به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، حسین نوش آبادی، با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین ایران و افغانستان در آینده نزدیک گفت: روابط دو کشور دارای اشتراکات تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی بسیار ریشه داری است و جمهوری اسلامی در حوزه های تجاری، اجتماعی، آموزشی، علمی و مرزی، تبادلات خوبی با این کشور داشته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به دلیل وسیع بودن خطوط مرزی بین دو کشور بخشی بزرگی از امنیت شرق کشور در گرو تعاملات بین ایران و افغانستان است اما با توجه به تردد گروه های ترویستی و تکفیری، افغانستان تلاش کرده تا امنیت در مرز های بین دو کشور حفظ شود.
وی افزود: پاکستان و افغانستان دو کشور همسایه ای هستند که با آن ها مرز های طولانی داریم اما با توجه به این که طول مرزی کشورمان با افغانستان بیشتر است بایستی تعاملات و تبادلات در همه حوزه ها بخصوص امنیت با این کشور بیشتر شود.
نوش آبادی بیان کرد:با توجه به اهمیت آب در شرق کشور و کمبود آب طبیعی باید سند پایدار و ماندگار بین ایران و افغانستان امضاء شود تا بتوانیم از منابع آبی مرزی دو کشور عادلانه استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: از آنجایی که سرچشمه رودهای مناطق مرزی، از مناطق کوهستانی افغانستان سرچشمه می گیرد، با توجه به سدهای ساخته شده و در حال ساخت در این کشور، باید تلاش شود تا از طریق توزیع عادلانه منابع آبی، اختلافات و سوءظنها بین دو کشور بر طرف شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در سال های اخیر توسعه خطوط ریلی بین ایران و افغانستان صورت گرفته که این موضوع می تواند زمینه ساز تعاملات بیشتر بین دو کشور شود.
وی تاکید کرد: در سند راهبردی ایران و افغانستان باید به مباحثی مانند توسعه صادرات ایران به افغانستان و مسائل امنیتی، اجتماعی، آموزشی توجه شود چرا که در مسائل آموزشی بیشترین تبادلات را با این کشور داریم.
نوش آبادی یادآور شد: با توجه به این که برادران و خواهران افغانستانی در کشورمان سال هاست که مهمان هستند باید روابط بین دو کشور تقویت شود تا از طریق گسترش مناسبات به یک نقطه ثبات امنیتی و اقتصادی برسیم.
نظر شما