۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۹
فرصت سازیهای روسیه از تحریم سازیهای امریکا
تحلیل رسانه های دنیا از رفتار این روزهای روسیه

فرصت سازیهای روسیه از تحریم سازیهای امریکا

با وجود اینکه کشورهای اوپک طرح کاهش تولید را به روسیه ارایه دادند، مقامات روس بر این باورند که برای تصمیم گیری زود است و برای اتخاذ تصمیم نهایی نیاز به زمان دارند.رسانه های دنیا از این تردیدها و اظهار نظرهای مقامات روسی این طور برداشت می کنند که روسیه در صدد قدرت نمایی در بازار است.

بازار-مونا مشهدی رجبی: در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا در دنیا از مرز ۷۳۰ نفر گذشته است و بالغ بر ۳۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده اند، نگرانی از تاثیرات این ویروس روی  بازار نفت بالا گرفته است.از ابتدای شیوع این ویروس تا کنون قیمت نفت در دنیا روند کاهشی داشت و پیش بینی ها از احتمال کمتر شدن قیمت نفت از مرز 43 دلار خبر می دهد.

در این شرایط، سران کشورهای عضو اوپک در تلاش هستند تا برای ممانعت از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی میزان عرضه را کاهش دهند. اما رهبران اوپک می دانند که این سیاست بدون همراهی کشور روسیه اثر بخش نخواهد بود و به همین دلیل خواشتار همراهی این کشور با سیاست کاهش تولید هستند. روسیه یکی از بزرگترین مالکان نفت و گاز طبیعی در دنیا است  و سهم زیادی در عرضه نفت دنیا دارد.

 عربستان سعودی پیشنهاد کاهش ۸۰۰ هزار بشکه ای  تا یک میلیون بشکه ای عرضه نفت اوپک به علاوه روسیه را مطرح کرد ولی این پیشنهاد با موافقت روسیه مواجه نشد. حتی بعد از تعدیل پیشنهاد و تصمیم گیری تازه مبنی بر کاهش ۶۰۰ هزار بشکه ای عرضه نفت توسط کل کشورها، باز هم روسیه در تصمیم گیری نهایی مردد بود و اعلام کرد برای تصمیم گیری نیاز به زمان بیشتری دارد.

وزیر نفت و انرژی کشور روسیه بر این باور است برای تصمیم گیری در مورد کاهش عرضه نفت زود است.وی در این مورد گفت: «کاهش تقاضای نفت در یک ماه اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده است ولی نمی توان اطمینان داشت که این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد.»

فرصت طلایی 

 اما این ظاهر ماجرا است و بسیاری بر این باورند که روسیه می خواهد از آب گل آلود کنونی ماهی های بزرگ بگیرد.  سی ان ان از وضعیت کنونی ایجاد شده در بازار به عنوان فرصتی برای  قدرت نمایی بیشتر روسیه در بازار نفت یاد کرده است. این رسانه در گزارش خود نوشت: «طی ۵۰ سال اخیرعربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک نقش بزرگی در بازار نفت ایفا کرد و همیشه جهت گیری های بازار نفت با تصمیمات این کشور تغییر می کرد ولی هم اکنون روسیه فرصت پیدا کرده تا بازار را در اختیار خود بگیرد.» این رسانه با اشاره به افزایش سرمایه گذاری روسیه در بهره برداری از حوزه های نفتی فراساحلی واقع شده در مناطق بسیار سخت برای بهره برداری نوشت: «روسیه در تلاش است تا قدرت خود را در بازار نفت افزایش دهد. پیدا کردن حوزه های تازه برای بهره برداری، در کنار اجرای سیاستهایی برای کاهش مصرف انرژیهای فسیلی در داخل روسیه به این کشور امکان می دهد تا توان صادراتی بالاتری داشته باشد و قدرت برتر در بازار  انرژی دنیا شود.»

 بلومبرگ در گزارش خود به تردید روسیه برای تداوم توان تولید نفت امریکا اشاره کرد و نوشت: «مقامات روسی اعلام کرده اند که در مورد تداوم  تولید نفت شیل امریکا اطمینان ندارند. آنها بر این باورند کاهش تولید نفت ضروری نیست زیرا احتمال این وجود دارد که تولید شیل کاهش پیدا کند. این اظهار نظر هم  تصویری از سیاست دیگر روسیه در مقابل امریکا را نشان میدهد. هزینه تولید نفت در روسیه بسیار پایین تر از امریکا است و حتی در قیمتهای پایین هم تولید و بهره برداری از حوزه های این کشور مقرون به صرفه است ولی این وضعیت برای نفت شیل امریکا وجود ندارد.»

بلومبرگ  در ادامه نوشت: «به نظر می رسد روسیه جنگی تمام عیار را در بازار نفت شروع کرده است و در نظر دارد قدرتش را در بازار نفت نشان دهد. به همین دلیل است که مقامات امریکا هم در مورد تحریم شرکت نفتی روسیه به دلیل  همکاری با شرکت نفتی ونزویلا تردید دارند. آنها نگران هستند که این تحریم باعث شود تا روسیه  بازیهای پیچیده تری را آغاز کند . بازی هایی که امریکا در آنها پیروز نخواهد شد.»

  سایت اویل پرایس هم با اشاره به تردید های مقامات روسی برای کاهش تولید در شرایط فعلی نوشت: «روسیه یکی از بزرگترین مالکان ذخایر نفت و گاز در دنیا است و در تلاش است تا  بازار خود را وسیع تر کند. چین بزرگترین واردکننده نفت جهان است و سهم زیادی از نفت مصرفی خود را از روسیه تامین می کند. اگر عربستان اقدام به کاهش عرضه کند، روسیه این فرصت را خواهد داشت تا بخش بیشتری از نیاز بازار نفت را تامین کند و سهمش در این بازار بیشتر می شود. از طرف دیگر روسیه بعد از تحریم ایران توسط امریکا، اقدام به سرمایه گذاری در پروژه های نفتی در ایران کرده است تا به تولید نفت ایران کمک کند. روسیه  با شرکتهای نفتی در کشور ونزویلا هم  همکاری نزدیکی دارد. به نظر می رسد روسیه در حال ایجاد یک دیوار دفاعی قدرتمند علیه سیاستهای امریکا است و در این راه  از کشورهایی که به دلیل فشارهای ناشی از تحریم های نفتی و اقتصادی امریکا آسیب دیده اند کمک می گیرد. بدون شک اگر امریکا با دیوار چین و ایران و روسیه و ونزویلا مواجه شود، توان مقاومت ندارد زیرا این کشورها ترکیبی از بزرگترین تولید کنندگان انرژی و بزرگترین مصرف کنندگان انرژی هستند و تاثیر زیادی روی بازار دنیا دارند.»

اویل پرایس از شرایط فعلی بازار به عنوان نقطه عطفی در بازار نفت نام برد و نوشت:« به نظر می رسد ما با دوره ای تاریخ ساز روبرو هستیم. اگر مذاکرات جانبی باعث شود تا روسیه با عربستان همراه شود، سیاستهای این کشور در عرصه اقتصادی، سیاسی و انرژی در دنیا تغییرات زیادی خواهد کرد.»

کد خبر: ۴٬۸۰۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha