عبدالحسین نامور، در گفتوگو با بازار؛ با اشاره به خسارت ۱۰ هزار و ۱۰۶ میلیارد ریالی ، از شکوفایی زودهنگام درختان در سال جاری خبر داد و گفت: خراسان شمالی دارای آبوهوای متنوعی است ولی آبوهوای غالب در این منطقه به دلیل داشتن زمستانهای سرد، سرد کوهستانی است اما در سال جاری باتجربه زمستان نسبتاً گرم شاهد تحولی در وضعیت اقلیمی این استان بودهایم که این مهم را میتوان از شکوفایی زودهنگام درختان در سال جاری درک کرد.
وی افزود: تنوع اقلیمهای مختلف در استان خراسان شمالی به دلیل وجود کوهستانها و جنگلها و مراتع وسیع و منابع آب سرشار بسیار چشمگیر است.
کاهش تولید محصول
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بابیان اینکه شکوفه زودهنگام درختان خطر سرمازدگی باغها و احتمال کاهش تولید محصول را در پی خواهد داشت، تصریح کرد: افت دما و خطر سرمازدگی باغها سبب نگرانی باغداران میشود چرا که بسیاری از خانوادههای روستایی از طریق تولید و فروش محصول باغی امرار معاش میکنند.
نامور افزود: باز شدن زودهنگام شکوفههای درختان در زمستان یکی از تبعات بر هم خوردن چرخههای طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه مه پاشی با آب در شب مانع یخزدگی درختان میشود، بیان کرد: باغاتی که وارد فاز گلدهی شدهاند با سوزاندن کاه و کلش و حفظ تاج درخت میتوانند مانع از سرمازدگی درختان شوند.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در باغاتی که هنوز گل ندادهاند فرصت برای استفاده از روغن ولک وجود دارد و این مهم سبب به تأخیر انداختن گلدهی میشود.
نامور با تأکید بااینکه باغداران از هرس درختان جدا خودداری کنید، گفت: آبیاری کف باغات، تنظیم درجه حرارت داخل گلخانهها و استحکام پوشش آنها و همچنین پوشش نهالهای تازه کشتشده میتواند مانع از یخزدگی شود.
تغذیه باغات
وی تأکید کرد: یکی از اصولیترین راه مقابله با سرمازدگی تغذیه درست باغهاست و این مهم سبب افزایش مقاومت درختان در برابر سرما میشود.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بابیان اینکه ۸۳ درصد خسارتها مربوط به سرمازدگی است، تصریح کرد: مجموع این خسارتها در زیر بخشهای زراعت، باغبانی، تأسیسات امور زیربنایی، دام و طیور و آبزیان بود که بخش باغبانی بیشترین خسارت را دیده است.
نظر شما