به گزارش بازار، شاهپور علایی مقدم معاون وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه امسال کمترین میران سن زدگی را در سطح مزارع کشور داشتیم تصریح کرد: سال گذشته از مجموع گندمهای تحویلی به مراکز خرید، ۲۲ هزار تن آن دچار سن زدگی بودند، در حالیکه امسال تنها ۷ هزارتن گندم خریداری شده دچار آفت سن زدگی بودند.
علایی مقدم با بیان اینکه آفاتی، چون سن گندم و ملخ در کشور همواره مورد رصد و پایش شبکههای مراقبت قرار میگیرند افزود: امسال در ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی کشور با این دو آفت مبارزه شده که این موضوع یک دستاورد بزرگ در مبارزه با آفت است.
معاون وزیر و رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به عوامل خسارت زا در کشاورزی افزود: ۵۲ درصد این عوامل آفات، ۲۷ درصد بیماریها و بقیه علفهای هرز هستند و مهمترین آفات موجود در بخش کشاورزی مربوط به سن غلات و ملخهای بومی است.
رئیس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: در بحث ملخهای بومی، عمده تحرکات و طغیان آنها در استانهای گیلان، قزوین و زنجان بوده است به ویژه در شهرهای رودبار و منجیل ملخها حالت طغیان داشتند که با تلاش کارشناسان سازمان حفظ نباتات در سطح ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی کشور عملیات مبارزه کنترل انجام شد.
اعلایی مقدم درباره تهدیدات آفاتی، چون مگس میوه و آفت چوب خوار نخلستانهای کشور نیز گفت: هم اکنون در حال رصد، پایش و کنترل و مراقب مگس میوه در استانهای شمالی و جنوبی هستیم تا ضرر کمتری به تولیدات کشاورزی وارد کند.
این مقام مسئول افزود:در بحث آفت چوب خوار نخلستان که ۱۷ استان کشور را درگیرکرده از ستاد بحران کشور تقاضا داریم تا هرچه زودتر اعتبارات مربوط به مبارزه با این آفت را تخصیص دهند تا بتوانیم در این باره برنامه ریزی و اقدام کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد:نخلستانهای ایران جزء ذخایر ژنتیکی کشور هستند. اگر به موقع با این آفت مبارزه و کنترل نشود، زوال نخلستانهای کشور را در پی خواد داشت.
نظر شما