به گزارش بازار، علی اصغر ملکی با تائید گران شدن قیمت گوشت در دو هفته گذشته گفت: در این مدت گوشت گوسفندی در حدود کیلویی ۵ هزار تومان گران تر شده است و در حال حاضر قیمت شقه بدون دنبه گوسفندی برای مصرف کننده بین ۱۳۰ تا ۱۳۵ تومان است. مغازه دار حدوداً ۱۲۰ هزار این گوشت را تهیه می کند.
وی از اتخاذ تصمیماتی در خصوص دام سنگین در وزارت صمت خبر داد و اظهار کرد: امیدوار هستیم که این تصمیمات به صراحت عملیاتی شود. قرار بر این شد اتحادیه دامداران، دام را در اختیار کشتارگاه قرار دهند و پس از آن گوشت بلافاصله به سرعت وارد بازار شود تا قیمت گوشت کاهش پیدا خواهد کرد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به نزدیکی شب عید و ماه رمضان عنوان کرد: اگر میزان گوشتی که وعده داده شده است وارد بازار شود می توان قیمت های شب عید را کنترل کرد و هنگامی که گوشت دام سنگین یعنی گوساله کنترل شود، قطعاً بر گوشت گوسفندی نیز اثر گذار خواهد بود.
حجت الاسلام نقدعلی با بیان اینکه گوساله زنده حدود ۴۳ هزار تومان از دامدار خریداری می شود، گفت: این قیمت نسبت به فروردین ۹۸ حدوداً ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است و این در حالی است که گوشت گوساله ۶۰ درصد گوشت مصرفی کشور را تشکیل می دهد.
وی از افزایش قیمت گوشت گوساله در بازار خبر داد و بیان کرد: با وجود آنکه خرید از دامداران تنها ۲۰ درصد افزایش قیمت داشته اما در بازار قیمت گوشت گوساله حدود ۴۰ درصد رشد داشته است و این مسئله نشان می دهد سود و نفع اصلی به دامدار نمی رسد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین اشاره کرد: آمار کشتار در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش پیدا کرده است و غیر ممکن است به طور ناگهانی میزان مصرف گوشت ایرانیان ۳۸ درصد رشد کرده باشد. بخش عمده ای از این افزایش قیمت با وجود رشد تولید گوشت در کشور، به دلیل واسطه گری است.
وی از پاسکاری امور بین وزارت صمت و جهاد کشاورزی انتقاد کرد و گفت: هرکدام از وزارتخانه مسئولیت را بر گردن وزارت خانه دیگر می اندازد. به صورت مکرر بر قانون تمرکز وظایف وزارت جهاد کشاورزی تأکید شده است اما هنوز به آن عمل نمی شود و مردم در این میان متضرر می شود.
این نماینده مجلس به نقل قول معاون وزارت صمت اشاره و به نقل از وی بیان کرد: عمده مشکل و افزایش قیمت به دلالی مربوط است و معاون وزارت صمت قول داد مردم بابت قیمت گوشت در شب عید و ماه رمضان مطمئن باشند.
نظر شما