به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، شنیدهها حاکی از تداوم روند صعودی بازار آهن و فولاد است بهگونهای که از ابتدای هفته به طور روزانه روزانه شاهد افزایش حدود ۳۰۰ الی ۵۰۰ تومانی قیمت آهن آلات در همه بخشها هستیم.
نوسانات شارپی بازار ارز نیز همچنان پابرجا بود و هر روز بر آتش گرانی قیمت دلار دمیده میشود؛ به طوری که در پایان روز گذشته هر دلار در بازار آزاد حدود ۳۸ هزار و ۵۶۰ تومان معامله شد. گفتنی است قیمت دلار از ابتدای هفته تاکنون حدود ۲ هزار تومان افزایش داشته است.
تحلیل روزانه قیمت آهن
براساس گزارشها قیمت روز میلگرد دیروز هم از ۸۰ الی ۵۰۰ تومان افزایش قیمت داشت به طوری که نرخ آن بین ۱۶ هزار و ۷۰۰ الی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان قرار گرفت. در ابتدای سالجاری که قیمت آهن آلات در بالاترین میزان خود قرار داشت نرخ میلگرد در کانال ۱۸ هزار تومانی بود اما پس از اجرای برخی سیاستها و ریزش قیمتهای جهانی، قیمت میلگرد آجدار نیز به تدریج عقبنشینی کرد و حتی کانال ۱۴ هزار تومانی را نیز لمس کرد اما طی یک هفته اخیر شاهد رشد مجدد نرخ این محصول هستیم.
همانطور که میدانید عوامل متعددی در افزایش چشمگیر قیمتهای داخلی آهن دخیل است اما نتیجه آن همتراز شدن قیمت میلگرد با قیمتهای بورس کالا شده و به عبارتی با نرخ تورم همسو شده است.
قیمت روز نبشی و ناودانی روز گذشته هم حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش داشت؛ همچنین نرخ قوطی پروفیل با افزایش ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی در اکثر مبادی فروش همراه بود. قیمت لوله مانیسمان، داربستی، گازی و ... نیز افزایش ۲۰۰ الی ۵۰۰ تومانی داشت.
افزایش قیمت ۳۰۰ الی ۷۰۰ تومانی در اکثر کارخانههای ورق سیاه مشاهده شد؛ قیمت ورق گالوانیزه حدود ۸۰۰ تومان افزایش قیمت داشت، قیمت ورق روغنی و رنگی هم از ۴۰۰ الی هزار تومان افزایش چشمگیری را تجربه کردند.
قیمت تیرآهن نیز روز گذشته در بخش شاخه فروشی بین ۸۰ الی ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشت، قیمت تیرآهن ۱۴ ذوبی ده روز پیش ۲ میلیون ۹۰۰ تومان بود اما دیروز حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ تومان گزارش شد که معادل افزایش ۲۵ درصدی قیمت این محصول است.
بدیهی است که در این فصل از سال مطابق معمول تقاضای چشمگیری در بازار آهن مشاهده نمیشود اما فارغ از میزان تقاضا آنچه در بازار داخلی فعلی رقم میخورد همسویی مؤلفههای اثرگذار برای افزایش قیمتها است، به طوری که شاهد نزدیک شدن یا حتی پیشی گرفتن نرخ بازار آزاد از قیمت محصولات بورسی هستیم؛ به عبارتی شاهد بازگشت نرخ مقاطع طویل به قیمتها ابتدای سال هستیم.
بهبود و رشد بازارهای صادراتی و افزایش چشمگیر نرخ مواد اولیه و به تبع آن افزایش هزینههای تولید و جهش شارپی نرخ دلار در کنار برخی عوامل داخلی زمینه سیر صعودی و افزایش شتابزده قیمت محصولات فولادی را فراهم کرده است.
براساس گزارشها امروز حدود ۱۳۱ هزار و ۵۵۲ تن میلگرد، نبشی، ناودانی و تیرآهن در بورس کالا عرضه میشود. حدود ۱۰۳ هزار و ۳۰۴ تن از این حجم به میلگرد اختصاص دارد که بیانگر کاهش ۴۹ درصدی حجم این دوره از عرضه در مقایسه با هفته گذشته است. نرخ میلگرد بورسی این هفته بدون احتساب مالیات ۱۵ هزار و ۵۵۳ تومان تعیین شده است که گویا افزایش ۴۸۰ تومانی نسبت به عرضه پیشین دارد.
کاهش حجم محصولات عرضه شده در رینگ معاملاتی بورس کالا از زمانی آغاز شد که موج سرما در کشور به طور جدی بروز کرد؛ زیرا در چند سال گذشته در فصول سرد با قطعی و محدودیت مصرف گاز در صنایع فولادی مواجه هستیم که به کاهش تولید محصولات فولادی منجر میشود.
کاهش تولید ناشی از محدودیت مصرف گاز ابتدا در مواد اولیه همچون آهن اسفنجی مشهود بود اما کاهش حجم عرضههای امروز نیز مؤید این واقعیت است. حتی برخی تولیدکنندگان تنها ۴۰ درصد از گاز مصرفی موردنیاز خود را میتوانند تأمین کنند.
کاهش تولید محصولات فولادی خود یکی از عواملی است که به آتش افزایش قیمتها دامن میزند و آنطور که پیداست با توجه به تداوم محدودیت مصرف گاز، روند صعودی نرخ آهن آلات نیز تداوم خواهد داشت.
نظر شما