۲۵ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ رکورد می‌شکند
با رشد ۷ میلیون بشکه در روز؛

تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ رکورد می‌شکند

اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ و همزمان با احیای اقتصاد جهان از پاندمی ویروس کرونا، با رکورد ۷ میلیون بشکه در روز احیا می‌شود.

به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، این نخستین گزارشی است که اوپک در آن بازارهای نفت سال آینده را ارزیابی کرده است. این سازمان اعلام کرد که در پیش بینی سال ۲۰۲۱ هیچ تهدید نزولی از جمله تنش تجاری پکن-واشنگتن، سطوح بدهی بالا یا موج دوم همه گیری کرونا، بازار نفت را تهدید نمی‌کند.

اوپک در گزارش خود اعلام کرد: این پیش بینی فرض را بر این می‌گذارد که کووید-۱۹ مهار شود به ویژه در اقتصادهای بزرگ که در نتیجه به احیای هزینه مصرف کنندگان و سرمایه گذاری منجر می‌شود؛  محرک‌های کلان اقتصادی ارائه شده برای مقابله با پاندمی، پشتیبان این احیا خواهد بود.

به دنبال ریزش تقاضا به اندازه یک سوم و تحت تاثیر تدابیر مرتبط با تحدید شیوع ویروس کرونا، قیمت‌های جهانی نفت فروپاشید. اوپک اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۸.۹۵ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت که در مقایسه با گزارش ماه گذشته اندکی کمتر است.

این نهاد انتظار دارد که با توجه به افزایش تقاضای نفت خام به اندازه ۶ میلیون بشکه در روز و رسیدن آن به روزانه ۲۹.۸ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۱، بخش عمده این رشد چشمگیر تقاضا را پوشش دهد.

اوپک به همراه متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس از ماه مه تولیدات نفت را به اندازه حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش داده اند؛ چیزی معادل یک دهم تقاضای جهان. تولیدات در کشورهایی همچون آمریکا، نروژ و کانادا نیز با وجود اینکه در توافق اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولیدات عضویت ندارند، کاهش پیدا کرده است.

اوپک در ادامه گزارش خود اضافه کرده است که انتظار دارد تولیدات نفت اعضای غیراوپک در سال ۲۰۲۰ به اندازه ۳.۲۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافته و در سال ۲۰۲۱ با افزایش تنها ۰.۹۲ میلیون بشکه ای روبرو شود.

این سازمان اعلام کرده است که با وجود اینکه روسیه، قزاقستان و آذربایجان تولیدات خود را همگام با اوپک محدود کرده‌اند اما برای کشورهای پساشوروی افزایش تولیدات را پیش‌بینی نمی‌کند.

سازمان کشورهای صاردکننده نفت همچنین انتظار دارد که تولیدات نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱ روزانه ۰.۲۴ میلیون بشکه در روز افزایش یابد؛ این در حالی است که تولیدات این کشور در سال جاری و سال ۲۰۱۹ به ترتیب روزانه ۱.۳۷ میلیون بشکه کاهش و ۱.۷ میلیون بشکه افزایش یافت.

اوپک در ادامه تاکید کرد که این نهاد و براساس گزارش منابع ثانویه‌ای که برای نظارت بر تولیدات استفاده می‌کند، در ماه ژوئن تولیدات خود را روزانه ۱.۸۹ میلیون بشکه دیگر کاهش داده و آن را به ۲۲.۲۷ میلیون بشکه در روز رسانده است.

براساس محاسبات رویترز، این رقم برابر است با پایبندی بیش از ۱۱۰ درصدی اوپک به تعهدات خود که در مقایسه با برآورد ماه مه رویترز (۸۴ درصد) نیز به مراتب بیشتر است. براساس برآورد اوپک تقاضا برای نفت خام این سازمان در سال جاری ۲۳.۸ میلیون بشکه خواهد بود که در مقایسه با ماه گذشته و ماه ژوئن به ترتیب ۲۰۰ هزار و ۱.۵ میلیون بشکه در روز بیشتر است.

با وجود کاهش تولیدات، ذخایر انبارهای نفت در کشورهای صنعتی همچنان افزایش یافت و با رشد ۲۹.۹ میلیون بشکه‌ای در روز در ماه مه به روزانه ۳.۱۶۷ میلیارد بشکه رسید؛ رقمی که رد مقایسه با میانگین پنج سال اخیر حدود ۲۱۰ میلیون بشکه بیشتر است.

کد خبر: ۲۹٬۹۲۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha