعث شده است که تاثیر این بحران روی اقتصاد دنیا بزرگتر شود.

خبر گزاری بی بی سی  در گزارشی با اشاره به عدم همپوشانی زمان قرنطینه و تعطیلی فعالیتهای اقتصادی کشورهای مختلف نوشت: « به نظر می رسد مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا سالهای سال در اقتصاد دنیا مشاهده شود. این مشکلات می تواند روی زندگی عده زیادی از مردم تاثیر منفی داشته باشد  و عامل ورشکستگی شمار زیادی از کشورها را فراهم کند.»

آنجل گوریا، دبیر کل سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی در مصاحبه ای با  بی بی سی ضمن تایید این مساله گفت: «آسیب اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا  تا کنون بزرگتر از آسیب اقتصادی ناشی از بحران سال ۲۰۰۸ بوده است . بنابراین با اطمینان می توان گفت که اثرات منفی  اقتصادی ناشی از این بحران تا انتهای دوره شیوع آن در دنیا چندین برابر هزینه های ناشی از بحران سال ۲۰۰۸   خواهد بود و سیاستهایی که باید به کار گرفته شود هم سیاستهایی بزرگتر و پر هزینه تر است. »

وی با تاکید بر این نکته تصور عادی شدن اوضاع اقتصادی  کشورها بعد از پایان یافتن دوره قرنطینه و باز شدن مرزها ، تصوری بسیار خوش بینانه و غیرواقع بینانه است افزود: «ما هنوز نمی دانیم چه تعداد فرصت شغلی در جریان این بحران جهانی از بین می رود و چه تعداد شرکت کوچک و بزرگ ورشکسته می شوند. ولی می دانیم که اثرات اقتصادی ناشی از این بحران سالها در اقتصادهای دنیا باقی می ماند و اقتصادهای بزرگ دنیا  وارد مرحله رکود اقتصادی می شوند. البته نمی توانیم به طور قطع بگوییم که رکود در اقتصاد دنیا مشاهده خواهد شد ولی بدون شک  در بسیاری از کشورها برای چندین سال رشد صفر درصدی یا رشد منفی مشاهده خواهد شد. از آنجا که این تجربیات در اقتصادهای بزرگی مانند آمریکا و آلمان و فرانسه و بریتانیا مشاهده خواهد شد، تاثیر آن روی رشد اقتصادی دنیا بسیار زیاد خواهد بود و این مساله تایید دیگری است بر این موضوع که دنیا سال سختی را در پیش دارد و این سختی ممکن است در سالهای آتی هم ادامه داشته باشد.»

دبیرکل سازمان  توسعه و همکاریهای اقتصادی در ادامه مصاحبه به بی ثباتی ایجاد شده در اثر شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت:«بررسی های ما  نشان داده است که بی ثباتی ایجاد شده در اثر شیوع ویروس کرونا در دنیا بیش از بی ثباتی  و شوک اقتصادی ناشی از حملات تروریستی یازده سپتامبر به برج های تجارت جهانی در امریکا یا بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ بوده است . دلیل بزرگی این بی ثباتی و اثرات اقتصادی مخرب آن هم  عدم اطمینان در مورد میزان گسترش بحران و میزان آسیب ناشی از آن است. ما به درستی نمی دانیم  بعد از این بحران نرخ بیکاری چقدر می شود، چه مشاغلی از دست می روند و کدام موسسات مالی دچار چالش و بحران می شوند. از طرف دیگر ما نمی دانیم چقدر طول می کشد تا کسب کارهای کوچک و متوسطی که در جریان این بحران آسیب دیدند را دوباره احیا کنیم و قدرت فعالیت اقتصادی را به انها بازگردانیم. همین سطح بالای بی ثباتی در تمامی ابعاد مشکل است که موجب شد تا  بازارهای مالی سقوط کنند و بازارهای کالاهای اساسی هم عکس العمل نشان دهند.»

وی در نهایت از دولتها خواست تا از تمامی منابع مالی و ابزارهای اقتصادی و سیاسی که در دست دارند برای حل این بحران استفاده کنند و در نظر داشته باشند که اقتصاد بدون حمایت دستگاه های دولتی و نظام بانکی نمی تواند  از زیر بار این مشکل رهایی یابد. 

کد خبر: ۱۰٬۶۵۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha