۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
ایران بدنبال تضمین رفع واقعی تحریم های آمریکاست
بلومبرگ:

ایران بدنبال تضمین رفع واقعی تحریم های آمریکاست

ایران تلاش دارد که به صنعت بانکداری اش تضمین داده شود و تحریم هایش بطور قطعی رفع شود.

به گزارش بازار، پایگاه اقتصادی بلومبرگ در یادداشتی به تلاش ها برای اطمینان بخشی از رفع عملی و واقعی تحریم های آمریکا علیه ایران همزمان با مذاکرات وین اشاره کرده است.

در این یادداشت آمده است: ایران در حال گفتگو درباره توافق هسته ای است تا بتواند تحریم را از صنعت بانکداری خود بردارد.

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، با توجه به محدودیت دسترسی ایران به سامانه پرداخت جهانی گفت: تحریم علیه بانک مرکزی، بانک های ایران، SWIFT  و هرگونه انتقال پول بین بانک های ایرانی و بانک های اصلی جهان باید برداشته شوند. او همچنین اضافه کرد که مقامات بانک مرکزی مستقیما در گفتگوها شرکت می کنند تا اطمینان حاصل کنند که لغو تحریم های ایالات متحده عملی و واقعی است.

توافق هسته ای برای آنکه بانک های اروپایی را متقاعد کند تا با بانک های ایران کار کنند، کافی نبود، حتی قبل از آنکه ترامپ از توافق خارج شود. بیشتر تحریم های مرتبط با برنامه اتمی برداشته شدند، اما تحریم های ایالات متحده علیه ایران مرتبط با موضوعات بلندمدت تری همانند ارتباط تهران با گروه های منطقه ای برداشته نشد.

وام دهندگان جهانی نیز نگران جریمه های چند میلیون دلاری آمریکا بودند و خیلی زود پس از برجام مقامات ایرانی شکایت کردند که تحریم های باقی مانده همچنان توانایی آنها برای تعاملات بانکداری با دنیا را از بین برده است.

در ماه فوریه، رهبر ایران آشکارا هشدار داد و گفت که تحریم های آمریکا باید در عمل برداشته شوند نه روی کاغذ و با کلمات.

ایران می گوید که تحریم ها اوضاع را برای تامین کالاهایی مانند غذا و دارو مشکل کرده است. واشنگتن نیز مانع پرداخت وام ۵ میلیارد دلاری به ایران شد.

سیستم بانکی ایران ده ها سال است که به سبب تحریم ها و برخی قوانین بین المللی مرتبط با سوئیفت در ارتباطات خود با نظام تامین مالی جهانی دچار مشکل شده است.

پس از آنکه توافق هسته ای، رفع تحریم ها را رقم زد بسیاری از غول های صنعتی دنیا از جمله شرکت توتال و فولکس واگن خواستار سرمایه گذاری در ایران شدند. با این حال، بانک های بین المللی فاصله خود را با ایران حفظ کردند چرا که جریمه های آمریکا، شهروندان غیر آمریکایی که با نهادهای ایرانی کار می کردند را نیز در بر می گرفت.

معاملات با شرکت های امریکایی که از نظر فنی مجاز بودند، همانند خرید هواپیما از بوئینگ، یا به سختی انجام می شد و یا غیرممکن بود. دولت ترامپ نیز صدها مجازات دیگر به ویژه برای بانک مرکزی در نظر گرفت تا اطمینان حاصل شود که شکستن تحریم ها بسیار دشوار است. حتی بسیاری از بانک های ایرانی برای بازکردن شعبه در خارج از کشور با مشکل روبرو شدند.

از سوی دیگر فشارها در واشنگتن نیز افزایش یافت. روز پنجشنبه شرکت های وال استریت از دولت بایدن خواستند تا بار سنگین همراهی با سیل عظیم تحریم هایی که دولت ترامپ بر ایران، اعمال کرده است را از دوش آنها بردارد.

موسسه LexisNexis Risk Solutions برآورد می کند که موسسات مالی در کانادا و ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۲ میلیارد دلار برای انطباق با جرایم مالی هزینه کرده اند- که شامل تحریم ها و اقدامات ضد پولشویی می شود.

اسفندیار باتمانقلیچ از شورای روابط خارجی اروپا می گوید: دولت اوباما کاملا بر یک برنامه دسترسی جهانی با بانک ها و شرکت ها متکی بود تا برای آنها وضعیت کاهش تحریم ها را روشن کند و به آنها پیرامون تجارت سازگار با ایران اطمینان دهد. این تلاش ها کوتاه بود و دیپلمات ها باید بر روی ابزارهای تازه ای کار کنند که ارائه دهنده مجوزها و راهنماهایی است که شرکت ها نیاز دارند تا در دروان پس از تحریم ها از آنها کمک بگیرند.

کد خبر: ۸۷٬۷۲۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha