۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۹
آمارها حکایت از کاهشی شدن روند تورم دارد
وزارت امور اقتصادی و دارایی:

آمارها حکایت از کاهشی شدن روند تورم دارد

دولت سیزدهم در تلاش برای خاموش کردن موتورهای تورم زا است و کاهش تورم نقطه به نقطه از مرداد ماه و حفظ این روند تا آبان ماه حکایت از چشم انداز مثبت درباره کاهشی شدن تورم دارد.

به گزارش بازار، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی به استناد اظهارات معاون سیاست‌گذاری وزیر اقتصاد که چشم انداز تورم را کاهشی دانسته، این چشم انداز را با توجه به وضعیت فعلی تورم و فشار معیشتی بر مردم و در عین حال ساز و کاری که فاصله دستمزد و معیشت محاسبه می‌شود، ناممکن دانسته اند، در حالی که قیاس درستی نیست چرا که عوامل ایجاد تورم از سوی دولت مهار شده و آمارها حکایت از کاهشی شدن روند تورم دارد و قاعدتا با کاهش فشار تورم فاصله دستمزد و سبد معیشت نیز کمتر خواهد شد.

دولت سیزدهم از شهریورماه سال گذشته سیاست کنترل تورم را با تمرکز بر موتورهای تورم زا در کشور یعنی اصلاح بی انضباطی مالی دولت و کنترل و نظارت بر شبکه بانکی آغاز کرد، اما مجموع عواملی همچون افزایش قیمت‌های جهانی ناشی از جنگ اوکراین و همچنین اجرای طرح عادلانه سازی یارانه‌ها در اردیبهشت ماه موجب شتاب تورم در خرداد ماه امسال شد که البته دولت اطمینان داد که، چون مهار تورم از طریق کنترل عوامل اصلی تورم زا در دستور کار است از شتاب تورم در ماه‌های بعد کاسته می‌شود.

کاهش تورم نقطه به نقطه که از مرداد ماه آغاز شد و تداوم این روند تا کنون و کاهش تورم تولید کننده چشم انداز مثبتی را درباره آینده تورم به دست می‌دهد؛ در اردیبهشت‌ماه که سیاست اصلاح ارز ترجیحی اجرایی شد، تورم نقطه به نقطه با رشد ۳.۷ درصدی معادل ۳۹.۳ درصد شد.

در خردادماه، تورم نقطه به نقطه با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو شد و به ۵۲.۲ درصد رسید که این رشد قابل‌توجه به‌دلیل اجرای سیاست حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و با توجه به اینکه این رشد قیمت ناشی از سیاست پولی و رشد بیش از حد نقدینگی نبود، به سرعت در ماه‌های بعد تغییر جهت داد. در تیرماه تورم نقطه به نقطه به ۵۴ درصد افزایش یافت، اما در مرداد ماه تورم ۵۲.۲ درصد شد که ۱.۸ درصد کمتر از تیر ماه بود و با تداوم این روند کاهشی در شهریور ماه به ۴۹.۷ درصد، در مهر ماه به ۴۸.۶ درصد و آبان ماه به ۴۸.۱ درصد رسید.

نرخ تورم نقطه به نقطه به دلیل اینکه صرفا بازه زمانی ۱۲ ماهه را در برمی‌گیرد، واکنش سریع‌تری به فراز و فرودهای قیمتی را نشان می‌دهد و بررسی این شاخص چشم انداز امیدوار کننده‌ای در مهار تورم به دست می‌دهد. علاوه بر این بر اساس گزارش‌های جدید مرکزآمار ایران از نرخ تورم تولید کننده می‌تواند به چشم انداز مثبت کاهش تورم امیدوارتر شد.

طبق گزارش این مرکز درخصوص تورم تولیدکننده در فصل تابستان امسال، تمام شاخص‌های تورم تولید شامل تورم فصلی، نقطه‌ای و سالانه نسبت به فصل بهار با افت قابل توجهی همراه شده است. بر این اساس در فصل تابستان امسال شاخص قیمت کل تولیدکننده نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۷.۱ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۳.۲ درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۹.۹ درصد افزایش داشته است. این درحالی است که در فصل بهار امسال، تورم فصلی ۱۵.۸ درصد، تورم نقطه‌ای ۴۹.۳ درصد و تورم سالانه ۴۹.۷ درصد بوده است که در تابستان افت داشته است.

اینکه تورم فشار معیشتی بر مردم به ویژه کارگران ایجاد کرده، هیچ گاه از سوی دولت انکار نشده و حتی برای اولین بار در سال‌های اخیر در همین دولت کاهش فاصله دستمزد و سبد معیشت در شورای عالی کار و در جریان بررسی دستمزد مورد توجه قرار گرفت، اما به هر حال شرایطی از جمله بروز جنگ و افزایش قیمت‌های جهانی و در عین حال الزام دولت به اصلاح ارز ترجیحی که منشاء ایجاد فساد و رانت شده بود، دولت را ناگزیر به اصلاحاتی کرد که به صورت مقطعی افزایش قیمت‌ها را به دنبال داشت و پس از آن تلاش دولت معطوف به کنترل موتورهای تورم زا بوده و آمارها نشان می‌دهد که توفیق نسبی حاصل شده و اصرار بر شکست برنامه‌های دولت و ایجاد ناامیدی درباره آینده، جز مایوس کردن مردم و دامن زدن به انتظارات تورمی نتیجه دیگری ندارد.

کد خبر: ۱۹۲٬۷۶۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha