۱۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۸
بانک‌ها دانش فنی را به عنوان آورده شرکت‌های دانش بنیان نمی‌پذیرند
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن:

بانک‌ها دانش فنی را به عنوان آورده شرکت‌های دانش بنیان نمی‌پذیرند

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن گفت: یکی از معضلات مهم در برخورد بانک‌ها با شرکت دانش بنیان این است که بانک‌ها دانش فنی و فناوری این شرکت‌ها را به عنوان آورده نمی‌پذیرند.

به گزارش بازار، آرمان خالقی در حاشیه همایش صنایع فناورانه و پیشرفته ایران افزود: معضل دیگر، ارزش گذاری فناوری‌های پیشرفته در کشور است که متولی خاصی ندارد و حتی اگر هم ارزش گذاری شود بانک‌ها به جای دانش فنی، دارایی‌های ملکی را به عنوان وثیقه و آورده می‌پذیرند، اما دانش فنی که قرار است که امکانات و تجهیزات را به محصول و ارزش افزوده تبدیل کند پذیرفته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا مراکزی وجود دارند که دانش فنی و فناوری‌های پیشرفته را ارزش گذاری و به عنوان دارایی نامشهود ثبت می‌کنند و حتی بر مبنای این ارزش گذاری، سرمایه گذار در طرح مشارکت می‌کند.

خالقی گفت: به نظرم مجلس باید در این باره پیشقدم و نهادی را متولی ارزش گذاری دانش فنی و فناوری در کشور کند تنها در این صورت است که سرمایه گذار می‌تواند به راحتی وارد سرمایه گذاری در حوزه فناوری‌های پیشرفته شود.

وی با بیان این که ارتباط میان صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده در کشور است افزود: دانشگاه‌ها باید در مسیر فناوری‌های کاربردی فعالیت کنند و تحقیقات آن‌ها قابلیت مصرف داشته باشد دانشگاه و دانشجو نباید مدرک محور و پایان نامه محور باشند. از این رو اگر بتوانیم این دو رکن را به هم متصل کنیم و پایان نامه‌ها براساس دغدغه‌های صنعت تنظیم شود خروجی دانشگاه فردی متخصص و توانمندی خواهد بود که می‌تواند مشکلی از مشکلات کشور حل کند.

قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن گفت: البته واحدهای تولیدی هم باید از طرح‌های صنعت محور دانشگاه حمایت و دانشجویان را بورسیه کنند تا به این ترتیب امیدوار بود که خروجی طرح‌های دانشگاهی کمک به تولید باشد.

وی افزود: موضوع بعدی ثبت معنوی فناوری‌های پیشرفته در کشور است اگر چه قانون مالکیت معنوی را در کشور داریم، اما این قانون پاسخگوی نیازهای امروز کشور نیست و باید در حوزه قیمت گذاری و معاملات دانش فنی به روز شود.

خالقی ادامه داد: در این باره قوه قضاییه هم باید پای کار بیاید، زیرا دعوای مختلفی در این حوزه پیش آمده و خواهد آمد، زیرا افرادی که مالک فناوری بودند به راحتی فناوری آن‌ها کپی برداری و سرقت می‌شود.

وی تامین نقدینگی و امکانات اولیه برای فعالان فناوری‌های پیشرفته را دیگر دغدغه این حوزه برشمرد و گفت: باید کار متقاضیان فعالیت در حوزه شرکت‌های دانش بنیان و فناوری‌های پیشرفته با سهولت و سرعت بیشتری انجام شود و اگر چه قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کشور وجود دارد، اما باید از کسانی که در حوزه فناوری پیشتاز هستند به صورت هوشمندانه و مستمر حمایت کنند.

کد خبر: ۱۰۶٬۳۹۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha