به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، درهم تنیدگی اقتصادهای کشورهای اروپایی با اقتصاد آمریکا در نوسان بورسهای اروپا تاثیر دارد. با این توضیح که هر گونه افزایش یا کاهش در بورس آمریکا به طور غیر مستقیم بر شاخص کل بورس اوراق بهادار کشورهای اروپایی نیز تاثیر میگذارد.
علاوه بر این ادامه تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان و ادامه بحران بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کووید- ۱۹، دو عامل دیگر در کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار اروپا در معاملات امروز اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، ارزش شاخص سهام بورس پاریس (CAC ۴۰) در پایان معاملات امروز با ۱.۲۳ درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به چهار هزار و ۹۱۶ واحد رسید.
شاخص سهام بازار بورس فرانکفورت آلمان (Dax) هم که سهام شرکتهای مهم صادراتی این کشور درآن در هر روز کاری ارزش گذاری و خرید و فروش میشود در معاملات امروز ۱.۱۸ درصد کاهش یافت. شاخص سهام بورس فوتسی ۱۰۰ لندن (FTSE ۱۰۰) هم که در آن در هر روز کاری سهام ۱۰۰ شرکت مهم و بزرگ انگلیس، ارزش گذاری و خرید و فروش میشود نیز در معاملات امروز ۱.۲۱ درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس یورواستاکس ۵۰ (EuroStoxx ۵۰) که در آن در هر روز کاری سهام ۵۰ شرکت بزرگ منطقه یورو ارزش گذاری و خرید و فروش میشود، در معاملات امروز ۱.۲۷ درصد کاهش یافت. شاخص سهام فوتسی یوروفرست ۳۰۰ (FTSEurofirst ۳۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو، ارزش گذاری و خرید و فروش می شود نیز ۱.۱۸ درصد در معاملات امروز کاهش یافت.
شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۶۰۰ شرکت کوچک، متوسط و بزرگ ۱۸ کشور اروپایی در آن ارزش گذاری و خرید و فروش می شود و تقریبا ۹۰ درصد سهام شناور آزاد شرکتهای پذیرفته شده در بورسهای اروپایی را پوشش میدهد، ۱.۳ درصد کاهش یافت.
در پایان معاملات روز گذشته میانگین شاخص سهام صنعتی داو جونز، یکی از سه شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک، با ۳۱ صدم درصد کاهش به ۲۷ هزار و ۶۹۲ واحد رسید. شاخص سهام نزدک، دیگر شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک که بزرگترین بازار معاملات الکترونیک سهام درآمریکا است، نیز با ۶۴ صدم درصد کاهش به ۱۱ هزار و ۱۴۶ واحد رسید.
شاخص سهام استاندارد اند پورز ۵۰۰، سومین شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار نیویورک که از فهرستی متشکل از سهام ۵۰۰ شرکت مهم در بازار بورس نیویورک تشکیل شده است، نیز با ۴۴ صدم درصد کاهش به سه هزار و ۳۷۴ واحد رسید.
در واکنش به این اوضاع و شرایط مالی و اقتصادی در آمریکا شاخص کل بورس اوراق بهادار آسیایی نیز در معاملات امروز کاهش یافتند. به طوری که به شاخص سهام "نیکی ۲۲۵"، Nikkei ۲۲۵، یکی از دو شاخص عملکرد بورس اوراق بهادار توکیو که سهام ۲۲۵ شرکت بزرگ ژاپن در آن فهرست و در هر روز کاری ارزش گذاری میشوند در پایان معاملات امروز یک درصد کاهش یافت.
شاخص بازار ارزی کشورهای با اقتصاد نوظهور [MSCI] که برگیرنده ۲۰ ارز کشورهای با اقتصاد نوظهور در حوزه جغرافیایی آسیا و اقیانوس آرام به جز ژاپن است در معاملات امروز شش صدم درصد کاهش یافت.
این تحولات بر نرخ برابری ارزها نیز تاثیر گذاشت. به طوری که شاخص دلار برابر سبد ارزی مرجع بین المللی متشکل از شش ارز مهم جهان یعنی یورو، پوند انگلیس، ین ژاپن، فرانک سوئیس، دلار کانادا و کرون سوئد در معاملات امروز اندکی افزایش یافت.
در معاملات امروز بازار اوراق قرضه و بهادار دولتی نیز نرخ سودها نوسان داشت. به طوری که نرخ سود اوراق قرضه و بهادار وزارت خزانه داری آمریکا با سررسید ۱۰ ساله، به ۰,۶۶% رسید. نرخ سود اوراق قرضه و بهادار با سررسید ۱۰ ساله آلمان که نقش مبنا و مرجع را در کشورهای عضو منطقه یورو ایفا میکند، ۰,۴۸% کاهش یافت.
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود با یک درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز گذشته به ۴۴ دلار و ۹۹ سنت رسید.
نظر شما