بازار؛ گروه بین الملل: در اولین ساعات روز شنبه ۲۶ ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی بازار رمز ارزها در دنیا قرمز پوش شد. در این روز ما شاهد سقوط ارزش رمز ارزها بودیم. سقوطی که از روز جمعه شروع شد و در روز شنبه به اوج خود رسید.
آمارها نشان می دهد ارزش هر بیت کوین در بازار جهانی با بالغ بر ۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل از آن به کمتر از ۳۲ هزار دلار رسید و هر اتریوم بعد از تجربه کاهش ۱۰ درصدی ارزش با قیمت ۱۸۰۰ دلار مبادله شد.
در این روز هر رمز ارز XRP قیمتی معادل ۶۱ سنت داشت و هر دوج کوین به قیمت ۲۳ سنت به فروش رسید. نرخ تغییر ارزش XRP نسبت به روز قبل از آن برابر با ۱۰ درصد و نرخ کاهش ارزش دوج کوین برابر با ۲ درصد اعلام شده است.
اما سوال این جاست که چرا بازار رمز ارزها در این روز با چنین سقوطی روبرو شد. وب سایت کوین دسک در این مورد نوشت: «از یک طرف مشکل ایجاد شده در معاملات رمز ارزها در السالوادور زمینه را برای سقوط ارزش این بازار فراهم کرد و از طرف دیگر انتشار خبر دستگیری گروهی از تبهکاران در بریتانیا که از این بازار برای پولشویی استفاده می کردند باعث شد تا بازار سقوط کند.»
کشور السالوادور اولین کشور دنیا بود که رمز ارزها را به رسمیت شناخت و استفاده از ان را به صورت قانونی پذیرفت. در این کشور فعالیتهای مرتبط با استخراج رمز ارزها و مبادلات ان در سطح بسیار وسیعی جریان دارد و به همین دلیل است که یکی از بازیگران اصلی در بازار رمز ارزهای دنیا محسوب می شود.
اما از روز گذشته اختلالی درسیستم های مبادلاتی در بازار رمز ارزها در این کشور ایجاد شده است و در بسیاری از موارد امکان انتقال برای مبادلات رمز ارزها وجود نداشته است. به همین دلیل بازار رمز ارزها در این کشور روز جمعه کاملا تعطیل شد و تا اوایل ساعات کاری روز شنبه هم خبری در مورد بازگشایی دوباره آن منتشر نشده بود. این مساله باعث شد تا بازار رمز ارزها به شدت سقوط کند.
در بریتانیا هم پلیس خبر از مصادره شمار زیادی رمز ارز با ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار داد که طبق بررسی های آنها برای پولشویی استفاده می شد. انتشار این خبر باعث شد تا دولتمردان کشورهای صنعتی در مورد ضرورت قانونگذاری و شفافیت بیشتر فعالیت در این بازار صحبت کنند که خود فشار زیادی در جهت کاهش ارزش به بازار رمز ارزها وارد کرد.
این بازار در سالهای اخیر به دلیل عدم کنترل دولت به صورت آزادانه فعالیت می کرده است و دولتها هیچ نظارتی بر معاملات و نحوه استفاده از منابع مالی آن نداشتند. حال صحبت بر سر این است که عدم نظارت دولت بستر را برای افزایش نابسامانی ها و مشکلات اقتصادی در کشورها فراهم می کند.
نظر شما