به گزارش بازار، وحید شقاقی، مالیات را منجر به درآمد پایدار دولتی، بازتوزیع دولتی و کنترل فعالیتهای مخل تولید دانست و افزود: دولتها در کشور ما به اهداف دوم و سوم بها نمیدهند و درآمدزایی را هم فقط به اندازه ۳۰درصد تحقق میبخشند.
وی، چنین نقیصهای را موجب احساس نیاز اساسی به دگرگونی مالیاتی در کشور دانست و گفت: بدون نظام مالیاتی صحیح، مردم لذت یک زندگی شایسته و کارآمد را نخواهند چشید.
شقاقی معتقد است نظام مالیاتی صحیح باید درآمد را از دهکهای پر درآمد بستاند و آن را میان دهکهای کم درآمد بازتوزیع نماید. از طرفی از فعالیتهای مخل تولیدی جلوگیری کرده و موجب اضافه شدن پایهای مالیاتی شود.
وی یکی از پایههای مهم مالیاتی در دنیا را، مالیات بر ثروت نامید و افزود: در این میان ثروت را مسکن، زمین، خودروی لوکس و... قلمداد میکنند و دولت از آن مالیات میگیرد.
شقاقی افزود: در ایران زمین و مسکن مصرفی و ثروت قلمداد میشود؛ خودرو نیز بر خلاف همه جای دنیا، به عنوان دارایی و کالایی مصرفگرا در نظر گرفته میشود.
رئیس دانشکده اقتصاد در دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در ایران به دلیل شوکهای تورمی خودرو را به عنوان یک کالای ثروت محور در نظر میگیرند و لذا لازم است یک پایه مالیاتی بر ثروت تنظیم کنیم ولی در حل حاضر ۲۰ سال میگذرد و از تصویب این مسئله عاجز بودهایم.
شقاقی دریافت مالیات از خودروهای لوکس مردم را نزدیک به عدالت خواند و افزود: خودروی لوکس را باید بر حسب فرهنگ جامعه ایرانی تعریف کنیم و بر آن مالیات ببندیم.
این کارشناس حوزه اقتصاد در ادامه سخنان خود، یادآور شد: برای اینکه خودروی لوکس یا برخی منازل ثروت قلمداد شود، ابتدا باید حداقلی از ثروت را معاف از مالیات بدانیم.
شقاقی همچنین مالیات بر ثروت و عایدیِ سرمایه را موجب جلوگیری از تورم دانست و ادامه داد: عموما خودروهای دوم و سوم کالای سرمایهی قلمداد میشود و در دنیا نیز چنین مسئلهای را در نظر میگیرند.
نظر شما