به گزارش بازار، یحیی آل اسحاق، کارشناس اقتصادی و وزیر اسبق بازرگانی درباره الزامات هدایت نقدینگی به سمت تولید گفت: با وجود همه شعارهایی که درباره تولید داده میشود، اما شاهدیم که نیاز بخش تولید به نقدینگی از گذشته هم بیشتر شده است.
وی افزود: تولیدکننده هر بار باید مواد اولیه مورد نیازش را با یک نرخ دلار خریداری کند و این روند، تولیدکننده را متضرر میکند که به هیچ وجه هم قابل جبران نیست از طرف دیگر تعهدات و بدهیهای بانکی آنها نیز نیاز به نقدینگی را بیشتر میکند.
وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه عدم هدایت نقدینگی به سمت تولید عملاً باعث تورم شده است، افزود: وقتی حجم نقدینگی با تولید ناخالص داخلی هماهنگ نباشد، این شکاف ایجاد شده هم منجر به تورم میشود.
آل اسحاق علاج این شکاف را در هدایت نقدینگی به سمت بخش تولید دانست و گفت: این هدایت میتواند از طریق تسهیلات بانکی و یا بورس انجام شود که متاسفانه این حجم عظیم پولی هم که وارد بورس شده مجدداً منجر به خلق پول شد یعنی به جای اینکه این پول تزریق شده، تولید را افزایش دهد پایه پولی و حجم نقدینگی دست مردم را بالا برد و به یک بلیه تبدیل شد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر همه گرفتاریهای بخش تولید اعم از بدهی بانکی، بروکراسی، حجم نقدینگی و مسائل ثبت سفارش در عمل و نه صرفاً در شعار حل نشوند وضعیت همین خواهد بود.
نظر شما