۷ تیر ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۵
ضرورت تحریک بازار فرش دستباف؛ تجربه فروش مبل منبت نادیده گرفته نشود
بازار از همدان گزارش می‌دهد؛

ضرورت تحریک بازار فرش دستباف؛ تجربه فروش مبل منبت نادیده گرفته نشود

همدان- تجربه موفق همدان در تحریک بازار تقاضای مبل منبت و مراجعه ۱۲۰۰ نفر به ملایر برای خرید این کالای ایرانی تایید کننده آن است که با تحریک بازار فرش دستباف نیز می توان آینده روشنی برای آن ترسیم کرد.

بازار؛ گروه استان‌ها: قالیبافی از هنرها و صنایع‌دستی اصیل و کهن ایرانی محسوب می‌شود و بافته دست هنرمندان از روزگار قدیم به‌عنوان اسباب زینت خانه‌ها استفاده می‌شده و امروزه نیز کم و بیش اقبال مردم به استفاده از این کالای پر نقش و نگار کم نیست اما دلایل متعددی سبب شده تا رفته رفته فرش های ماشینی جایگزین فرش دستبافت شود.

این هنر به‌قدری ارزشمند است که کهن‌ترین فرش دنیا با ۲۵۰۰ سال قدمت متعلق به ایران است و در یکی از موزه‌های روسیه نگهداری می‌شود و حتی گران‌ترین فرش دنیا با ۳۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار قیمت نیز متعلق به ایران است که در موزه واشنگتن نگهداری می‌شود.

طبق آنچه در خبرها عنوان شده بزرگ‌ترین فرش با اندازه ۵۶۴ مترمربع در مسجد شیخ زاید ابوظبی با بازدید روزانه دوهزار جهانگرد و ریزبافت‌ترین فرش ۱۸۰رج پرسپولیس باقیمت ۱۳ میلیارد تومان نیز از دیگر هنرهای مردم ایران است.

تقریبا در تمام استان‌های کشور فرش بافته می‌شود اما بافت فرش در برخی استان‌ها از مرغوبیت، اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار بوده به گونه ای که بافت فرش در استان همدان روزگاری رونق داشته اما این رونق امروز کمرنگ شده است

براساس تاریخ نگاری های صورت گرفته تقریبا در تمام استان‌های کشور فرش بافته می‌شود اما بافت فرش در برخی استان‌ها از مرغوبیت، اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار بوده به گونه ای که بافت فرش در استان همدان روزگاری رونق داشته اما این رونق امروز کمرنگ شده در حالی که باید فکر چاره کرد.

بازار فرش دستباف همدان/ تجربه فروش مبل منبت نادیده گرفته نشود" height="412" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2021/01/05/4/60975.jpg" width="665" />

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در گفتگو با خبرنگار بازار تعداد بافندگان فرش در همدان را در حال حاضر ۵۰ هزار بافنده و ۱۶ هزار بیمه شده عنوان و اضافه کرد: ۱۵۰ واحد پشتیبان و سه مجتمع تولیدی دارای مجوز، یک اتحادیه استانی، هفت اتحادیه فراگیر و یک انجمن فرش در استان همدان وجود دارد.

حمیدرضا متین با بیان اینکه در استان همدان چهار برند ثبت شده بین‌المللی در حوزه فرش وجود دارد که برند جوزان، مهربان، سالاری و عشوند ثبت جهانی شده و ثبت سه برند دیگر در دستور کار است، افزود: فرش دست‌باف ایرانی از تب و تاب افتاده بااین حال باز هم بازارهای استان همدان بارانداز فرش است و در حال حاضر دادوستد انجام می‌شود هرچند وضعیت موجود هنوز به مطلوبیت نهایی نرسیده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان وضعیت صادرات فرش را نامناسب دانست و بابیان اینکه کارشناسان ویژه‌ فرش در استان همدان فعال هستند، گفت: در حال حاضر در بحث بازاریابی و فروش و اعتبارات مشکل وجود دارد.

همدان در تولید مشکلی ندارد بلکه مشکل و چالش اصلی نبود تاجر و بازاریابی است چراکه فرش‌های تولیدی مصرف داخلی ندارد و تجاری هستند

وی گفت: استان همدان در تولید مشکلی ندارد بلکه مشکل و چالش اصلی نبود تاجر و بازاریابی است چراکه فرش‌های تولیدی مصرف داخلی ندارد و تجاری هستند.

آنچه از صحبت های این مسئول بر می آید اینکه همچنان در فروش محصول مشکل وجود دارد؛ مشکلی که تازه نیست و از سال های گذشته تاکنون ادامه یافته و فرش همدان نتوانسته بازار اصلی خود را پیدا کند.

بازار فرش دستباف همدان/ تجربه فروش مبل منبت نادیده گرفته نشود" height="454" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2020/09/09/4/40221.jpg" width="682" />

اینکه گفته شود بازار هدف دست نیافتنی است حرفی بیهوده است چراکه همین سال گذشته همدان در اقدامی جالب با تحریک بازار مبل توانست ۱۲۰۰ مراجعه کننده را به قصد خرید مبلمان به ملایر بکشاند بنابراین تحریک بازار فرش هم چنین نتایجی به همراه خواهد داشت به شرط آنکه به درستی انجام شود.

مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی استان همدان در همین زمینه در گفتگو با خبرنگار بازار با تاکید بر اینکه عمده مشکلاتی که امروز در رابطه با محصولاتی چون فرش وجود دارد، بحث فروش محصولات است، اظهار کرد: در گذشته، اندک افرادی می توانستند در زمینه ارائه محصولات با کیفیت کار کنند؛ ولی امروزه تولید دیگر هنر نیست، هنر محدود و محصور  شده در فروش، کما اینکه افراد بیشتری حاضرند جنس با کیفیت و خوب تولید کنند.

محدودیت هایی که در بحث تولید محصولات وجود دارد مربوط به بازار فروش محصولات است

محسن افروخته با بیان اینکه محدودیت هایی که در بحث تولید محصولات وجود دارد مربوط به بازار فروش محصولات است، اضافه کرد: ما این مشکل را در رابطه با بازار فروش مبل با افزایش تقاضا و تحریک بازار تقاضا حل کردیم و از بازار فروش مبل حمایت هایی به عمل آمد.

مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی استان همدان ادامه داد: با توجه به تجربه موفقی که در تحریک بازار تقاضا در رابطه با بازار فروش مبل داشتیم، همین فرمول را با قالب ها و کدهایی که تعریف شده و نیز کد تسهیلات و فرم هایی که برای انعقاد قرار داد لازم است را در رابطه با فروش فرش دست بافت همدان نیز بایستی در پیش بگیریم.

ضرورت تحریک بازار فرش دستباف همدان/ تجربه فروش مبل منبت نادیده گرفته نشود

افروخته عنوان کرد: همه این موارد ذکر شده تهیه شده و همکاران بنده در سراسر کشور، دیگر آن آزمون و خطاهای قبل را ندارند و همچنین در این راستا در اتحادیه نیز تجربه کاری داریم که از این تجربیات نیز باید استفاده کنیم.

 استان همدان به عنوان استان اول آمادگی دارد که در این خصوص با دوستان صندوق کارآفرینی امید در سراسر کشور رایزنی انجام دهد

وی در ادامه این گفتگو با تاکید بر این موضوع یادآور شد: استان همدان به عنوان استان اول آمادگی دارد که در این خصوص با دوستان صندوق کارآفرینی امید در سراسر کشور رایزنی انجام دهد تا در زمینه فرش دستبافت نیز چنین پروسه ای را در بازار و تحریک تقاضایی تعریف کنیم.

مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی استان همدان در تشریح این فرآیند نیز به تجربه ایجاد تحرک در بازار مبل و منبت همدان اشاره کرد و گفت: در آن دوران افرادی که برای خرید مبل و منبت به ما مراجعه می کردند، یک پیش فاکتور از مرکز خرید می گرفتند و ما برای خریدار، پرونده تشکیل می دادیم  و وام به حساب متقاضی واریز می شد.

وی ادامه داد: پروسه به این شکل بود که وام را بلوکه می کردیم و در روزهای آینده متقاضی مراجعه می کرد و میگفت وام را گرفتم و آماده هستم که پول مبل را پرداخت کنم.

افروخته با اشاره به اینکه ما برای تمامی افرادی که اتحادیه تایید کرده بود، با مراجعه به اتحادیه شهرستان های مربوطه افتتاح حساب کرده ایم، عنوان کرد: مبلغ مدنظر نیز بر اساس نامه ای که به خریدار ارائه می شد،  طبق آن از حساب خریدار کم می کردیم تا به حساب فروشنده واریز شود.

مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی استان همدان این تجربه را مناسب دانست و گفت: هم چنین، پیگیر هستیم در این رابطه کارت های اعتباری درنظرگرفته شود تا دارندگان کارت با مراجعه به فروشگاه ها به اندازه مبلغی که در کارت آن ها شارژ شده است، خرید فرش و محصولات دیگر را انجام دهند.

ناگفته پیداست که بازاریابی قلب تپنده هر کسب ‌و کاری است و برای روانه کردن محصول تولیدی به بازار باید قدم های اول را محکم برداشت بنابراین استفاده از تجربه تحریک بازار مبل را می توان اقدامی برای بازار فرش دانست تا شاید از این راه فرصت فروش بیشتر محصولات مهیا شود.

کد خبر: ۹۵٬۲۱۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha