به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، استاد دانشگاه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور همیشه ریشههای غیراقتصادی دارند و با فرمولهای صرف اقتصاد قابل حل نیست گفت: سناریو تورم و نقدینگی بالا و همچنین کاهش و یا افزایش نرخ بهره سالهاست که تکرار شده ولی مشکلات این عرصه حل نشده است. برای رفع مشکلات، اساتید باید در متن جامعه وارد شوند چون مفروضات و مدلهای اقتصادی با جامعه همخوانی ندارد.
مرتضی افقه با تاکید به اینکه مشکل تحریمها باید برطرف شود، اظهار کرد: اگر قرار نیست برجام احیا شود باید با حفظ عزت کشور، مراودات تجاری و مالی داشته و کشور را خوب مدیریت کنیم. در حقیقت، اقتصاد کشور تا حدود زیادی به تجارت خارجی وابسته است و اگر مشکلات این حوزه برطرف نشود وضعیت بهتر نخواهد شد. بیثباتی مدیریتی و قوانین و مشکلات حاصل از تحریمها باعث شده سرمایهگذار از سرمایهگذاری منصرف شود.
وی با بیان اینکه اولویت اول کشور تورم است گفت: این مسئله تنها مسئلهای است که همه بر آن اجماع نظر دارند. از سال ۹۷ با آغاز نوع جدیدی از تحریمها کشور وارد فاز تورمی شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در این شرایط دولت باید سیاستهایی که حاصل نظر اجماع کارشناسان است را پذیرا باشد و اکثریت اقتصاددانان باید از این راه حل حمایت کنند.
افقه گفت: برای ثبات اقتصادی باید به ریشهها بپردازیم. شرایط سیاسی خارجی که در قالب برجام به اقتصاد کشور تحمیل میشود باعث ایجاد انتظارات تورمی در اقتصاد کشور شده است.
این استاد دانشگاه گفت: این مسائل باعث خروج سرمایه از کشور شده و نااطمینانی ایجاد کرده است. به دنبال خروج سرمایه و نبود ثبات لازم در برنامهریزیها، بهتر است تیم اقتصادی دولت اقدام به تدوین برنامههای مدیریتی درست در راستای بهبود شرایط اقتصادی کرده و منشا شوکهای بزرگ اقتصادی بر کشور را شناسایی و در جهت رفع آن جدیتر باشند.
نظر شما