۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۲
بازگشت ایران به بازار نفت قریب الوقوع است| پیشرفت کُند اما پایدار مذاکرات وین
بازار گزارش داد؛

بازگشت ایران به بازار نفت قریب الوقوع است| پیشرفت کُند اما پایدار مذاکرات وین

به دنبال ادامه مذاکرات وین در ماه جاری، ایالات متحده می تواند از اواخر ماه مه انعقاد توافق نامه ای را با ایران را اعلام کند که منجر به لغو تحریم های نفت و انرژی شود.

بازار؛ گروه بین الملل: به دنبال ادامه گفتگوها و مذاکرات وین در ماه جاری، ایالات متحده می تواند از اواخر ماه مه امضای توافق نامه ای را با ایران را اعلام کند که منجر به لغو تحریم های نفت و انرژی شود.

مذاکرات در وین برای احیای برجام، پیشرفتهای زیادی داشته است در عین حال چالشهای مهمی پیش روی مذاکره کنندگان است که انتظار می رود این چالشها در هفته های پیش رو برطرف شود.

تحلیلگران پیش بینی کرده اند که با این فرض که ایالات متحده تحریم هایی را که اقتصاد ایران را خفه کرده است، تسکین دهد و یا بعضی از آن ها را به حالت تعلیق درآورد، بازگشت به سطح تولید نفت در ایران به دوران پیش از پاندمی کرونا یعنی حدود ۳.۹ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۲ بازخواهد گشت.

بر اساس این گزارش، سطح تولید در ماه مارس در حدود ۲.۳ میلیون بشکه در روز بوده که بالاترین سطح از ماه مه ۲۰۱۹ گزارش شده است. این افزایش نشان می دهد که چگونه صادرات نفت ایران با وجود تحریم های آمریکا بهبود یافته است.

مذاکرات غیررسمی بین دو کشور بیش از یک ماه است که با همکاری دیپلمات های اروپایی، روسیه و چین در وین در جریان است و انتظار می رود طی هفته های آینده، به نوعی توافق نامه میان آمریکا و ایران منتهی شود.

این احتمال نیز وجود دارد که قبل از انتخابات ایران در ماه ژوئن توافقی میان دو کشور حاصل شود، این جدول زمانی اطمینان حاصل می کند که توافق نامه انرژی بین دو کشور قبل از هرگونه تغییر در دولت وجود دارد.

«فرناندو فریرا» مدیر ریسک ژئوپلیتیکی در شرکت راپیدان انرژی در همین خصوص ادعا کرده است که پیشرفت در وین کند اما پایدار است.

وی در ادامه اظهارات خود در خصوص این مذاکرات اضافه کرده که ما شاهد انعطاف پذیری از هر دو طرف هستیم زیرا بایدن اکنون تمایل دارد تا حرکت ابتدایی از سوی امریکا صورت گیرد و در پی آن طرف ایرانی درک می کند که برخی از تحریم ها ادامه خواهد یافت. 

انتظار می رود تخفیف تحریم ها به تدریج و پایان کامل تحریم ها از اوایل ماه سپتامبر انجام شود. این امر موجب می شود تا صادرات نفت خام و میعانات ایران تا ابتدای سال آینده به ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

انتظار می رود تخفیف تحریم ها به تدریج و پایان کامل تحریم ها از اوایل ماه سپتامبر انجام شود که این امر موجب می شود تا صادرات نفت خام و میعانات ایران تا ابتدای سال آینده به ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد 

در این میان امیدواری هایی مبنی بر این که دو کشور به توافقی دوجانبه منطبق با برجام بازگردند، مشاهده می شود. البته، توافق هسته‌ای با ایران تاکنون فراز و نشیب ‌های زیادی داشته است. در نتیجه این امر می تواند راهی آسان برای پیشرفت در مشارکت بین دو کشور باشد زیرا نیازی به توافق جدید نیست. 

بر اساس توافق هسته ای برجام، ایالات متحده متعهد شد که تا زمانی که تهران محدودیت های برنامه هسته ای خود را رعایت نکند، توانایی صادرات نفت ایران را محدود نمی کند. با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت، ایالات متحده را در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج کرد و تحریم هایی را اعمال نمود.

تحریم های اعمال شده بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ از نظر دولت دموکرات بایدن قرص های سمی است که به منظور اخلال در بازگشت به برجام است. بعد از سه سال، اعضای کمیسیون مشترک برجام به همراه هیئتی به نمایندگی از دولت جو بایدن، در وین در حال یافتن راهکاری برای بازگرداندن واشنگتن به این توافق هستند. به نتیجه رسیدن این گفتگو ها می تواند تاثیر زیادی بر پیروزی دیپلماسی بر زور و سیاست قلدر مابانه دولت ترامپ داشته باشد.

به نتیجه رسیدن گفتگوهای وین می تواند تاثیر زیادی بر پیروزی دیپلماسی بر زور و سیاست قلدرمابانه دولت ترامپ داشته باشد

بر اساس گزارش اویل پرایس، ایران خواستار لغو کامل این تحریم های اخیر است، بایدن با هدف از بین بردن این تحریم ها که مانع اقتصاد ایران هستند. رئیس جمهور ایران در این هفته با اشاره به این گفتگوها اظهار داشت که اگر همه ما متحد باشیم تحریم ها به زودی برداشته می شود.

در همین حال، تولید نفت خام اوپک ماه گذشته ۷۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به بالاترین سطح سه ماهه یعنی ۲۴.۹۶ میلیون بشکه در روز رسید که بیشتر به دلیل افزایش تولید ایران است.

ایران اکنون برای تولید نفت از کویت پیشی گرفته و این کشور را به چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک تبدیل کرده است.

سهمیه های اوپک پلاس در ماه های اخیر تولید ایران را محدود کرده است، اگرچه کاهش تولید در شمال و غرب آفریقا اجازه تولید کمی بالاتر از هر دو کشور عربستان و ایران را داده است.

علاوه بر این، ایران همکاری های بزرگ انرژی با غول های صنعتی از جمله چین و ونزوئلا را تقویت کرده است. بنابراین، انتظار می رود این مشارکت های صادراتی به ایران کمک کند تا به محض کاهش محدودیت ها، به سرعت به مسیر خود برگردد.

گفتگوها در وین بین آمریکا و ایران امیدوار کننده به نظر می رسد. توانایی اثبات شده تولید نفت این کشور و همچنین رابطه قوی آن با چین و ونزوئلا به این معنی است که صنعت نفت ایران می تواند خیلی سریعتر از گذشته در حال بازگشت باشد.

کد خبر: ۸۸٬۲۲۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha