۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۷
شامخ کل اقتصاد ایران در دی‌ماه ۴۸.۸۳ واحد اعلام شد
از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران؛

شامخ کل اقتصاد ایران در دی‌ماه ۴۸.۸۳ واحد اعلام شد

شامخ کل اقتصاد ایران در دی‌ماه امسال به ۴۸.۸۳ واحد رسید که ۱.۰۶ واحد نسبت به آذرماه بهتر شده اما همچنان با شیب کمتری از رکود در فعالیت‌های اقتصادی حکایت دارد. در این ماه شاخص موجودی مواد اولیه و لوازم تولید به بیشترین مقدار در ۱۶ ماه گذشته رسیده و شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده نیز رشد مساعدی داشته است.

به گزارش بازار، مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گزارش دوره شانزدهم طرح شاخص مدیران خرید (PMI) کل اقتصاد در دی‌ماه ۱۳۹۹ و گزارش دوره بیست و هشتم طرح شاخص مدیران خرید بخش صنعت را منتشر کرد. اطلاعات این گزارش نشان می‌دهد در دی‌ماه، وضعیت شامخ کل اقتصاد و بخش صنعت در آذرماه نسبت به ماه قبل با اندکی بهبود مواجه شده اما همچنان زیر رقم ۵۰ واحد و در محدوده رکود و انقباض قرار دارد.

شاخص مدیران خرید کل اقتصاد
بر اساس اطلاعات حاصل از نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، در دی‌ماه امسال شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران ۴۸.۸۳ واحد اعلام شده که هرچند همچنان وضعیت رکود در کل اقتصاد را نشان می‌دهد اما شدت رکود آن نسبت به آذرماه (۴۷.۷۷) کمتر شده و رو به بهبود است.

در این ماه شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۴۳.۹۹) نسبت به آذر (۴۴.۱۱) نیز کاهش جزئی داشته یافته و همچنان تقاضای مشتریان در کل اقتصاد به سطح مطلوب نرسیده است.

از سوی دیگر شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۴۹.۴۷) طی ۱۶ ماه از ابتدای شروع طرح بیشترین مقدار خود را به ثبت رسانده که بیشتر متأثر از میزان موجودی در بخش خدمات و کشاورزی است.

همچنین شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (۶۰.۹۵) نسبت به ماه گذشته (۵۶.۳۸) با شیب بیشتری افزایش داشته است و بیشترین میزان خوش‌بینی به بهبود وضعیت در ماه بعد (بهمن) از ابتدای شروع طرح بوده است.

شامخ صنعت-دوره بیست و هشتم
در دی‌ماه امسال، رقم شاخص مدیران خرید صنعت ۴۹.۷۹ محاسبه شده است؛ اگرچه همچنان فعالان اقتصادی در بخش صنعت برای سومین ماه پیاپی رقم کمتر از ۵۰ را گزارش کرده‌اند؛ اما این شاخص روند صعودی داشته و انتظارات اکثر صنایع برای بهبود فعالیت در بهمن‌ماه و خروج از رکود، مثبت ارزیابی شده است.

در این ماه شاخص مقدار تولید محصولات (۴۸.۶۵) نسبت به ماه قبل (۵۰.۷۵) تا حدودی کاسته شده که به نظر می‌رسد همراه با کاهش تقاضا و کمبود نقدینگی، تولید برخی صنایع اثرگذار نیز کمتر شده است.

در این میان شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی (۵۳.۹۴) نسبت به دی‌ماه (۵۱.۰) افزایش بیشتری داشته است و انتظار می‌رود فعالیت اقتصادی صنایع در ماه‌های پایانی سال افزایش یابد.

همچنین شاخص قیمت محصولات تولیدشده (۵۰.۸۶) هرچند قیمت محصولات در این ماه نیز افزایشی بوده اما به کمترین مقدار خود طی ۹ ماه گذشته رسیده است. به نظر می‌رسد کاهش تقاضای مشتریان و کاهش قیمت ارز در بازار در این موضوع نقش داشته است.

کد خبر: ۷۲٬۴۰۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha