به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، علی ربیعی، سخنگوی دولت با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به تهران، اظهارداشت: امیدواریم بتوانیم همکاریهای سالهای گذشته میان دو کشور را تعمیم ببخشیم.
علی ربیعی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، ضمن تسلیت شهادت امام جواد (ع) به ویژگیهای شخصیتی این امام همام اشاره کرد و افزود: من توصیههای این امام را مرور میکردم، دیدم برخی از این توصیهها راهگشای مشکلات جامعه ما میتواند باشد؛ ما امام جواد (ع) را با سه خصوصیت بزرگ میشناسیم، یکی حسن اخلاق، دیگری پاسخگویی و رفتار عالمانه و همچنین گشاده رویی با دوست و دشمن.
وی گفت: این امام همام، توصیه به انصاف در معاشرت با مردم، همدردی با مشکلات آنها و همراه شدن با معنویات توصیه کرده اند که میتواند راهگشای مشکلات امروز جامعه ما باشد.
ربیعی همچنین به سفر نخست وزیر عراق به تهران اشاره کرد و افزود: امیدواریم گفتگوهای سازنده با هدف تعمیق روابط دو ملت بزرگ ایران و عراق را داشته باشیم و بیش از گذشته بتوانیم همکاریهای سالهای گذشته را تعمیق ببخشیم.
وی همچنین اظهار داشت: آقای الکاظمی درحالی وارد کشورمان میشود که سیاست همسایگی به عنوان یک راهبرد اساسی در سیاست خارجی ما وارد عرصه جدیدی شده است؛ بحث تعاملات و توسعه همه جانبه در این شرایط با ارتباط موثر با همسایگان از اولویتهای اصلی دولت در این سالها است.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به مصوبات هیئت دولت در هفتههای گذشته اشاره کرد و گفت: یکی از مصوبات این است که پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی مقیم کشور مصوب شد، بدین معنا که همه خارجیهای مقیم کشور مشمول این طرح هستند و میتوانند بیمه سلامت داشته باشند؛ البته مشمولان باید صددرصد سرانه خدمات درمانی خودشان را بپردازند.
ربیعی با تاکید بر اینکه پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی مقیم کشور یک کار انسان دوستانه است، افزود: این بیمه باعث میشود اتباع خارجی به موقع درمان شوند و باعث ارتقای سطح سلامت جامعه خودمان هم میشود.
افزایش قیمت ارز مصنوعی و ناپایدار است
سخنگوی دولت گفت: افزایش قیمت ارز مصنوعی و ناپایدار است و با تلاشهایی که صورت میگیرد بازار به ثبات خود باز خواهد گشت.
ربیعی سخنگوی دولت در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران، به پایین آمدن قیمت ارز با سیاستهای دولت و همکاریهای مردم اشاره کرد و افزود: موضوع ارز در جلسات پی در پی ستاد اقتصادی دولت و جلسه دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: خوشبختانه منحنی ارز در حال سرازیری است و این امر در سایه سیاستها و زحمات دولت و بانک مرکزی جهت بازگشت ارز به قیمت واقعی صورت گرفته است.
سخنگوی دولت افزود: البته در این مدت تلاش کرده ایم که ارزهایی که در خارج از کشور داریم به کشور برگردد، در این زمینه وزارت امور خارجه و بانک مرکزی تلاشهای خوبی انجام دادند که حداقل در دو کشور چشم انداز بسیار روشنی ایجاد کرد که بتوانیم ارزها را به کشور برگردانیم.
وی ادامه داد: اتخاذ سیاستهای پولی در شورای پول و اعتبار و بهبود فروش نفت و از همه مهمتر آرامش روانی جامعه به پایین آمدن نرخ ارز کمک کرده است.
ربیعی، کار روانی برای ایجاد افزایش قیمت ارز را یکی از دلایل علاوه بر فشار و تحریم اقتصادی و عاملهای اقتصادی دانست و گفت: انتظار بالا رفتن قیمت ارز با توجه به عرضه محدودی که ما داشتیم، باعث فشار بر بازار ارز شد.
وی افزود: عدهای در فضای مجازی و بیرون از مرزها به خصوص از نیمه شب به بعد، عددسازیهای خود را آغاز میکردند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از علل مهم پایین آمدن نرخ ارز، عدم توجه هم میهنان به کارهای روانی سودجویانه بدخواهان است.
ربیعی ادامه داد: قطعا درآمد ارزی ما با توجه به فروش نفت و برگشت ارز حاصل از صادرات بهتر از امروز خواهد شد و قیمت واقعی ارز هم بسیار کمتر از قیمت امروز در بازار است.
وی گفت: هم رئیس جمهور و هم رئیس بانک مرکزی در دو هفته اخیر صریحا اعلام کردند که این افزایش نرخ ارز مصنوعی و ناپایدار است و واقعیتهای بازار از طرف عرضه و تقاضا نشان میدهد که این قیمتها واقعی نیست.
سخنگوی دولت افزود: با پایان یافتن مهلت تعهد ارزی صادرکنندگان، عرضه ارز در بازار نیما رو به افزایش گذاشت و دیگران هم وقتی دیدند که نرخ ارز در حال کاهش است، شتاب خود را برای عرضه افزایش خواهند داد.
ربیعی ادامه داد: این در حالی است که در طرف تقاضا، هم کنترلهایی انجام دادیم و تولید داخلی را بالا بردیم که این امر نه تنها از درخواست ارز کاهش داده بلکه به افزایش تولید داخلی کمک میکند.
وی گفت: رسانههایی در خارج و بعضا در داخل، مرتب بر طبل التهاب بر بازار ارز میکوبیدند و انتظارات افزایش ارز باعث میشدند که برخی از پولهای سرگردان و حتی پولهای خرد مردم به این سمت برود، که خوشبختانه این روزها با سیاستها و همکاری مردم بسیار کم اثر شده و امیدواریم این موضوع تداوم ادامه داشته باشد.
سخنگوی دولت همچنین بحث در مورد سند راهبردی گردشگری را از دیگر موضوعات جلسه دولت عنوان کرد و گفت: علاوه بر هماهنگیهای سیاستی در همه بخش ها، بحث رفع اشکالاتی که وجود داشت برای جذب گردشگر و نیز ارتقا زنجیره گردشگری در این سند مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: زنجیرهای از ابتدای تبلیغات و جذب گردشگر تا حمل و نقل، هتل داری و همه موارد جانبی دیگر در این سند دیده شد و همچنین به شکل ویژهای گسترش کسب و کار و فرهنگ سازی برای استقبال از گردشگران نیز در این سند مورد توجه قرار گرفت.
نظر شما