بازار، گروه بین الملل: طلا را می توان منبعی برای حفظ ارزش دارایی در سالهای بحرانی اقتصادی نامید. بررسی بازار طلا از ابتدای همه گیری کرونا تا کنون نشان می دهد که این فلز در دوره های بحرانی یعنی دوره هایی که موج بیماری شروع می شود یا دوره هایی که کشورهای صنعتی دنیا با این بحران درگیر شده اند، اوج گرفته است و هر زمان خبری از احتمال کشف واکسنی برای این بیماری منتشر می شود یا از وخامت اوضاع کاسته می شود، قیمت این فلز ارزشمند کاهش یافته است ولی منطقی شدن قیمت این فلز منوط به عادی شدن اوضاع اقتصادی دنیا است.
اما این بار طلا در برابر کاهش قیمت مقاومت می کند و با وجود اینکه هر روز اخبار امیدوار کننده ای در مورد واکسن کرونا و عرضه آن در آینده نزدیک به گوش می رسد، ولی روند کاهش قیمت این فلز بسیار کند است. این در حالیست که بازارهای مالی دنیا در این وضعیت عملکرد بسیار مطلوبی داشته اند و روز گذشته که شرکت های داروسازی مدرنا و آکسفورد خبر از امیدوار کننده بودن نتایج مراحل اولیه آزمایش بالینی کرونا دادند، ارزش شاخص های مالی در بازارهای سهام در سراسر دنیا به شدت رشد کرد. سی ان ان در این زمینه نوشت:«سرمایه گذاران به آینده بازار امیدوار شده اند و به همین دلیل بازارها رشد کرده است و خبر احتمال پایان بحران کرونا در نتیجه کشف واکسن هم بر سطح امیدواری آنها افزوده است.»
چرا بازار طلا به سرعت عکس العمل نشان نداد؟
اما یکی دیگر از بازارهایی که در برابر تحولاتی این چنینی به سرعت عکس العمل نشان می دهد بازار طلا است. طلا، فلزی است که در روزهای بحرانی مصرفش زیاد می شود زیرا مردم و سرمایه گذاران از ان به عنوان منبعی برای حفظ ارزش نام می برند و دیگر یک کالای مصرفی نیست.
در روزهای اخیر قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی مرز ۱۸۰۰ دلار را رد کرد و بالاترین رقم را در طول تاریخ ثبت کرد. اما بعد از انتشار خبرهای مثبت در مورد نتایج مثبت اولیه واکسن کرونا، افت محسوسی در قیمت آن مشاهده نشد. سایت گلد پرایس در این مورد نوشت:«طلا در برابر کاهش قیمت مقاومت می کند زیرا فعالان این بازار هنوز به نتیجه نهایی اطمینان ندارند. از طرف دیگر هنوز بازارهای دیگر از جمله بازارهای صنعتی و تولیدی و ساختمانی برای سرمایه گذاری مناسب نیست و به همین دلیل روند تبدیل طلا به سرمایه های دیگر شروع نشده است.»
گلد پرایس بر این باور است که بازار طلا کندتر از دیگر بازارها به اخبار عکس العمل نشان می دهد ولی اگر اخبار رسیده در مورد واکسن تایید شود، بدون شک در هفته های آتی افت شدید قیمت طلا در بازار جهانی اتفاق خواهد افتاد.
حال سوال این است که قیمت طلا تا چه اندازه تنزل می یابد و آیا الگویی می توان برای آن در نظر گرفت یا خیر؟وب سایت کیتکو در این زمینه نوشت:«نمی توان الگوی مشخصی برای کاهش قیمت طلا در نظر گرفت ولی بدون شک با عادی شدن اوضاع اقتصادی دنیا و از سر گیری فعالیتهای عادی، قیمت طلا کاهش می یابد. نکته دیگری که باید مد نظر قرار گیرد اثرات اقتصادی ناشی از بحران کرونا است که به سرعت از بین نمی رود و تا زمانی که رکود اقتصادی و بحران در اقتصادهای صنعتی وجود داشته باشد، نباید منتظر سقوط شدید قیمت طلا و رسیدن ان به سطح سال ۲۰۱۹ باشیم.»
مقایسه قیمت کنونی طلا با قیمت های پیشین
سوال دیگری که در اینجا مطرح است، این سات که قیمت طلا در سالهای اخیر چه تغییری کرده است ؟ طبق گزارش منتشر شده توسط بانک جهانی متوسط قیمت طلا در اواسط ماه جولای سال جاری نسبت به پایان سال ۲۰۱۹ تقریبا ۵۰۰ دلار به ازای هر اونس بیشتر بود. رقمی چشمگیر که نشان از سطح نگرانی دنیا در شرایط کرونایی داشت. این وضعیت اصلاح می شود و با پایان کرونا قیمت طلا به تدریج به سمت قیمتی که در سال ۲۰۱۹ بود باز می گردد.
بر مبنای اطلاعات ارایه شده توسط بانک جهانی قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی در سال ۲۰۱۹ میلادی برابر با ۱۳۹۲ دلار بود که بالغ بر ۱۳۰ دلار نسبت به سال ۲۰۱۸ بالاتر بود. در سال ۲۰۱۸ میلادی هر اونس طلا در بازار جهانی با قیمت ۱۲۶۹ دلار مبادله شد و در سال ۲۰۱۷ متوسط قیمت هر اونس طلا برابر با ۱۲۵۸ دلار بود.
این در حالیست که در ماه ژوین سال جاری هر اونس طلا با قیمت ۱۷۳۲ دلار مبادله شد و در ماه جولای قیمت طلا به مرز ۱۸۰۰ دلار هم رسید. رشدی که کارشناسان دلیل آن را وضعیت کرونایی دنیا و بحران های اقتصادی ناشی از آن می دانند و بر این باورند که با پایان این بحران باید منتظر افت قیمت طلا دربازار بود.
بررسی بازار طلا در دو فصل اول سال جاری نشان می دهد، هر اونس طلا در فصل اول امسال با قیمت ۱۵۸۳ دلار مبادله شد و در فصل دوم به ۱۷۱۰ دلار رسید. هر اونس طلا در فصل دوم سال قبل قیمتی معادل ۱۳۱۰ دلار داشته است که ۴۰۰ دلار کمتر از متوسط قیمت آن در فصل دوم امسال بود.
نظر شما