ابوالقاسم حکیمی پور اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفت و گو با بازار اظهار کرد: برای مثال تولیدکننده یخچال ۱۰ میلیارد سرمایهگذاری میکند و از حمایتهای عدم پرداخت مالیات برای چند سال ابتدایی کار و دریافت وام استفاده میکند و پسازآن باید شرایط رقابتی با محصولات دیگر کشورها را برایش فراهم آورد تا این تولیدکننده به فکر ارتقای کیفیت محصولات خود باشد.
وی اذعان کرد: وقتی ما چنین سیاستی را دنبال نمیکنیم چطور میتوان توقع داشت پول به سمت تولید هدایت شود؟
این اقتصاد دان ابراز کرد: در دولت آقای روحانی ۶۲ تن طلا تبدیل به سکه شد و مردم دعوت به خرید سکه شدند لذا شاهد بودیم که در عرض مدت کوتاهی سکه ۳ میلیونی به ۸ میلیون و اکنون به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه ایجاد خلقوخوی دلالی در دولت ها سقوط ارزشهای اخلاقی در مردم را به وجود آورد افزود: این اتفاق میتواند تبعات اجتماعی و فرهنگی متعددی ازجمله افزایش آمار جرم و جنایت را به دنبال داشته باشد.
این استاد دانشگاه هم چنین ابراز کرد: باید بدانیم که پول ماهیتاً به دنبال سود بیشتر است لذا اگر این سود در خریدوفروش ارز باشد طبیعتاً پول به سمت این بازار هدایت میشود.
حکیمی پور بیان کرد: این موضوع برای بازار مسکن و خودرو نسز مصداق دارد و واقعیت این است که بخش تولید در کشور جاذبهای برای پول و سندسازی نداشته به همین دلیل پول به این سمت هدایت نشده است.
وی یادآور شد: از طرف دیگر وزارت اقتصاد و دارایی نیز طبق قانون مالیات میگیرد. پس این پول به بخشهای دلالی روی میآورد که از پس آن مالیاتی هم نداشته باشد.
نظر شما