۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۷
تحلیل نوسانات بازار آهن

تحلیل نوسانات بازار آهن

با نزدیک شدن به پایان هفته همچنان شاهد ثبات قیمت آهن الات در بخش زیادی از بازار آهن بودیم اما افت نرخ چشمگیری نیز در برخی از حوزه‌ها مشاهده شد.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، با نزدیک شدن به پایان هفته همچنان شاهد ثبات قیمت اهن الات در بخش زیادی از بازار آهن بودیم اما افت نرخ چشمگیری نیز در برخی از حوزه‌ها مشاهده شد.

بازار ارز هم روند نسبتا ثابتی داشت و قیمت دلار در مرز ۳۳ هزار تومان در نوسان بود و در پایان روز هر دلار آمریکا در بازار آزاد حدود ۳۲ هزار و ۹۷۰ تومان به فروش رسید.

سیر کلی بازار آهن در روز گذشته همچنان ثابت و بدون تحرک بود به طوری که قیمت میلگرد آجدار در بسیاری از کارخانه‌ها بدون تغییر بود و در چند کارخانه از جمله کارخانه میلگرد سیادن ابهر، کاوه تیکمه داش و ... ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومان کاهش قیمت داشت.

قیمت روز ورق سیاه و انواع آن در غالب کارخانه‌ها ثابت اعلام شد اما برخی ضخامت‌ها در کارخانه فولاد مبارکه و اکسین کاهش ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومانی داشت. ورق گالوانیزه، رنگی و ورق روغنی نیز عمدتا بدون تغییر قیمت عرضه شدند.

به تبعیت از سیر کلی بازار قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی همچنان ثابت بود اما قیمت قوطی آهن در اغلب کارخانه‌ها کاهش چشمگیری داشت به طوری که این ریزش قیمت از ۲۰۰ الی ۷۰۰ تومان برآورد شد. قوطی و پروفیل ضخامت ۲ میلیمتر عمدتا ۲۰ هزار و ۸۰۰ الی ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه می‌شد و نهایت قیمت آن ۲۲ هزار تومان بود. قیمت روز لوله داربستی، مانیسمان و سایر لوله‌ها نیز در عمده مبادی فروش ۲۰۰ الی ۷۰۰ تومان ریزش داشتند.

قیمت تیرآهن در بخش کیلوفروشی و شاخه‌فروشی عمدتا ثابت اعلام می‌شد اما روز گذشته شاهد کاهش ۱۰ الی ۱۰۰ هزار تومانی در بخش شاخه‌فروشی بودیم. تیرآهن ذوبی در برخی بنگاه‌های تهران ثابت و معاملات نیز عمدتا توافقی اعلام شد.

در شرایط فعلی که بازار جهانی فولاد و نیز بازار داخلی در رکود عمیقی به سر می‌برد عرضه شمش فولادی در بورس کالا با شرایط اعتباری، رقابت قیمت این محصل را در بورس رقم زده است که نتیجه آن افزایش قیمت شمش و مقاطع فولادی است.

از همین رو میانگین نرخ شمش در بورس در هفته چهارم مهرماه ۵/۵ درصد بالاتر از قیمت صادراتی فوب خلیج فارس برآورد شد درحالی که ضعف شدید تقاضا در بازارهای جهانی مشهود است.

بالا بودن نرخ شمش داخلی از نرخ صادراتی آن به معنی رونق بازار محصولات نهایی نیست و عمدتا از تصمیمات و سیاست‌های اشتباه ناشی می‌شود که رکود بازار محصولات نهایی و در نهایت آسیب به مصرف‌کننده و صنایع تکمیلی را رقم می‌زند.

عرضه‌های اعتباری شمش بلوم در آخرین عرضه به ثبت تقاضای ۲۲۸ هزارتن و فروش ۱۰۷ هزار تنی این محصول با میانگین نرخ ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان منتهی شد که از این میزان تقاضای ثبت شده حدود ۴۵ درصد آن به صورت اعتباری بود و به همین واسطه رونق نسبی در بورس کالا مشاهده شد.

همانطور که اشاره شد نرخ میانگین شمش ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان بود که با احتساب هزینه‌های ارکان بورس و مالیات و ... به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان می‌رسد و با احتساب هزینه تبدیل نرخ شمش به میلگرد بدون در نظر گرفتن هزینه حمل بار به واحد تولید حدود ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان برآورد می‌شود.

بنابراین و باتوجه به آنچه بیان شد خرید شمش با نرخ میانگین ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان از بورس، درحالی که نوردکاران محصولات خود را با قیمت ۱۵ هزار تومان عرضه می‌کنند، توجیه منطقی و اقتصادی ندارد اما عرضه اعتباری تا حدودی به استقبال از محصولات بورسی منجر می‌شود.

با توجه به عرضه پیشین شمش فولادی که چندان مورد استقبال واقع نشد، اما با وجود این در عرضه این هفته شاهد افزایش ۱۵۰ تومانی این محصول بودیم به طوری که نرخ شمش در بورس از ۱۲ هزار و ۶۷۰ الی ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام شد.

در حالی که عرضه‌های پیشین چندان رونقی نداشتند و معاملات چشمگیری نیز صورت نگرفت؛ اما در عرضه اخیر افزایش نرخ شمش را شاهد بودیم، گفتنی است با توجه به رکود اقتصادی چین و رکود بازار جهانی فولاد بعید به نظر می‌رسد افزایش قیمت شمش تداوم داشته باشد.

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است امروز نیز ۳۷۱ هزار و ۳۶۷ تن تیرآهن، میلگرد، نودانی، نبشی و تختال C می‌شود؛ از این میزان حدود ۳۱۹ هزار و ۵۰۰ تن به میلگرد اختصاص دارد که نرخ آن ۱۴ هزار و ۶۴۴ تومان در نظر گرفته شده است. طبق آمار حجم میلگرد در این دور از عرضه افزایش ۸/۶ درصدی داشته است.

کد خبر: ۱۸۱٬۹۸۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha