۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۹
تولید آسفالت هوشمند در همدان زمینه ساز دانش‌بنیان کردن صنایع نفتی| قیری که خودترمیم است
بازار گزارش می‌دهد؛

تولید آسفالت هوشمند در همدان زمینه ساز دانش‌بنیان کردن صنایع نفتی| قیری که خودترمیم است

همدان- ورود شرکت های دانش بنیان و طرح های فناورانه به صنایع نفتی و استفاده از این ظرفیت در کنار اشتغال زایی و تحقق اقتصاد مقاومتی، قطع وابستگی ها به خارج و جهش تولید را نیز به ارمغان آورد که در این بین تولید قیر خودترمیم توسط یک واحد فناور در همدان می تواند گامی جدی در این مسیر باشد.

بازار؛ گروه استان‌ها: طرح ها و اختراع ها و تولیدات ناشی از واحدهای رشد، واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان با خود علاوه بر ورود به بحث های اشتغالزایی مولد می تواند تکیه بر داشته های بومی و داخلی و از بین بردن وابستگی ها به دیگر کشورها را رقم بزند.

مسلم است که پشت هر واحد رشد یا فناور و هر شرکت دانش بنیان جوانانی تحصیل کرده، با انگیزه و اهل ورود بحث های علمی به دنیای واقعی و کاربردی کردن آن ایستاده اند؛ موضوعی که در صورت حمایت می تواند کشور را در مسیر اقتصاد مقاومتی و رونق تولید قرار دهد تا به نوعی این واحدها و شرکت ها شاهراهی برای جهش تولید محسوب شوند.

ابتدای آذرماه سال جاری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با بیان بعضی راه‌حل‌های پیشنهاد شده کارشناسان و متخصصان در چهار سرفصل «کسری بودجه»، «افزایش سرمایه گذاری دولتی و نهادهای عمومی»، «جهش تولید» و «حمایت از قشرهای ضعیف» ابراز امیدواری کردند با اجرای این راهکارها، آثار مثبتی در اقتصاد کشور و زندگی مردم پدید آید.

ایشان با اشاره به اینکه با وجود برخی کارها، شعار سال در حد انتظار تحقق نیافته افزودند: کارشناسانِ بخش های دولتی و غیردولتی برخی راهکارهای عملیاتی مشخص را برای جهش تولید پیشنهاد کرده اند که از جمله «افزایش تولید خودرو با اتکاء به ظرفیت قطعه‌سازان داخلی»، «افزایش تولیدات صنعت نفت با تکیه بر دانش‌بنیان کردن صنایع نفتی» و «افزایش تولید خوراک دام و دانه‌های روغنی» است.

اما به راستی حال که در استان همدان به گفته استاندار همدان ۴۵ شرکت دانش بنیان فعال است و این تعداد یک هزار و ۴۵۵ فرصت شغلی بوجود آورده اند چه قدر در مسیری قدم نهاده ایم که در آن به کاهش وابستگی های اقتصادی، ارزآوری و صادرات و البته دانش‌بنیان کردن صنایع نفتی توجه شده باشد؟ اصلا نقش پارک علم و فناوری در این بین کجا است و چگونه می توانند جهش تولید را در استان و کشور رقم بزند؟

برای رسیدن به پاسخ چنین سوالاتی در ابتدا گفت‌وگویی با محمدحسن مرادی رئیس پارک علم و فناوری همدان ترتیب دادیم که در ادامه آن‌ را می‌خوانید:

فعالیت ۱۹۹ واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان
محمدحسن مرادی در گفتگو با خبرنگار بازار تعداد واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان را ۱۹۹ مورد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۴۳ مورد مؤسسات، ۸۹ مورد آنها رشد، ۵۵ مورد پیش رشد و ۱۲ مورد کانون هستند.

رئیس پارک علم و فناوری همدان ادامه داد: پارک علم و فناوری همدان از کسب‌وکارهای نوآورانه و فناورانه که دارای پشتوانه علمی هستند در چهار سطح کانونی، پیش رشد، رشد و مؤسسات فناور پذیرش و حمایت می‌کند.

میزان فروش خارجی واحدهای فناور پارک علم و فناوری همدان در سال گذشته برابر ۸۴۰ هزار دلار بود

وی در ادامه صحبت های خود به نقش پارک علم و فناوری در فرآیند تجاری سازی نوآوری و طرح های فناورانه اشاره کرد و گفت: میزان فروش خارجی واحدهای فناور پارک علم و فناوری همدان در سال گذشته برابر ۸۴۰ هزار دلار بود.

مرادی از نقش پارک های علم و فناوری برای سوق دادن فرایند به سمت جهش تولید نیز سخن گفت و افزود: در این زمینه در استان همدان برآن شدیم تا صندوق پژوهش فناوری استان همدان را راه اندازی و خدمات مالی و اعتباری به شرکت‌های فناور را در پیش بگیریم، از سویی، راه‌اندازی مرکز نوآوری مدیریت شهری و توسعه فعالیت مرکز نوآوری صنایع فرهنگی، اجتماعی و تعاون از دیگر اقدامات پارک علم و فناوری همدان در سال جهش تولید محسوب می شود.

2044991.jpg

رئیس پارک علم و فناوری همدان با تاکید بر نقش صادراتی محصولات تولیدی توسط شرکت های فناور و دانش بنیان نیز گفت: در این زمینه باید دقت ویژه ای داشت ضمن اینکه از پتانسیل های غرب کشور در این زمینه می توانیم کمک بگیریم.

صحبت ها که پایان یافت شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور استان همدان مورد بررسی قرار گرفتند تا واحدها و شرکت هایی که نفت پایه محسوب می شوند، مشخص شوند.

در این بین شرکت ها و واحدهایی هستند که ادوات پتروشیمی می سازند که یکی از طرح های فناورانه و نوآورانه پارک علم و فناوری همدان و مستقر در شهرستان ملایر با عنوان «قیر خود ترمیم اصلاح شده پلیمر ۲ هیدروکسی اتیل متاکریلات برای استفاده در مخلوط آسفالت گرم» است.

در این راستا برآن شدیم تا با علی قنبری مخترع این نوع قیر و ارائه دهنده طرح مذکور گفتگویی ترتیب دهیم که در ادامه آن را می خوانید:

تولید آسفالت هوشمند در همدان
علی قنبری در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص اختراع خود چنین مطرح کرد: با توجه به آسیب پذیری آسفالت خیابان ها و بزرگراه ها، توانستیم با به کارگیری دانش بومی در کشور برای نخستین بار قیر خود ترمیم شونده را به عنوان اولین نمونه آن در دنیا تولید کنیم.

با انجام فرآیندهای فناورانه، قیر خالص را تغییر داده و قیری با خاصیت خود تعمیری و خود ترمیمی تولید کردیک که این محصول عمری چند برابر نمونه خالص دارد

مخترع ملایری قیر خودترمیم با بیان اینکه این محصول به نوعی «نفت پایه» محسوب می شود، عنوان کرد: با انجام فرآیندهای فناورانه، قیر خالص را تغییر داده و قیری با خاصیت خود تعمیری و خود ترمیمی تولید کردیک که این محصول عمری چند برابر نمونه خالص دارد.

وی با بیان اینکه به واسطه این قیر می توان آسفالت های هوشمند را تولید کرد، یادآور شد: مقاومت در برابر ترک خوردگی، بهبود خواص رئولوژیکی (علم جریان و تغییر شکل جریان ها) و خواص فیزیکی، مقاومت در برابر آسیب های رطوبتی و ترمیم آسیب دیدگی ها با عمر چند برابر از جمله مزیت های تولید قیر ترمیم شونده است.

مدیرعامل این واحد فناور در ادامه گفتگو با تصریح بر اینکه پلیمر این آسفالت ها قابلیت آن را دارد که بارها ترمیم شود، اظهار کرد: این آسفالت در برابر بارندگی ها، سرما و تردد ماشین آلات و تحمل وزن آن ها قابلیت ترمیم را دارد.

unnamed-1-.jpg

این مخترع جوان در تشریح این موضوع مطرح کرد: قیر ترمیم شونده در مناطقی که بارندگی زیاد است کمترین آسیب را می بیند چراکه این ماده خاصیت کشسانی دارد و وقتی با قیر خالص ترکیب می‌شود به طور کامل همگن می‌شود و با خود قیر خالص هیچ فرقی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه با استفاده از این نوع قیر، عمر آسفالت ها چندین برابر خواهد شد، افزود: این موضوع باعث می شود تا این محصول از نظر قیمتی به صرفه باشد، آلودگی های محیط زیستی کمتری را به واسطه استفاده از آن شاهد باشیم، کاهش تصادفات جاده ای و مسدود شدن راه ها در پی ترمیم آسفالت ها و جاده را نیز شاهد خواهیم بود که این امر سطح رضایتمندی مردم را نیز افزایش می دهد.

تولید قیر خودترمیم در کارگاه کوچک ممکن نیست و نیاز به کارخانه دارد اما پس از رسیدن به تولید انبوه این محصول می توان چند کارخانه را راه اندازی کرد که این موضوع می تواند اشتغالزایی بسیاری را به همراه داشته باشد

قنبری با بیان اینکه در این مسیر هنوز به تولید انبوه و جاده ای نرسیده ایم، عنوان کرد: برای این روند نیاز به شرایط کاری خاص داریم چراکه تولید قیر خودترمیم در کارگاه کوچک ممکن نیست و نیاز به کارخانه دارد اما پس از رسیدن به تولید انبوه این محصول می توان چند کارخانه را راه اندازی کرد که این موضوع می تواند اشتغالزایی بسیاری را به همراه داشته باشد.

این جوان همدانی با بیان اینکه در این خصوص نیازمند یک سرمایه گذار خوب هستیم، افزود: در بحث اخذ تسهیلات وارد نشده ام چراکه هنوز شرایط شیوع ویروس کرونا   شرایط اقتصادی را برای ورود مناسب ندیده ام اما در صورت پای کار بودن یک سرمایه گذار خوب، کار تولید انبوه را آغاز خواهیم کرد.

قنبری ادامه داد: تولید انبوه قیر خودترمیم می تواند با خود ارزآوری، اشتغال زایی، صادرات بسیاری را به همراه داشته باشد.

این مخترع جوان با بیان اینکه تاکنون درخواست هایی برای این محصول از کشورهای آلمان، ترکیه و کانادا بوده است، عنوان کرد: تمایل داریم تا محصولمان را در کشورمان تولید کنیم و سپس با نام ایران به دیگر کشورها صادر کنیم.

علی-قنبری-2.jpg

وی با بیان اینکه در کشوری هستیم که در بحث منابع نفتی قابلیت مانور دادن دارد، افزود: این موضوع می تواند ما را در تولید قیری با کیفیت مناسب و ورود به بحث صادراتی آن کمک کند.

تحقیقات صورت گرفته روی قیر خود ترمیم با کمک اساتید دانشگاه زنجان به انجام رسیده است

قنبری با اشاره به اینکه این طرح را در پارک علم و فناوری ملایر معرفی کرده است، گفت: تحقیقات صورت گرفته روی قیر خود ترمیم با کمک اساتید دانشگاه زنجان به انجام رسیده است.

مخترع ملایری قیر خودترمیم در پایان صحبت های خود به طرحی دیگر نیز اشاره کرد و افزود: طرح دیگری در زمینه روسازی آسفالتی برای فرودگاه ها دارم که هم اکنون در مراحل ثبت اختراع است، این آسفالت عمکردی بسیار مناسب و مقاوم نسبت به تیک آف و فرود هواپیما دارد و عمر آسفالت فرودگاهی را با استفاده از آن می توان بسیار ارتقا بخشید.

سال جاری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی رفع موانع تولید را از وظایف اساسی دولت برشمردند و بر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش تولید تاکید کردند.

پیگیری و تلاش جدی برای اجرای قول هایی که داده شده از جمله طرح های هفتگی وزارت نیرو، سیاست پالایشگاه‌سازی برای جلوگیری از صدور نفت خام، تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، ادامه‌ کارهای خوب علمی و بهداشتی و درمانی که در مقابله با کرونا انجام شده و افزایش تولید از دیگر توصیه‌های مؤکد رهبر انقلاب به دولت برای سال آخر فعالیت بود؛ سالی که به‌هیچ‌وجه نباید دولت به‌صورت وقت اضافه به آن نگاه کند.

آنچه مسلم است شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناورانه در این مسیر، نیازمند حمایت هایی هستند تا بتوانند با آن نیروی جوانی و خوش فکری هایشان قدم های بلندی بردارند و یک صدا با گام هایی علمی و فناورانه، کاهش وابستگی به خارج، آینده ای روشن و جهش تولید را به ارمغان آورند.

کد خبر: ۶۱٬۲۹۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha