به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، شهریار حیدری، با بیان اینکه رئیس جمهور اشاره کلی به فرصت در مرزها داشته است، گفت: این واقعیتی است که بارها در این باره صحبت کردیم اما مشکل اساسی در این زمینه عدم تصمیم گیری مسئولین برای حل مشکلات در حوزه مرزها است.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دنیا بر این باور است که مرزها پر اهمیت هستند، خوشبختانه رئیس جمهور ایران نیز به این نکته باور دارد، با وجود اینکه همه می دانند مرزنشین ها سپر نظام در مقابل تهدیدات هستند و مرزنشین ها همواره در معرض خطرند، به آنها توجه ویژه ای نمی شود در حالی که در دنیا به مرزنشین ها بیشترین توجه می شود، پویاترین اقتصاد در دنیا برای مرزها است.
وی افزود: در بین مرزنشینان، مردمان مرزهای آبی ثروتمندترین هستند اما با کمال تاسف، مرزنشینان ما دچار مشکلات اقتصادی فراوانی هستند با این حال انتظار داریم که امنیت پایدار داشته باشیم و قاچاق در مرزها وجود نداشته باشد.
حیدری با یادآوری این نکته که رئیس جمهور رئیس شورای مرز است، بیان کرد: رئیس جمهور برای حل مسائل مرزی باید جلسه ای برگزار کند و تکلیف ۲۴ نهاد که اجازه دخالت در امور مرزی را دارند مشخص کند، اول باید قانون مرزها اصلاح شود، دخالت دستگاه ها در مرزها از بین برود، دنیا مرزها را محل عبور و گذر می دانند اما در ایران مرزها محل توقف است. اگر وادراتی از مرز صورت گیرد ۵ نهاد باید درباره کالا نظر دهند، با چنین رویه ای واردکننده برای انجام کار قانونی و رسمی کلافه می شود. امروز گره اصلی در مرزها، گمرک است در حالی که گمرک باید تسهیل کننده امور در مرزها باشد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: آقای رئیس جمهور سریعتر آیین نامه مبادلات مرزی را اصلاح کند، شخصا به مسئله مرز ورود کند، اگر در حد رئیس جمهور به مسئله مرزها ورود نشود، نمی توان به مرزها سر و سامان دهد. اگر می خواهیم مرزها سر و سامان پیدا کند، مرزها به فرصت تبدیل شده، امنیت پایدار تامین شود، باید شخص رئیس جمهور مسائل را دنبال کند نه اینکه معاون اول یا نهادهای دیگر پیگیر مسئله شوند.
حیدری با بیان اینکه مرز برای مرزنشین ها منفعتی ندارد، گفت: ۵۱ درصد از استان های ایران درمناطق مرزی قرار دارند، بیش از ۵ میلیون و پانصد هزار نفر در ۲۰ کیلومتری مرزها زندگی می کنند که فقیرترین، مظلوم ترین و محروم ترین مردم در ایران هستند آنها هیچ امکاناتی ندارد با این وجود در طول تاریخ به مرز و خاکشان معتقد بودند و با دل و جان از مرزشان دفاع می کنند.
وی بیان کرد: اگر رئیس جمهور می خواهد مرز را به فرصت تبدیل کند باید شخصا پای کار بیاید از اینکه معاون اول و دستگاه های دیگر را درگیر کنند هیچ نتیجه ای نمی گیریم، کیلومترها مرز از جنوب تا شمال غرب با کشور عراق داریم که به اندازه مرز ترکیه با عراق کارکرد ندارد، مشکل ما مدیریتی است و گرنه بهترین همسایه ما از هر نظر عراق است اما مزیتی برای ایران ندارد چرا که مسئولین و مدیران گمرک توان استفاده از ظرفیت های مرزهای ژئوپلتیک ندارند دخالت بی جا و بی مورد دستگاه ها در امور مرزی نیز عامل دیگر است که باعث شده مرزهای ایران بی مزیت بمانند.
نظر شما