۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
شرط ۴ برابر شدن منابع صندوق توسعه ملی
رئیس صندوق توسعه ملی اعلام کرد

شرط ۴ برابر شدن منابع صندوق توسعه ملی

رئیس صندوق توسعه ملی گفت: اگر منابع این صندوق به جای بودجه کشور، صرف طرح‌های سودآور و پیشران اقتصادی شود در بازه‌ای ۱۰ ساله، منابع صندوق توسعه ملی افزایش ۴۰۰ درصدی خواهد داشت.

به گزارش بازار، مهدی غضنفری افزود: اگر قرار باشد سالی ۲۵ میلیارد دلار به دولت بدهیم که بودجه کشور را از درآمدهای صندوق اداره کند باید فعالانه بکوشیم که منابع را در جای مناسب و پرسود از جمله در طرح‌های پیشران، سرمایه گذاری کنیم و سود حاصله را به دولت دهیم تا امورات کشور هرچه بهتر انجام شود در بازه ده ساله عددی نزدیک به هزارمیلیارد دلار در صندوق توسعه ملی ذخیره می‌شود.

وی اضافه کرد: به این ترتیب به نقطه‌ای خواهیم رسید که اگر روزی علاقه‌مند به فروش نفت نباشیم، با میزان دارایی ذخیره شده و کسب و کارهای ایجاد شده به راحتی می‌توانیم کشور را اداره کنیم.

غضنفری با بیان اینکه این صندوق به دنبال سرمایه گذاری و سودآوری است و در این باره جایی را بهتر از طرح‌های پیشران سراغ ندارد در خصوص چگونگی حمایت‌های صندوق توسعه ملی از موضوع تولید و پیشران‌های اقتصادی گفت: صندوق توسعه وظایف خود را در قالب ارائه تسهیلات ارزی و ریالی به بخش تولید انجام می‌دهد. نقش صندوق توسعه ایجاد درآمد است به گونه‌ای که بتوان از درآمدهای نفتی بهره برد و درآمدهای بیشتری را تولید کرد و سپس از آن درآمدها در بودجه استفاده شود. یعنی صندوق وظیفه دارد که در سرمایه‌گذاری نقش ایفا کند و سهم ویژه و بیشتر در حوزه‌های پیشران و مگاپروژه‌ها داشته باشد.

وی افزود: آنچه از درآمدهای نفتی در این چهل سال به دست آمده، ما با آن به عنوان دارایی و ثروت برخورد کردیم یعنی همه آن را مصرف کردیم. درحالیکه این درآمدهای نفتی سرمایه بودند و در هیچ جای دنیا رسم نیست که سرمایه، مصرف شود.

رئیس صندوق توسعه ملی ادامه داد: پیشنهاد دادیم در عوض رابطه نفت، بودجه و صندوق، رابطه نفت، صندوق و بودجه شکل گیرد به این معنی که همه درآمدهای نفتی به صندوق سرازیر شود و صندوق با این پول به تولید درآمد و سود بپردازد و در پایان هم بودجه با چنین سودهایی اداره شود. این موضوع از ایده فراتر رفته و در کمیسیون‌های مجمع به تصویب رسیده است.

غضنفری اضافه کرد: با چنین طرح‌هایی که برای صندوق مدنظر داریم قطعا صندوق می‌تواند یکی از بزرگترین حامیان طرح‌های پیشران باشد. البته اعطای تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط ادامه دار خواهد بود.

وی گفت: اگر حمایت از پیشران‌ها در مجامع و کمیسیون‌های مختلف تصویب شود، تعهدی را میان دو طرف ایجاد می‌کند. بنظرم دولت می‌تواند مشکلات بر سر راه پیشران‌های اقتصادی را حل کند به گونه‌ای که یک محیط مساعد رشد برای آن‌ها طراحی شود. پیشران‌ها هم باید متعهد شوند که سهم مشخصی را در تولیدناخالص داخلی کشور بپذیرند در این باره افزایش بنگاه‌ها، به خدمت گرفتن فناوری‌های پیشرفته و پیچیده تر، ارتقاء آمار صادرات، توجه ویژه به کیفیت محصولات خود از تعهداتی است که پیشران‌ها می‌توانند در قبال حمایت‌های دولت انجام دهند.

کد خبر: ۱۵۹٬۰۰۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha