بازار; گروه صنعت: آهن تاپ با تکیه بر اصل مشتری مداری حدود ۲۰ سال است که بهترین خدمات را در زمینه خرید و فروش انواع مقاطع فولادی و ورق روغنی ارائه داده است. شما می توانید برای خرید این مقاطع با کارشناسان این مجموعه از طریق سایت آهن تاپ در ارتباط باشید.
ورق روغنی، یکی از پرکاربردترین ورق های فولادی است که در اکثر صنایع از آن استفاده می شود. این ورق به وسیله نورد سرد تولید می شود و بر روی آن عملیات روغن کاری انجام می شود تا دچار زنگ زدگی نشود. مقاومت و شکل پذیری بالای ورق روغنی آن را جزء محصولات فولادی پر مصرف قرار داده است، به طوری که از خودروسازان تا سازنده درب و پنجره از آن استفاده می کنند. در اینجا قصد داریم با ویژگی و کاربردهای ورق روغنی به طور کامل آشنا شویم. با ما همراه باشید.
ورق روغنی چیست؟
ورق روغنی یکی از محصولات پرمصرف فولادی است که با استفاده از نورد سرد تولید می شود. در فرآیند نورد سرد، ورق های فولادی اسیدشویی شده، وارد غلتک های نورد می شوند تا نازک تر شوند. در این مرحله ورق روغنی قابلیت شکل پذیری ندارد و از انعطاف پذیری خوبی برخوردار نیست. برای انعطاف پذیر کردن این ورق باید فرآیند آنیل کاری نیز بر روی آن انجام شود. پس از این فرآیند، ورق روغن قابلیت شکل پذیری بالایی پیدا می کند. در نهایت ورق روغنی وارد نورد سطحی می شود تا روی ورق، سطح یکنواخت و همواری ایجاد شود.
مشخصات ورق روغنی
از مشخصات ورق روغنی می توان به ابعاد آن اشاره کرد. این ورق معمولا با عرضی به اندازه ۱۰۰ الی ۱۲۵ میلی متر ساخته می شود. اما آن را با ابعاد ۱.۱۸۳۰ میلی متر، ۲.۲۴۴۰ و ۳.۳۰۵۰ میلی متری نیز می توان پیدا کرد. برای این ورق، ضخامتی در حدود ۰.۳ الی ۳ میلی متر در نظر گرفته شده است. در نمونه های با کیفیت این ورق، سطح ورق در هر دو طرف کاملا صاف و صیقلی است.
ویژگیها و کاربردهای ورق روغنی چیست؟
مقاومت بالا، شکل پذیری، کشش پذیری و براق بودن این ورق موجب شده است که در اکثر صنایع مورد استفاده قرار بگیرد. ساخت بدنه و قطعات خودرو، لوازم خانگی، مصالح ساختمانی، قفسه های تزئینی، موتورهای الکتریکی، اگزوز خودرو، انواع پانل و پروفیل های درب و پنجره با این ورق انجام می شود. به طور کلی ورق های روغنی در سه دسته معمولی، نیمه کشش و فوق کشش، تولید و روانه بازار می شوند. هر یک انواع ورق روغنی، از نظر میزان مقاومت و کشش با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در ادامه با هر یک از این سه نوع ورق روغنی بیشتر آشنا می شویم.
- ورق روغنی معمولی: این نوع ورق با نام St۱۲ شناخته می شود. در مواردی که نیاز به ورق روغنی با شکل پذیری و انعطاف معمولی باشد، استفاده از این ورق پیشنهاد می شود. علاوه بر این ورق St۱۲ برای مصارف جوشکاری نیز انتخاب مناسبی است. ورق روغنی معمولی در پل سازی، ساخت قطعات الکتریکی و بشقاب مخازن تحت فشار نیز کاربردهای فراوانی دارد.
- ورق روغنی نیمه کشش: نوع دیگری از ورق های روغنی، ورق روغنی نیمه کشش یا St۱۳ است. میزان جوش پذیری این ورق بالاست و تا زاویه ۹۰ درجه قابلیت خم شدگی دارد. برای ساخت سازه های صنعتی عمق کم از این ورق استفاده می شود.
- ورق روغنی فوق کشش :نام اصلی این ورق St۱۴ است و انعطاف پذیری بیشتری نسبت به دو ورق قبلی دارد. از آنجا که میزان خم شدگی ورق روغنی فوق کشش، بسیار بالاست، بیشترین کاربرد آن در صنعت خودروسازی است. علاوه بر این در مواردی که نیاز به پرسکاری عمیق باشد می توان از این ورق روغنی استفاده کرد.
هنگام خرید ورق های روغنی باید به کیفیت آن دقت داشته باشید و فقط از ورق های مرغوب استفاده نمایید. ورق های روغنی نامرغوب، عمر مفید کمتری دارند و در خروجی نهایی کار، اثرات نامطلوبی بر جای می گذارند. یکی از مراکز معتبر به منظور خرید انواع ورق روغنی با کیفیت، آهن تاپ است. آهن تاپ با فروش آهن آلات، مقاطع فولادی و ورق های روغنی با کیفیت از بهترین کارخانجات داخل و خارج می تواند مرغوب ترین محصولات فولادی را در اختیار خریداران قرار دهد. این فروشگاه اینترنتی با هدف افزایش رفاه و آسایش مشتریان، امکان خرید آنلاین محصولات خود را نیز فراهم کرده است. قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه یکی از پرجستجوترین محصولات این مجموعه می باشد. بنابراین در صورتی که امکان مراجعه حضوری برای افراد فراهم نباشد، می توان با اطمینان خاطر خرید خود را از طریق فروشگاه اینترنتی آهن تاپ انجام داد.
نظر شما