۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۵
لزوم بازبینی درمراودات کشاورزی میان ایران و هند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تشریح کرد

لزوم بازبینی درمراودات کشاورزی میان ایران و هند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به قدرنشناسی طرف هندی از واردات عمده محصولات به کشور که حتی امنیت غذایی آنچنانی ندارند، گفت: بر اساس باور و اعتقادات پیشینه‌ای کشورمان ترجیحا باید به سمت کشورهایی برویم که بتوان در بلندمدت نیز حمایت‌های آنان را داشته باشیم.

علی باقری _ بازار:   علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با توجه به مصوبه ای که ستاد تنظیم بازار ارائه و اعلام کرده است که باید از هر کیلوگرم برنج هندی مبلغ هزار تومان مابه‌التفاوت اخذ شود، درباره اینکه آیا بهتر نیست با توجه به کیفیت پایین این محصولات که تراریخته  بودن آنها به اثبات رسیده است، بخش عمده ای از واردات آنها قطع و توان داخلی برای تولید سالم به کار گرفته شود، گفت: همان‌طور که بر اساس قانون اعلام شده بود، محصولات تراریخته وارداتی می‌بایست در کشور مبدأ به مصرف برسند و دارای برچسب تراریخته باشند ولی متأسفانه این قانون به خوبی رعایت نمی‌شود.

وی ادامه داد: به‌طور مثال خوراک‌های دام یا به طور کلی محصولاتی که در کشور مبدأ به مصرف نمی‌رسند و به صورت فله و عمده با کشتی به کشور وارد کشور می‌شوند، را نمی‌توان برچسب زد که کنترل و سهل‌انگاری‌ها در زمینه این موضوعات از چندین سال گذشته بر عهده مراجع ذی‌صلاحی بوده است که آن را تأیید کرده اند.

 رعایت نشدن قانون در سلامت کالاهای وارداتی از هند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: موضوع به مصرف رسیدن محصولات تراریخته وارداتی و کنترل آن‌ها که باید در کشور مبدأ به مصرف برسند و همچنین در کشور ما دارای برچسب تراریخته باشند، بر عهده دستگاه‌های نظارتی بوده است که باید دید تا از دهه های گذشته تا کنون به چه نحوی بر آن ناظر بوده اند؛ چون یک‌سوم نیاز به برنج و ... کشور از طریق واردات است که باید در این زمینه به بحث نظارت‌ها توجه ویژه‌ای شود.

اکبری اظهار کرد: کشور ما برای رفع نیازها ناچار است سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد کند که بخش اعظم آن از کشور هند است و این محصولات در کشورهای مبدأ و مقصد باید از ساز و کار سلامت عبور کرده و حداقل دارای برچسب تراریخته بوده باشند که متأسفانه تا کنون قانون در این زمینه به خوبی رعایت نشده است و در این زمینه می‌توان به واردات برنج‌های آلوده ای اشاره کرد که شرکت بازرگانی دولتی ( gtc ) اقدام به واردات آن به کشور و ایجاد گرفتاری کرده بود که البته اقدام به بازگشت آن‌ها نمودند.

سودهایی که نصیب هند شد و فرصت‌هایی که آنان به تهدید تبدیل کردند

وی با اشاره به روابط چهار دهه گذشته تعاملات با کشور هند، افزود: بر اساس باور و اعتقادات پیشینه‌ای کشورمان ترجیحا باید به سمت کشورهایی رویم تا بتوانیم در بلندمدت نیز حمایت‌های آنان را داشته باشیم و حداقل از نظر اعتقادی با آنان دارای سنخیت باشیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: لذا در بازار رقابتی و همچنین عرضه و تقاضا بهتر است تعاملات با جایی باشد که طرف مقابل نیز قدرشناس فرصت‌های بوجود آمده اقتصادی و ... برای کشورش باشد، نه اینکه فرصت‌ها را به تهدید تبدیل کند؛ چون اکنون تعاملات آنان با ما بسیار نازل است و باید راهی پیدا شود تا هند بتواند تعاملات بهتری با ایران پیدا کند.

کد خبر: ۵٬۴۵۳

اخبار رمزارزها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha