۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
«شاپیرو» باعث تغییر در موضع بایدن به ایران نمی شود|تبادل نظر برجامی واشنگتن و تل آویو حائز اهمیت است
سفیر سابق آمریکا در جمهوری آذربایجان در گفتگو با بازار:

«شاپیرو» باعث تغییر در موضع بایدن به ایران نمی شود|تبادل نظر برجامی واشنگتن و تل آویو حائز اهمیت است

«ریچارد کوزلاریچ» معتقد است که ورود «دان شاپیرو» به تیم مذاکره کننده آمریکایی تغییری در موضع واشنگتن به مذاکرات برجام ایجاد نمی کند.

بازار؛ گروه بین الملل: سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیراً اعلام کرده مذاکرات وین مذاکراتی برای رسیدن به یک متن جدید نیست. مذاکرات وین برای اطمینان از اجرای برجام طابق النعل بالنعل آنچنان که در برجام آمده و مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکاست. آن‌چه در وین تا امروز صورت گرفته اطمینان از این مسیر است که اگر آمریکا به تمامی تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت راستی آزمایی شده برگردد، قطعا جمهوری اسلامی ایران موافقت خواهد کرد که آمریکا در اتاق و میز برجام بنشیند و ایران هم اقدامات جبرانی خودش را متوقف خواهد کرد و مطابق برجام تعهدات خود را انجام خواهد داد.

خطیب‌زاده تصریح کرده بود: این گفت‌وگوها بیش از این‌که گفت‌وگوهایی منتهی به یک متن جدید باشد، گفت‌وگوهای تکنیکی است که با جزییات فرابخشی با حضور برخی جهات مرتبط در مذاکرات وین انجام شده است و از این پس هم نیز همین طور خواهد بود و به صورت اجماع حاکمیتی پیش خواهد رفت. این‌که پیشانی آن وزارت خارجه و یا جای دیگر باشد، تصمیمی است که طی روزهای آتی اعلام خواهد شد. مهم این است که تاکنون و پس از آن به صورت اجماعی و با تصمیم ملی کارها جلو خواهد رفت.

در این راستا خبرنگار بازار گفتگویی با «ریچارد کوزلاریچ» مدیر اندیشکده علوم و سیاست‌گذاری انرژی در دانشگاه جرج میسون، مدیر موقت برنامه سیاست عملیات صلح (POPP ) و سفیر پیشین آمریکا در جمهوری آذربایجان انجام داده که در ادامه می آید.

*«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران اخیرا به طور ضمنی اعلام کرد ممکن است در دولت ابراهیم رئیسی، متولی مذاکرات هسته ای وزارت خارجه نباشد و احتمالا شورای عالی امنیت ملی ایران مذاکرات را به پیش ببرد. این موضوع چه آثاری بر مذاکرات وین خواهد داشت؟
من از تأثیر تغییر نهاد مذاکره کننده ایرانی بر روند مذاکرت وین اطلاعی ندارم  و این تاثیر بستگی به این دارد که در موضع اساسی ایران در تطابق با برجام تغییری ایجاد خواهد شد یا خیر.

*سعید خطیب زاده همچنین اعلام کرده است «ایران در مذاکرات وین براساس تصمیم نظام و تصمیم حاکمیتی مذاکره کرد. در ایران تغییر دولت صورت گرفته و طبیعی است تغییراتی انجام شود اما این بدان معنا نیست که تصمیم حاکمیتی ایران تغییر کند.» آیا این به معنای عدم تغییر در سیاست ایران در خصوص تداوم مذاکرات وین ارزیابی می شود؟
مانند تغییر دولت در هر کشور - از جمله در ایالات متحده آمریکا - تغییر مذاکره کنندگان کلیدی در ایران با تغییر دولت امری طبیعی است. همانطور که در پاسخ قبلی اشاره کردم، محتوای موضع ایران مهمتر از مذاکره کنندگان یا مواضع دولتی آنها است.

*اخیرا نخست وزیر اسرائیل با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد و در خصوص «طرح جایگزین» برجام به توفق رسیدند. این اقدام در حالی است که دولت رئیسی در ایران به قدرت رسیده، حاوی چه پیامی است؟
من نمی دانم دقیقا هدف اقدام نخست وزیر اسرائیل و مقامات آمریکایی چیست اما می دانم که ایالات متحده آمریکا در مورد برجام با اسرائیل در حال تبادل نظر بوده و این امر بسیار مهم است.

*«رابرت مالی» اخیرا «دان شاپیرو» سفیر سابق آمریکا در اسرائیل را به تیم مذاکره کننده هسته ای با ایران اضافه کرده است. دلیل این موضوع چیست و آیا تغییری در رویکرد آمریکا در خصوص برجام ایجاد خواهد شد؟
من دلیل خاصی برای انتصاب سفیر شاپیرو به تیم مذاکره کننده نمی دانم. او یک دیپلمات باتجربه است که روابط نزدیکی با سطوح عالی رتبه در دولت بایدن دارد. من معتقدم حضور او به معنای تغییر در مواضع آمریکا در خصوص مذاکرات برجام نیست.

کد خبر: ۱۰۵٬۸۴۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha