۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۱
تأمین خوراک پایدار پتروشیمی‌ با سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنعت نفت
معاون وزیر نفت بیان کرد

تأمین خوراک پایدار پتروشیمی‌ با سرمایه‌گذاری در طرح‌های صنعت نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: اگر به‌دنبال جهش در صنعت پتروشیمی هستید باید منابع مالی را که در مسیرهای غیرمولد هزینه می‌شود، به سمت صنایع مولد برد.

به گزارش بازار، محسن خجسته‌مهر امروز (سه‌شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه) در نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران عامل هلدینگ‌های پتروشیمی کشور با مدیران ارشد صنعت نفت اظهار کرد: بیش از یک دهه است که عبارت جهش پتروشیمی در کشور مطرح شده، اما معنای جهش چیست؟ آیا برنامه‌ریزی برای تعدادی طرح جهش است؟ آیا ایجاد ظرفیت بدون پر کردن ظرفیت جهش است؟ آیا طرح‌هایی که متناسب نباشند، جهش است؟ پاسخ به این پرسش‌ها منفی است.

وی با بیان اینکه جهش پتروشیمی را باید در سرمایه‌گذاری تعریف کرد نه در ایجاد واحدهای جدید پتروشیمی، گفت: سرمایه‌گذاری باید برای تأمین خوراک باشد و همه ظرفیت پتروشیمی برای تأمین خوراک صرف شود.

ضرورت تغییر رویکرد در صنعت پتروشیمی
معاون وزیر نفت با طرح این پرسش که صنعت پتروشیمی برای تأمین خوراک باید چه اقدام‌های انجام دهد، افزود: پتروشیمی اگر می‌خواهد در این برهه یک جهش واقعی و متفاوت داشته باشد باید رویکردش نسبت به گذشته تغییر کند تا این صنعت ارتقا یابد، از همین رو باید برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی سرمایه‌گذاری کرد تا نگرانی‌ها برطرف شود.

خجسته‌مهر با بیان اینکه این کار (سرمایه‌گذاری برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی) آغاز شده اما هنوز نهادینه نشده و به سرانجام نرسیده است، اظهار کرد: هنوز شناخت کاملی برای سرمایه‌گذاری در تأمین خوراک پتروشیمی وجود ندارد و از آنجا که اطلاعات کافی و کامل نیست نمی‌توانیم تصمیم درستی بگیریم.

وی با اشاره به اینکه وقتی گفته می‌شود شرکت ملی نفت ایران تا هشت سال آینده باید ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام دهد که از این مقدار ۷۰ میلیارد دلار در میدان‌های گازی و ۹۰ میلیارد دلار در میدان‌ها نفتی است برای آن الزام‌هایی از جمله سرمایه‌گذاری وجود دارد، ادامه داد: با این سرمایه‌گذاری باید ظرفیت تولید نفت به روزانه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه و ظرفیت تولید گاز به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز برسد.

اگر به‌دنبال جهش در پتروشیمی هستید...
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران سودآوری صنعت پتروشیمی را قابل توجه دانست و با بیان اینکه به جای تزریق پول حاصل از فروش محصولات پتروشیمی در سامانه نیما (که البته خوب است) بهتر است این پول برای تأمین خوراک پتروشیمی سرمایه‌گذاری شود، ادامه داد: اگر به‌دنبال جهش در پتروشیمی هستید باید منابع مالی را که در مسیرهای غیرمولد هزینه می‌شود به سمت صنایع مولد برد.

خجسته‌مهر با بیان اینکه یکی از گرفتاری‌هایی که بانک‌ها دارند این است که نمی‌دانند پول خود را کجا مصرف کنند، گفت: البته علت این موضوع هم لزوماً سرمایه‌گذاران نیستند. شاید ما نتوانستیم طرح‌ها و جذابیت آنها را در معرض نگاه سرمایه‌گذاران قرار دهیم.

وی با دعوت از هلدینگ‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت اظهار کرد: البته مقدمات این موضوع انجام و تفاهم‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

ضرورت نزدیکی محل تولید و مصرف خوراک پتروشیمی
معاون وزیر نفت به تعریف طرح‌های توسعه برخی میدان‌ها در شرکت ملی نفت اشاره کرد و گفت: طرح‌های کوچک از ۲۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار در حوزه مناطق نفت مرکزی وجود دارد که مجموع این طرح‌ها ۳.۵ میلیارد دلار است و از طریق مناقصه و مذاکره قابل‌واگذاری است که ضرورت دارد در این زمینه بحث و بررسی شود.

خجسته‌مهر از میدان گازی پارس ‌شمالی، میدان گازی کیش و میدان مشترک فرزاد A, B به‌عنوان دیگر طرح‌های توسعه شرکت ملی نفت ایران نام برد و گفت: میدان گازی پارس ‌شمالی به ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد و معادل چهار فاز پارس جنوبی است و سرمایه‌گذاری در آن ارزشمند است.

وی طرح توسعه لایه زمین‌شناسی خامی را هم به هلدینگ‌ها پیشنهاد داد و در توضیح آن گفت: ارزش سرمایه‌گذاری این لایه برای تولید گاز در میدان‌های اهواز و مارون ۶ میلیارد دلار و دارای گاز غنی است که می‌تواند خوراک مایع موردنیاز بخش پایین‌دستی پتروشیمی ماهشهر را تأمین کند و پروژه بسیار مهمی است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه به‌دلیل اطلاعات کم از توسعه طرح لایه زمین‌شناسی خامی استقبال نشده است، تأکید کرد: باید طرح‌هایی را در اولویت قرار دهیم که محل تولید و مصرف خوراک پتروشیمی نزدیک به هم باشند.

کد خبر: ۱۴۹٬۸۱۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha