تقابل بازار داخلی آهن با بازار جهانی

تقابل بازار داخلی آهن با بازار جهانی

انتظار می‌رفت مطابق معمول، پنجشنبه نیمه‌تعطیل هفته گذشته نرخ روزانه آهن آلات ثبات یابد و بازار کمی آرام گیرد اما کماکان نوسانات افزایشی ادامه داشت و روند قیمت‌ها روی ریل صعودی باقی ماند.

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، انتظار می‌رفت مطابق معمول، پنجشنبه نیمه‌تعطیل هفته گذشته نرخ روزانه آهن آلات ثبات یابد و بازار کمی آرام گیرد اما کماکان نوسانات افزایشی ادامه داشت و روند قیمت‌ها روی ریل صعودی باقی ماند.

بازار ارز نیز مانند بازار آهن و فولاد دچار نوسانات افزایشی بود و قیمت دلار با جهشی ناگهانی وارد کانال ۳۲ هزار تومانی شد و حتی فراتر از آن رفت، به‌طوری که هر دلار آمریکا در بازار آزاد تهران به قمیت ۳۲ هزار و ۲۵۰ تومان به فروش رسید.

تحلیل روزانه بازار آهن
موج افزایش نرخ اهن که در دو هفته اخیر شروع شده بود تا روز پنجشنبه نیز همچنان تداوم داشت، اگرچه برخی از شرکت‌ها نیز ثبات پیشه کردند. به‌عنوان مثال قیمت روز میلگرد آجدار در بیشتر مبادی فروش با افزایش ۱۰۰ الی ۳۵۰ تومانی همراه بود. در بازار فعلی کف قیمتی میلگرد در بازار داخلی حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیشنهاد می‌شود و سقف قیمتی آن نیز با عبور از کانال ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان در مرز کانال ۲۰ هزار تومانی قرار دارد.

نرخ نبشی و ناودانی نیز با نوسانات متعددی همراه بود به طوری که اکثر شرکت‌ها ثبات داشتند و برخی نیز اعلام قیمت نکردند اما تعداد محدودی از شرکت‌ها از جمله کارخانه ناب تبریز حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان نرخ محصولات خود را افزایش داد.

تیراهن نیز دچار نوسانات متعدد بود به طوری که در بخش کیلوفروشی در کنار ثبات حداکثری کارخانه‌ها، کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی نیز مشاهده شد؛ اما قیمت تیرآهن شاخه‌ای حدود ۴۰ الی ۱۰۰ هزار تومان افزایش داشت؛ گفتنی است در یک ماه گذشته قیمت تیراهن کیلویی حدود ۲/۶ درصد افزایش یافته که معادل ۴۶۶ تومان است.

اما قیمت پروفیل و انواع لوله‌های داربستی، گازی و ... در غالب مبادی فروش با ثبات همراه بود و افزایش ۱۰۰ تومانی در تعداد مشخصی از شرکت‌ها مشاهده شد، قابل ذکر است که انواع پروفیل در یک ماه اخیر حدود ۳/۶ درصد کاهش قیمت داشته که معادل ۹۵۷ تومان است.

همانطور که اشاره شد بنابر آمار و گزارش‌ها روز پنجشنبه نیز بازارسازها با باز و بسته کردن فروش و با هدف کسب سود بیشتر و ارقام بالاتر، بازار آهن را دچار هیجانات کاذب کردند؛ همچنین با القای کمبود محصول سعی در افزایش نرخ آنها داشتند، از طرفی دیگر افزایش نرخ دلار نیز دستایزی برای ادامه نوسانات افزایشی بازار اهن شد.

این درحالی است که نرخ محصولات صادراتی ایران کاهشی است، به طوری که قیمت بیلت حدود ۷/۵ دلار کاهش داشته که معادل ۵۵۰ دلار در هر تن است. قیمت اسلب نیز با کاهش ۹ دلاری به ۵۶۱ دلار رسید که حدود ۱/۶ درصد افت قیمت داشته است. همچنین قیمت شمش منطقه CIS هم از ۵۹۸ دلار به ۵۸۵ دلار کاهش یافت.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بازارهای صادراتی ایران از ابتدای سال همچنان روند کاهشی دارد واین درحالی است که قیمت‌های داخلی همچنان با نوسانات صعودی همراه است.

به گزارش آهن پرایس، می‌توان علت نوسانات هیجانی در بازار آهن را که در پی کاهش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا به وجود آمده است را در قعطی برق و بازارسازی برخی کارخانه‌ها جست‌وجو کرد.

به همین جهت طی جلسه ستاد تنظیم بازار، مقرر شده است شرکت‌هایی که محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کنند تأمین برق مصرفی آنها در فصل تابستان در اولویت قرار بگیرد، همچنین اگر در هفته جاری نیز کاهش عرضه محصولات فولادی در بورس ادامه داشته باشد دسترسی این شرکت‌ها به سامانه جامع تجارت محدود شده و امکان صادرات محصولات خود را نخواهند داشت.

همچنین براساس گزارش‌ها امروز بیش از یک میلیون و ۲۳ هزار و ۷۱۳ تن محصولات فولادی اعم از شمش بلوم، میلگرد کلاف، ناودانی، تیرآهن، تیراهن بال پهن، سنگ آهن و ... در بورس کالا عرضه می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha