به گزارش بازار به نقل از رویترز، قیمت نفت حدود ۱.۵ درصد در روز جمعه کاهش یافت. کاهش تقاضا در چین و امید به قرارداد آتشبس در غزه که میتواند تنشهای خاورمیانه را آرام کرده و نگرانیهای عرضه را از بین ببرد، از عوامل پایین آمدن قیمت نفت بوده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۲۴ سنت معادل ۱.۵۱ درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۱۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱ دلار و ۱۲ سنت معادل ۱.۴۳ درصد کاهش ۷۷ دلار و ۱۶ سنت معامله میشود.
قیمت نفت برنت بیش از ۱ درصد و نفت آمریکا بیش از ۳ درصد طی یک هفته گذشته کاهش یافته است.
آمار بهتر از حد انتظار رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا از بازار نفت حمایت کرده، اما نگرانی در مورد کاهش تقاضا در چین تاثیر این خبر را تا حدی از بین برده است.
کل واردات نفت چین ۱۱ درصد در نیمه اول سال جاری میلادی کاهش یافته و نگرانی نسبت به دورنمای وسیعتر تقاضا در این کشور را افزایش داده است.
اقتصاددانها عقیده دارند اقتصاد چین در خطر تورم منفی قرار دارد یعنی وقتی قیمتها به خاطر کاهش تقاضا پایین میآیند. این سناریو برای کشوری پیشبینی شده که بزرگترین وارد کننده نفت خام دنیاست.
در این بین انتظار میرود تقاضا در بزرگترین مصرفکننده نفت دنیا هم رو به کاهش باشد. پالایشگاههای آمریکا تولید خود را با نزدیک شدن به پایان فصل اوج سفرها در اوایل سپتامبر کاهش دادهاند.
ولارو انرژی دومین پالایشگاه بزرگ آمریکا در روز پنجشنبه اعلام کرد ۱۴ واحد آن با ۹۲ درصد از کل ظرفیت خود در سه ماهه سوم سال جاری میلادی فعالیت میکنند. در حالی که این رقم در سه ماهه دوم برابر با ۹۴ درصد بود.
در خاورمیانه امیدها نسبت به آتشبس در غزه افزایش یافته است.
مذاکرات صلح ماههاست ادامه دارد اما مقامات آمریکا عقیده دارند دو طرف به یک قرارداد آتش بس ۶ ماهه نزدیکتر شدهاند.
از طرف دیگر، تعداد چاههای نفت آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده است ۵ حلقه در هفته منتهی به سوم ژوئیه افزایش یافته و به ۴۸۲ رسیده است. تعداد چاههای نفت آمریکا برای اولین بار از ماه مارس افزایش یافته است.
نظر شما