۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
تأثیر کرونا و تحریم‌های امریکا بر تجارت ایران- ترکیه/ کاهش ۳۸ درصدی در ۳ سال
بلومبرگ بررسی کرد

تأثیر کرونا و تحریم‌های امریکا بر تجارت ایران- ترکیه/ کاهش ۳۸ درصدی در ۳ سال

مجموع کل تجارت بین ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، ۳۸ درصد کاهش یافته است.

بازار؛ گروه بین الملل: سایت تحلیلی بلومبرگ اخیرا مقاله ای با قلم «گلنار متولی» و «پاتریک سایکز» با عنوان « تاثیر کووید ۱۹ و تحریم های امریکا بر تجارت ایران- ترکیه » منتشر نموده است. ترجمه متن مقاله در ادامه می آید.

تحریم های «دونالد ترامپ» و ویروس کرونا به یک تغییر چشمگیر در روابط تجاری ترکیه و ایران انجامیده که به لطف سفرهای بدون ویزا و قرن ها تجارت و پیوندهای فرهنگی به دست آمده بود.

گذرگاههای مرزی دو کشور از مدت ها پیش برای دستیابی ایران به کالاهای خارجی، به ویژه تحت تحریم هایی که اقتصاد ایران را از باقی دنیا جدا می کند، بسیار حیاتی بوده است. برای دهه ها، ترکیه نفت و گاز ایران و ایران کالاهای ترکیه را می خرید و به این کشور گردشگر می فرستاد.

پس از خروج ترامپ از برجام، ترکیه اعلام کرد که دیگر از بزرگ ترین عرضه کننده اش نفت نمی خرد. واردات گاز ترکیه نیز به شدت کاهش یافت. در موقعیت کنونی، تجارت دو جانبه دو همسایه کاهش یافته در حالی که میزان سرمایه گذاری ایرانی ها در ترکیه روند صعودی داشته است.

پس از فروپاشی توافق هسته ای و کاهش شدید صادرات نفت ایران، هزاران ایرانی دارایی های خود را به ترکیه منتقل کرده اند. برای اولین بار در سال جاری، پس از انتشار ویروس کرونا، ایرانی ها از عراقی ها به عنوان بیشترین خارجیان خریدار خانه در ترکیه پیشی گرفتند و در هشت ماه پی در پی جایگاه خود را حفظ کردند.

پس از انفجار خط لوله گازی که گمان می رفت پ ک ک مسئول آن باشد و به مدت سه ماه خط لوله را از مدار خارج کرد، جریان گاز ایران به ترکیه نسبت به هر سال کاهش یافته است. در ماه اوت، جریان گاز تقریبا ۳۰ درصد پایین تر از متوسط پنج سال گذشته بوده است. با تلاش های ترکیه برای یافتن عرضه کنندگان جایگزین از جمله یک ترمینال جدید LNG، خطوط لوله تازه با روسیه و جمهوری آذربایجان و کشف گاز در دریای سیاه، صادرات گاز ایران به ترکیه چه بسا کم تر هم بشود.

ایران معمولا مازاد تجاری گسترده ای با ترکیه داشته است. با این حال از زمان خروج ترامپ از برجام ایران باید برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۶، خود را برای یک کسری آماده کند. مجموع کل تجارت بین ایران و ترکیه از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، ۳۸ درصد کاهش یافته است.

کد خبر: ۵۶٬۸۸۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha