فناوری های نور درمانی برای ترمیم زخم های ناشی از سوختگی
«بازار» گزارش می دهد

فناوری های نور درمانی برای ترمیم زخم های ناشی از سوختگی

پژوهشگران دانشگاه ایالتی نیویورک به همراه استارت آپ Editas Medicine از یک فناوری نوری رونمایی کردند که قادر است در کوتاه ترین زمان، زخم های ناشی از سوختگی را ترمیم کند.

به گزارش بازار به نقل از «newswise »، پژوهشگران آمریکایی در دانشگاه  ایالتی نیویورک   با همکاری  استارت آپ  Editas Medicine موفق شدند یک فناوری نوری طراحی کنند که از روش نور درمانی برای ترمیم انواع زخم های ناشی از سوختگی استفاده می کند؛ این فناوری که از روش فوتوبیومدولاسیون «photobiomodulation » استفاده می کند از طریق پروتئین TGF‐beta رشد و تقسیم سلولی را متوقف می کند و در نهایت منجر به بهبودی و کاهش سوختگی خواهد شد.

در واقع، کلمه photobiomodulation متشکل از چندین واژه می باشد که شمال فوتو به معنای نور، بیو اشاره به یک اثر بیولوژیک، مدولاسیون نیز به معنای پاسخ به نور است که می تواند تحریک کننده یا مهار کننده ی رشد سلول باشد. فوتوبیومدولاسیون، نتایج درمانی مفیدی را برای بیماران به همراه دارد، که  از آن جمله  می توان به از بین بردن  التهاب، مدولاسیون پاسخ ایمنی و تقویت ترمیم زخم،   بازسازی بافت ها و همچنین تسکین درد اشاره کرد.

 سالانه بیش از شش میلیون نفر در سراسر جهان با مشکلات سوختگی پوستی و التهابات بعدی آن به مراکز درمانی مراجعه می کنند که در پاره ای از موارد ترمیم کامل و سریع آسیب بسیار مشکل ساز خواهد شد و در برخی از نقاط نیز نبود امکانات پزشکی به  پیدایش عفونت های شدید و کاهش روند درمان دامن می زند

براساس گفته های پراوین آرانی مدیر ارشد این پروژه، سالانه بیش از شش میلیون نفر در سراسر جهان با مشکلات سوختگی پوستی و التهابات بعدی آن به مراکز درمانی مراجعه می کنند که در پاره ای از موارد ترمیم کامل و سریع آسیب بسیار مشکل ساز خواهد شد و در برخی از نقاط نیز نبود امکانات پزشکی به پیدایش عفونت های شدید و کاهش روند درمان دامن می زند.

وی این فناوری نوری را نقطه عطفی در تلفیق  تکنولوژی های مدرن و  علم پزشکی  برای  درمان آسیب های ناشی از سوختگی می داند و در این خصوص اظهار داشت: در این روش درمانی پروتئین  بسیار مفید TGF‐beta ۱ فعال شده  تا به تحریک سلول‌ های گوناگونی بپردازد که در ترمیم زخم نقش دارند که از آن جمله می توان به "فیبرو بلاست‌ها"(Fibroblasts) که برای ترمیم بافت بسیار مهم هستند و "ماکروفاژها"(Macrophages) که التهاب را کاهش می‌ دهند، سلول های را پاکسازی نموده  و با عفونت مقابله می‌ کنند؛ اشاره کرد.

وی افزود:  این فناوری که نوعی از لیزر به شمار می آید، با کمک اثر فوتوبیومدولاسیون قادر است در کمتر از ۹ روز سوختگی درجه ۳ را ترمیم کند و هر گونه التهاب را نیز در کمتر از ۵ روز تسکین دهد؛ مهم ترین بخش درمان با این فناوری کسب اطمینان از نبود عفونت های  بعدی است که در پاره ای از اوقات شدیدتر و کشنده تر از آسیب اولیه میباشد.

 در این روش درمانی پروتئین  بسیار مفید TGF‐beta ۱ فعال شده  تا به تحریک سلول‌ های گوناگونی بپردازد که در ترمیم زخم نقش دارند که از آن جمله می توان به "فیبرو بلاست‌ها"(Fibroblasts) که برای ترمیم بافت بسیار مهم هستند و "ماکروفاژها"(Macrophages) که التهاب را کاهش می‌ دهند، سلول های را پاکسازی نموده  و با عفونت مقابله می‌ کنند؛ اشاره کرد

ناگفته نماند، اثربخشی فوتوبیومدولاسیون در درمان درد و شفای تحریک کننده در صدها کار آزمایی بالینی و هزاران مقاله دانشگاهی مستند سازی شده است. این درمان به تازگی به عنوان یک درمان استاندارد برای تسکین درد از موکوسیت دهان مرتبط با سرطان (التهاب دهان) توسط انجمن چند ملیتی مراقبت های حمایتی در سرطان توصیه شد و  به صورت موثر در درمان سرطان دژنراسیون ماکولا (Macular degeneration) و آلزایمر نیز بسیار موفقیت آمیز عمل کرده است.

این پژوهشگران امیدوار هستند که در آینده نزدیک از فناوری های درمان های فوتوبیومدولاسیون  نه تنها برای درمان آسیب های ناشی از سوختگی و التهابات استفاده کنند بلکه برای ترمیم زخم های باز و بسیار عمیق نیز بهره بگیرند.

کد خبر: ۱۰۲٬۱۹۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha