به گزارش بازار، داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: مرکز دادرسی مالیاتی که با اجرای قانون دایمی مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دیماه سال ۱۴۰۰ تاسیس شد، برخی شائبهها مبنی بر اعمال نفوذ سازمان امور مالیاتی بر هیاتهای حل اختلاف را رفع کرد و با استقلال این مرکز، شاهد افزایش ر وبه رشد اعتماد عمومی در رسیدگی به اعتراضات، افزایش کارآیی، تسریع در وصولیها و ارتقای تمکین مالیاتی خواهیم بود.
منظور در نشست بررسی چالشها و مشکلات مراکز دادرسی جهت اصلاح و بهبود امور در استانها که با حضور معاونین و مدیران کل سازمان، رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و مدیران دادرسی مالیاتی سراسر کشور در ستاد سازمان برگزار شد، در ادامه ضمن تاکید بر رعایت انصاف و عدالت در فرایند رسیدگی و صدور و انشای آرا، اظهار داشت: به هر میزان که این امور، با استناد، استدلال و استنباط محکم و متقن توام باشد، ضمن صحه گذاشتن بر استقلال مرکز دادرسی مالیاتی، سبب شکوفایی و استمرار در بهبود خدمات رسانی مرکز و آثار و نتایج پرثمر آن خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه بر لزوم برنامه ریزی جهت برگزاری منظم جلسات دادرسی مالیاتی و ارتقای کیفیت آن تاکید کرد و افزود: پروندههای بزرگ و با اهمیت مالیاتی به محض اینکه در دسترس قرار میگیرد، در اولویت رسیدگی قرار گرفته و جلسات آنها در سریعترین زمان ممکن برگزار شود تا ضمن تکریم ارباب رجوع و تسهیل امور، حقوق حقه دولت تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان از تمامی ظرفیتها برای تحقق عدالت مالیاتی بهره میگیرد، گفت: در فرآیند رسیدگی به پروندههای مالیاتی، حتما از زبدهترین و خبرهترین نیروها و کارشناسان مالیاتی استفاده شود تا با افزایش سرعت و دقت در امور، ضمن تسریع در وصول درآمدهای مالیاتی و احقاق حقوق مودیان، تمکین و پذیرش آرا از سوی مودیان نیز قابل پذیرشتر شود و هزینههای دادرسی نیز کاهش یابد.
منظور با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت و کمیت رسیدگیها لازم است تا پروندهها از قبل مورد بررسیهای کارشناسی قرار گیرند، افزود: یکی از ملاکها برای ارزیابی دادرسی ها، بررسی میزان نقض آراء هیاتها و تمکین مودیان است و طبیعتا به هر نسبت که آراء خوبی انشاء شود، علاوه بر تسهیل امور ارباب رجوع، موجب کاهش هزینههای دادرسی میشود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه، ماموریت اصلی مدیران دادرسی مالیاتی، احقاق حقوق مردم و دولت بصورت توامان است و نباید وصول سریع که از تکالیف سازمان میباشد موجب تضییع هیچ حقی شود، تاکید کرد: کوچکترین خطا و تخلف از سوی هیچ فردی پذیرفتنی نیست و ماموران نظارتی سازمان امور مالیاتی از جمله دادستانی انتظامی مالیاتی، حراست سازمان، دفتر بازرسی و نظایر آن، مرتبا رفتارها، فرآیندها و روند امور را رصد میکنند تا از بروز و وقوع هر نوع فساد و تخلف جلوگیری نمایند و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی بصورت قاطع صورت خواهد گرفت.
در این نشست یک روزه، علی رستم پور، رئیس مرکز دادرسی مالیاتی، ضمن تبیین اهداف برگزاری این نشست، برنامههای آتی مرکز دادرسی مالیاتی را تشریح کرد. در دیگر بخشهای این همایش، سایر معاونین و مدیران ستادی ذیربط از جمله معاون درآمدهای مالیاتی سازمان، معاون حقوقی و فنی سازمان، دادستان انتظامی مالیاتی، مدیرکل دفتر حقوقی و قراردادهای مالیاتی، مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و هماهنگی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری سازمان، مدیرکل منابع انسانی و رفاه سازمان و همچنین رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی، ضمن بیان دیدگاههای خود، نقطه نظرات خود را در زمینه موضوعات همایش مطرح کردند.
همچنین در این نشست، مدیران دادرسی مالیاتی ضمن تشریح اقدامات و ارایه گزارش عملکرد خود، به بیان برخی مسایل، مشکلات، دغدغهها و نیازهای اساسی اداره متبوع پرداختند که مشکلات و سوالات مطرح شده در قالب پرسش و پاسخ چهار ساعته با حضور رئیس کل سازمان انجام شده و راهکارهای لازم ارایه گردید.
۱۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۱
رئیس کل سازمان امور مالیاتی:
استقلال مرکز دادرسی مالیاتی گام مهمی در زمینه عدالت مالیاتی است
منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: با استقلال مرکز دادرسی مالیاتی از دی ماه سال گذشته، گام مهمی در زمینه عدالت مالیاتی برداشته شده است.
کد خبر: ۱۷۲٬۷۴۳
نظر شما