بازار- وحید بلالی: شاخص کل در پایان معاملات امروز با ریزش ۷۴۶۶ واحدی مواجه شد تا وارد کانال ۴۴۷ هزار واحد شود، شاخص امروز ۱.۶۴ درصد اصلاح قیمتی کرد، شاخص کل هم وزن با نسبت کمتری به میزان ۱.۴۵ درصد افت کرد. امروز بازار به شدت منفی بود و اکثر سهم ها در موقعیت افزایش عرضه به صورت منفی و یا در موقعیت عرضه شدید و صف فروش قرار داشتند، نکته مهم اصلاح قیمتی امروز پایین آمدن یک دست نمادهای بزرگ، کوچک و متوسط بود.
شاخص کل و امیدهای سرمایه گذاران
شاخص کل امروز با افت بیش از ۷ هزار واحدی به قبل از کانال پرقدرت ۴۵۰ هزار واحد بازگشته و در فاصله ۳ هزار واحدی آن قرار گرفت، نقطه ای که می تواند مقاومت سنگین بورس ارزیابی شود، از چند ماه پیش تحلیلگران این نقطه را برای پایان معاملات در سال ۹۸ ارزیابی کرده بودند و رسیدن پیش از موعد و صعود هیجانی بازار بسیاری از معامله گران حرفه ای را نگران کرده بود، اصلاح امروز بورس اگرچه ضرر به سهامداران وارد کرد اما خیال برخی از سهامداران را نیز که از رشد غیرطبیعی شاخص کل بورس نگران بودند، راحت کرد.
شاخص کل امروز در جایگاه حساسی ایستاده و اصلاح قیمتی در معاملات چهارشنبه و ابتدای هفته می تواند به استمرار روند ایمپالسیو یا پیشرونده بورس کمک کند، تازه واردان بورس باید به اصلاح قیمتی نیز توجه داشته باشند و با اصلاح قیمتی سرمایه خود را از دست رفته نبینند و هر میزان که معامله گران بر روان خود مسلط باشند می توانند تصمیمات بهتری را برای ادامه بازار سرمایه بگیرند.
بررسی مختصر گروه های مهم بورسی
گروه بیمه ای با شدت عرضه قرار گرفته تا حدی که تنها دو نماد از آن امروز سبز رنگ بودند، بانکی ها نیز امروز روندی منفی داشتند و ۳ نماد از این گروه در وضعیت مثبت قرار گرفتند، سیمانی ها نیز به شدت قرمز بوده و تنها ۳ نماد از این گروه مثبت بودند، وضعیت دارویی و غذایی ها نیز هم مشابه گروه های دیگر متوسط در معاملات امروز بود.
در بزرگان بورس، دو غول خودرویی در آستانه صف فروش قرار داشتند، قیمت جهانی مس در بازار جهانی امروز افزوده شد اما این موضوع در غول مس ایران یعنی نماد فملی تاثیری نگذاشته و سیر نزولی را در معاملات امروز در پیش گرفت. نفتی ها نیز در معاملات امروز به شدت منفی بودند و تنها یک نماد این گروه منفی بود.
نکته ای درباره افزایش سرمایه نمادی به نام ایران خودرو
دیروز پیشنهاد هیئت مدیره ایران خودرو برای افزایش سرمایه ۲۰۰۸ درصدی که نام خودروی پژو۲۰۰۸ را در اذهان تداعی می کرد، در کدال وصول شد، افزایش سرمایه ای جای تامل و بررسی دارد، نکته اولی که برخی از کارشناسان این افزایش سرمایه را با بدبینی نگاه می کنند دستگاه ها و تجهیزات این شرکت بزرگ خودروسازی است، دستگاه ها اگر با افزایش دلار در سه سال اخیر قیمت های به مراتب گران تری داشته باشند به همان اندازه نیز نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، روندی که با تحریم ها دسترسی به مراتب گران تر برای آن وجود دارد.
نکته بعد توجه به معنای دارایی است، در اصطلاح حسابداری، دارایی برابر است با سرمایه و بدهی. اگر سرمایه ایران خودرو با اصل افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی افزایش یابد یعنی به این معناست که دارایی نیز افزوده شده است، حال نسبت بدهی که نسبت به قبل افزایش سرمایه ثابت مانده می تواند افزوده شود، یعنی مدیران ایران خودرو با این روش قصد دارند وام های کلان از دستگاه ها و بانک ها بگیرند. تا نسبت دارایی، سرمایه و بدهی رعایت شود.
افزایش سرمایه ایران خودرو در کل موضوع جذابی نیست زیرا این شرکت ابتدا باید زیرساخت های تولید را تقویت کرده و با سرمایه گذاری در پژوهش درست در زمانی که با قیمت های به مراتب پایینتر از امروز مشتریان خود را از کیفیت و قیمت راضی کند و فروش های این شرکت اوج بگیرد می تواند سود بسیاری را در بورس به دست آورد.
نظر شما