۲۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
اجرایی شدن اولین قرارداد کشت قراردادی گیاهان دارویی
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

اجرایی شدن اولین قرارداد کشت قراردادی گیاهان دارویی

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، از اجرایی شدن اولین قرارداد کشت قراردادی گیاهان دارویی توسط اتحادیه ملی تعاونی‌های کشاورزی گیاهان دارویی ایران خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به این که کشت گیاهان دارویی تا پایان سال گذشته به ۲۶۰ هزار هکتار رسیده است، گفت: میزان تولیدات این محصول در سال گذشته ۴۰۰ هزار تن بوده است.

وی با بیان این که این میزان سطح زیر کشت گیاهان و برخی درختچه‌ها مانند زرشک، عناب، سنجد و برخی دیگر را شامل نمی‌شود، یادآور شد: در مجموع ۲۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت انواع محصولات گیاهان دارویی است.

زینلی ادامه داد: خوشبختانه در راستای اهداف وزارتخانه کشت قراردادی در گیاهان دارویی انجام شده و اولین قرارداد کشت قراردادی گیاهان دارویی توسط اتحادیه ملی تعاونی‌های کشاورزی گیاهان دارویی ایران اجرایی شده است.

وی تصریح کرد: در این قرارداد که برای نخستین بار با مشارکت اتحادیه ملی تعاونی کشاورزی گیاهان دارویی ایران، اتحادیه تعاونی کشاورزی همدان و همکاری دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی شده بنا است تا در این کشت قراردادی ۲۰۰ هکتار کشت گل‌محمدی، ۵۰۰ هکتار سیاه‌دانه، ۵۰۰ هکتار زیره سبز، ۵۰۰ هکتار سیاهدانه، ۵۰۰ هکتار خاکشیر، ۳۰۰ هکتار خارمریم و ۳۰۰ هکتار بابونه کشت انجام شود.

وی با توجه بر اهمیت نهاده‌ها یادآور شد: سعی شده انواع نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذر، سم و کود در اختیار کشاورزان قرار گیرد و مطابق دستورالعمل فنی دفتر طرح گیاهان دارویی عملیات کاشت و فرآوری آن اجرایی شود.

مجری طرح گیاهان دارویی با تاکید بر ممنوعیت واردات گیاهان دارویی که در داخل کشت می‌شوند، افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای تثبیت قیمت‌ها و همچنین علاقمندی کشاورزان به تولید، در زمانی موجود بودن محصول ایرانی در بازار از واردات جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: واردکنندگان ضمن مراجعه به وزارت جهاد کشاورزی و دفتر گیاهان دارویی برنامه واردات خود را به منظور تنظیم بازار بررسی کنند و در صورتی که بدون هماهنگی اقدام به ثبت و ورود کالا کنند مجوز واردات آنها داده نخواهد شد.

زینلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در سال گذشته با تلاش وزارت جهاد کشاورزی ۲۵۰۰ هکتار کشت گیاه سیاه دانه انجام شده است، یادآور شد: زنجیره ارزش این محصول نیز توسط بخش خصوصی تکمیل شده است.

وی افزود: این مهم سبب شد تا قیمت سیاه دانه از ۱۱۰ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان کاهش یابد.

این مسوول در پایان گفت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد با استفاده از منابع موجود کشور به منظور حمایت از مصرف کنندگان با کشت گیاهان دارویی از جمله تخم شربتی، زنجبیل، موسیر و آویشن شیرازی بازار مناسب برای داخل کشور و صادرات را فراهم سازد.

کد خبر: ۱۸۸٬۶۷۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha