۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۴
صنایع آذربایجان شرقی تشنه نقدینگی
یادداشت؛

صنایع آذربایجان شرقی تشنه نقدینگی

تبریز- «اکنون بیش از چهار هزار واحد تولیدی در آذربایجان شرقی فعال هستند و علیرغم مشکلات فراوان توانسته اند چرخ های اقتصادی منطقه را به گردش درآورند» این بخشی از یادداشت طاهر خیری برای رسانه بازار است.

طاهر خیری*؛ بازار: اقتصاد استان آذربایجان شرقی نیازمند تقویت است و باید در ریل گذاری توسعه این خطه شتاب صورت گیرد، به شرط آنکه سرمایه گذار در زیرساخت ها جذب شود، کسب و کارها رونق یابد و به بخش تولید تسهیلات بانکی ارائه گردد.

اکنون بیش از چهار هزار واحد تولیدی در استان فعال هستند و علیرغم مشکلات فراوان توانسته اند چرخ های اقتصادی و صنعتی منطقه را به گردش درآورند. مشکل عمده بنگاه های تولیدی کمبود نقدیندگی است و این واحدها در تامین مواد اولیه به دلیل تحریم های ظالمانه و افزایش قیمت نهاده های تولید در تنگنا قرار گرفته اند.

در این میان حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی توسط دولت از یک طرف به رشد قیمت مواد اولیه واحد های تولیدی منجر شده و از طرف دیگر این واحدها به نقدینگی و سرمایه در گردش بیشتری نیاز پیدا کرده اند. در صورت تداوم کمبود نقدینگی رکود در بخش تولید حاکم خواهد شد.

طبق برآورد کارشناسان اقتصادی استان، واحدهای تولیدی برای حفظ چرخه تولید و تداوم فعالیت اقتصادی به ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدیندگی نیاز دارند که بخش عمده ای از این مبلغ باید توسط منابع بانکی تامین شود.

اگر این منابع به موقع در اختیار تولید کننده قرار نگیرد و یا سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات به بخش تولید کارشکنی کند آنها مجبور می شوند با ظرفیت پایین تولید کنند که این امر البته به کاهش تولید ناخالص داخلی و درآمد ملی منجر می شود.

طبق آمار موجود تنها ۱.۵۱ درصد از تسهیلات اعطایی بانک ها در کشور در آذربایجان شرقی پرداخت می شود که نشان دهنده جایگاه پایین استان در این زمینه است. متاسفانه در سال های گذشته بانک های استان منابع مالی جذب شده شان را در خارج استان هزینه کرده اند و تسهیلات را در اختیار واحدهای تولیدی دیگر استان ها قرار داده اند که جای تامل دارد.

واقعیت این است که بخش تولید استان نیازمند نقدیندگی است و اگر این نقدیندگی به جای حضور در بازارهای کاذب از جمله خرید و فروش سهام، زمین، طلا و یا ارز به بخش مولد اقتصاد تزریق شود به یقین موجب اشتغال و رشد اقتصادی خواهد شد. متاسفانه اینگونه نیست و بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل نا اطمینانی از آینده اقتصاد کشور، سرمایه های خود را در بخش غیر مولد به چرخش در می آورند.

اگر می بینیم بخش قابل توجهی از ایرانیان در ترکیه ملک می خرند یا در کشورهای حاشیه خلیج فارس سرمایه گذاری می کنند ناشی از عدم اطمینان از شرایط بازار و اوضاع اقتصادی کشور است. نقدیندگی باید هوشمندانه توسط دولت به بخش تولید هدایت و راهبری شود تا مشکلات این بخش مرتفع گردد.

* روزنامه نگار

کد خبر: ۱۵۳٬۰۰۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha