۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۸
انتخاب مدیران بومی در بخش‌های اقتصادی و صنعتی مطالبه مردم آذربایجان شرقی از دولت جدید
یادداشت؛

انتخاب مدیران بومی در بخش‌های اقتصادی و صنعتی مطالبه مردم آذربایجان شرقی از دولت جدید

تبریز- «انتخاب مدیران بومی در بخش‌های اقتصادی و صنعتی مطالبه مردم آذربایجان شرقی از دولت جدید است» این بخشی از یادداشت طاهر خیری روزنامه نگار تبریزی برای رسانه بازار است.

طاهر خیری؛ بازار: تا چند روز دیگر دولت سیزدهم کار خود را شروع خواهد کرد. پس از مراسم تحلیف و تنفیذ حکم ریاست جمهوری نوبت معرفی وزرا به مجلس خواهد بود تا کابینه دولت رئیسی شکل بگیرد. در این میان با توجه به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور، انتخاب تیم اقتصادی قوی و به تبع آن گزینش مدیرانی بومی برای استان‌ها با توجه به شعارهای دولت جدید اهمیت دوچندانی خواهد داشت.

اغراق نیست اگر بگوییم آذربایجان شرقی، استانی است که لطمه‌های فراوانی از انتصاب مدیران غیر بومی یا به عبارتی بهتر مدیرانی پروازی در دولت‌های گذشته دیده است و مردم این خطه همیشه ناخرسندی خود را از بکارگیری افراد غیر بومی در رأس سازمان‌ها و ادارات استان اعلام کرده اند.

اینک فرصت آزمون و خطا نیست و انتظار می‌رود رئیس جمهور منتخب در انتخاب مدیران آذربایجان شرقی از صدر تا ذیل از افراد بومی آشنا به ظرفیت‌ها و امکانات این منطقه استفاده کند زیرا مردم با مدیران بومی همراه و همدل هستند تا غریبه‌ها.

تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که مدیران غیر بومی در استان موفق نبوده و عملکرد قابل قبولی نداشته اند چرا که با روحیات مردم و پتانسیل‌های فراوان این خطه آشنا نبوده و نتوانسته اند نمره قبولی از افکار عمومی بگیرند.

به نظر می‌رسد اصل شایسته گزینی بدون نگاه به سلیقه‌های سیاسی افراد و نگاه صرف به کارآمدی و مردمی بودن باید مدنظر دولت سیزدهم در انتخاب مدیران استان باشد. آذربایجان شرقی به عنوان سر ایران و قطب اقتصادی کشور و با پیشینه درخشان در تاریخ این مرز و بوم همیشه مردان و زنانی برای مدیریت اجرایی کشور معرفی کرده و آنها نیز از خود قابلیت نشان داده اند.

به یقین می‌توان گفت در استان قحط الرجال نیست و افراد توانمند و بادانش با سوابق درخشان در زمینه صنعت و اقتصاد وجود دارند که متأسفانه فرصت خدمت به هر دلیلی پیدا نکرده اند و گمنام مانده اند. لذا انتخاب مدیران از استان‌های دیگر حتی از اردبیل یا آذربایجان غربی بی انصافی و جفا در حق مردم آذربایجان شرقی است.

جایگاه استراتژیک استان و در رأس آن تبریز چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ صنعتی قابل کتمان نیست و هیچ کس نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد. بنابراین این شهر قابلیت تبدیل شدن به پایتخت دیپلماسی اقتصادی در کشور را دارا می‌باشد به شرط آنکه مدیران آتی استان در دولت جدید در این زمینه از خود کارآمدی نشان دهند و ضعف‌ها و ناکارآمدی های دولت قبلی را برطرف کنند.

در سال‌های گذشته بارها به دلیل ضعف مدیران استان، فرصت میزبانی بسیاری از اجلاس‌های مهم اقتصادی و چند جانبه از دست رفت. فرصتی که می‌توانست در معرفی ظرفیت‌های بی شمار اقتصادی و صنعتی استان مثمرثمر باشد. حتی عملکرد بد برخی از مدیران صنعتی و اقتصادی باعث شد استان بازارهای همسایگان را به نفع ترکیه یا چین از دست بدهد و سهم ناچیزی در صادرات کالاهای تولیدی داشته باشد.

جذب سرمایه و سرمایه گذاری در بخش صنعت و اقتصاد آذربایجان شرقی، قوی کردن بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینان و حضور فعال در بازار همسایگان، باید رویکرد مدیران بومی تازه نفس و با انگیزه در دولت سیزدهم باشد.

کد خبر: ۱۰۱٬۳۱۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha