۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱
مسئولان استان لرستان دست بجنبانید
ثبت جهانی دریاچه گهر همچنان در هاله‌ای از ابهام

مسئولان استان لرستان دست بجنبانید

ثبت جهانی شدن دریاچه گهر استان لرستان از جمله مواردی است که نهادهای مردمی و فعالان محیط زیست استان در پی فراهم کردن شرایط اجرای آن هستند. با این وجود مواردی همچون انجام ساخت و ساز در نزدیکی دریاچه مغایر با چارچوب‌های سازمان یونسکو است.

بلوردی؛ خبرگزاری بازار- احسان پارسا یک فعال محیط زیست استان لرستان در این خصوص گفت: ثبت جهانی دریاچه گهر لرستان دو فاز مختف داشت؛ یک فاز مربوط به تشکل‌ها و NGO های مردمی و خود مردم بودند که به صورت صددرصدی پیش رفت و مقدمات را انجام دادیم. بخش دیگر مربوط به بخش اداری، مالی و دولتی است که باید بیایند تامین اعتبار کنند، پیمانکار  تعریف شود، همچنین باید برای فردی که به عنوان مشاور یا کارگزار قرار است بیاید، بودجه هایی در نظر گرفته شود.

پارسا افزود: در این راستا جلسات زیادی با استانداری و بخش برنامه بودجه استانداری داشتیم و مذاکراتی انجام دادیم اما متاسفانه در کش و قوس‌های اداری و بخصوص مسائل مالی ترمز این کار کشیده شد. به عبارت دیگر چون بحث مالی داشت و یکسری روابط خاص وجود دارد متاسفانه در پروسه اداری و سیستم دولتی قفل شد و دیگر پیش نرفت.

منطقه اشترانکوه و گهر را ۳ سال تعطیل کنید تا دریاچه گهر احیا شود

این فعال محیط زیست تصریح کرد: الان تمام تلاش مان را گذاشته ایم و تقاضای تعطیلی ۳ ساله دریاچه گهر را داده ایم. یعنی تمام  NGO های استان تقاضا داده‌اند که اگر امکانش است به مدت سه سال حداقل منطقه اشترانکوه و گهر تعطیل شود تا به این شکل احیا شود. اگرچه شیوع بیماری کرونا برای طبیعت یک نعمت بود و کمک شایانی کرده است اما اگر بتوان این شرایط را تسری بدهیم و زمان بیشتری را برایش قائل شویم. شاید به این ترتیب اتفاق خوبی برای گهر بیفتد.

الزام رعایت چارچوب‌های یونسکو در راستای ثبت جهانی دریاچه گهر

احسان ایروانی، کارشناس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در خصوص ثبت جهانی شدن دریاچه گهر گفت: در ابتدا باید بدانیم که وقتی موضوعی قرار است برای ثبت جهانی در کشور کاندید شود ابتدا باید سیاست دولت بر این منوال باشد که این حرکت را شروع کند. دریاچه گهر هنوز به شروع نرسیده است.

 ایروانی افزود: رویه ثبت جهانی دریاچه گهر نیز به این ترتیب است اما شاید به درخواست مردم و NGO ها کار ثبت جهانی شدن اتفاق بیفتد. چون توافقی بین سازمان محیط زیست کشور و میراث فرهنگی صورت گرفته و محیط  زیست شروطی برای سازمان میراث فرهنگی گذاشته که اگر این شرط و شروط را رعایت کنند میتوانند به نمایندگی از دولت وارد مرحله کاندیداتوری دریاچه گهر شوند.

وی تصریح کرد: در جلساتی که به همراه رئیس انجمن دوستی ایران و یونسکو در لرستان داشتیم مقرر شد که یک چکیده ای از موضوع استخراج شود که این کار را انجام دادیم و سپس مقرر شد تامین اعتبار کنند و حرکت را از طریق استانداری آغاز شود. اما با تغییر مدیر کل سازمان مدیریت عملا خبری به ما داده نشده است.

این کارشناس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به این سوال که در صورت شروع شدن این پروسه آیا گهر مشکلی برای ثبت جهانی شدن دارد یا خیر، گفت: بله. دخل و تصرف هایی که در جاده های اطراف اتفاق افتاده و همچنین ساخت و سازهایی که موجود است همه میتوانند موانعی در جهت ثبت جهانی و حتی ثبت ملی شدن باشد.

ایروانی افزود: از سوی دیگردر مسیر رسیدن به دریاچه گهر در راستای راه انداختن تورهای گردشگری، چه در جنوب و چه از غرب باید با رعایت چارچوبهای یونسکو اتفاق بیفتد در غیر اینصورت در ثبت جهانی خلل ایجاد میکند.

وی در پایان گفت: اقدام  NGO‌ها و مردم در بحث شناساندن دریاچه گهر و در به صدا درآوردن زنگ خطرها و نشان دادن خط قرمزها قابل تقدیر است اما کافی نیست و مسئولان استانی نیز باید دستی بجنبانند.

کد خبر: ۱۶٬۴۱۳

اخبار رمزارزها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha