۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۶
سامانه های جدید بورسی، تحول بنیادی در نظام بنگاه داری
مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی عنوان کرد

سامانه های جدید بورسی، تحول بنیادی در نظام بنگاه داری

فهیمی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، رونمایی از سامانه های جدید بورسی را آغاز تحولی شگرف در نظام بنگاه داری کشور ارزیابی کرد.

به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، حسین فهیمی مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، با اشاره به ضرورت توسعه اقتصاد هوشمند و دولت الکترونیک گفت: در راستای اقتصاد هوشمند، وعده هایی به سهامداران بورسی داده بودیم که بعد از راه اندازی سامانه شناسایی هوشمند و الکترونیکی سجام، مابقی خدمات هم به صورت الکترونیکی در اختیار هموطنان قرار گیرد، اخیراً به وعده هایمان عمل و از ۲ سامانه دیگر رونمایی کرده ایم.

وی افزود: با توجه به اینکه مدت ها انتظار سامانه ای به منظور برگزاری آنلاین مجامع بورسی و فرابورسی شکل گرفته  و مبانی قانونی فراهم بود، این سامانه راه اندازی و بهره برداری  عملیاتی آن انجام شد.

فهیمی اظهار داشت: پس از سهمیه بندی عرضه های اولیه و فروش سهام عدالت حدود ۵۰ میلیون نفر عضو باشگاه سهامداران ما شدند که امکان گرد هم آوری همه این افراد به صورت فیزیکی در مجامع شرکت ها به نوعی دشوار یا غیر قابل انجام بود بنابراین باید شرایط حضور الکترونیکی برای حق رای و نظارت آنها بر شرکت های مد نظر فراهم می شد.

مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی توضیح داد: سامانه مجمع الکترونیکی علاوه بر اینکه امکان حضور الکترونیکی سهامداران را فراهم می کند، اجازه نظارت بر عملکرد شرکت را به آنها می‌دهد که این اتفاق را می توان تغییر شیوه بنگاه داری پس از یک قرن در کشور عنوان کرد.

فهیمی تصریح کرد: مدیران بورسی باید بدانند که از این پس از طریق الکترونیک در معرض دید میلیون ها سهامدار هستند پس باید صورت مالی شرکت و فعالیت اقتصادی جاری خود را مرتب به سهامداران ارائه دهند.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه سهامداران نباید نگران اختیارات خود باشند، بیان کرد: همه تلاش ما بر این بوده تا با ارائه این سامانه حق هیچ سهامداری در نظارت بر عملکرد شرکت، تایید یا رد صورت های مالی، حق رای و انتخاب مدیر شرکت ها تضییع  نشود.

برگزاری مجمع الکترونیکی ۵ شرکت سرمایه گذاری استانی در آینده نزدیک
فهیمی افزود: این اقدام یک تحول بنیادی در شرکت های بورسی و نظام بنگاه داری ما است که رییس جمهور هم بهره برداری از آن را آغاز کرده و به زودی حدود ۵ شرکت سرمایه گذاری استانی با کمک این پلتفرم مجمعشان را برگزار می کنند.

وی درباره سامانه  جامع توزیع سود هم بیان کرد: خواسته های به حق، بجا سهامداران این بود که وقتی سهامدار تعدادی شرکت هستند عایدی آنها که وجه (سود) است را بدون مراجعه حضوری به مرکز خاصی دریافت کنند، این سامانه نیز برای پاسخگویی به این انتظار طراحی و ساخته شده است؛ بنابراین افرادی که علاوه بر داشتن اوراق با درآمد ثابت در شرکت های بورسی و فرابورسی سهامدار هستند، سود سهامشان را بدون مراجعه به جایی تنها با درج شماره حسابشان در این سامانه دریافت می کنند.

فهیمی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت، همراهی شرکت های بورسی و فرابورسی در این باره است و امیدواریم الزام قانونی فراهم شود تا هیچ یک از شرکت ها اجازه توزیع سود خارج از این سامانه را نداشته باشند تا سهامداران بتوانند از یک سامانه متمرکز تمامی سودهای استحقاقی خود را دریافت کنند و اگر نتوانستند سودشان را دریافت کنند سامانه ای برای پیگیری آنها وجود داشته باشد.

کد خبر: ۵۸٬۳۱۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha