به گزارش بازار، فرحناز رافع امروز (شنبه) در نشست خبری آیین تجلیل از نامآوران و چهرهها در حوزه هنر ـ صنعت فرش دستباف که در مرکز ملی فرش دستباف ایران برگزار شد، افزود: در فرایند زنجیره تولید و تامین فرش دستباف، افراد متفاوتی در حال فعالیت هستند و خلاقیتهای بسیار زیادی در این صنعت دارند، اما معرفی نشدهاند و به همین دلیل شناخته شده نیستند.
وی دلیل این کاهش ارزش صادراتی را موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات عنوان کرد که منجر به انتخاب شیوههایی دیگر از سوی بازرگانان و تجار برای صادرات شده است.
رافع گفت: در سال ۲۰۲۰ جمع صادرات فرش دستباف در جهان ۸۷۰ میلیون دلار بوده که هند با ۲۷۸ میلیون دلار در رتبه نخست و ایران با ۷۲ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: برخلاف آمارهای اشتباهی که برخی اوقات اعلام میشود کشورهای پاکستان، نپال، افغانستان و ... در صادرات فرش دستباف از ایران سبقت نگرفتهاند و نپال با ۵۱ میلیون دلار، پاکستان با ۵۰ و چین با ۳۱ میلیون دلار در رتبههای سوم تا پنجم صادرات قرار گرفتند.
وی معتقد است که صادرات ایران همچنان مقام نخست صادرات را در اختیار دارد، زیرا هندیها همه کفپوشهای تولیدیشان را به عنوان فرش دستباف عنوان میکنند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: آمار هندیها همچنین شامل گلیم و برخی فرشهایی است که با ربات تولید میشود، اما صادرات ایران فقط شامل گپه و فرش دستباف است.
وی افزود: آمارهای یاد شده همه به استناد آمار UN، Trade Map و همچنین آمار گمرک ایران است و مطابق همین آمارها ایران کمترین میزان کاهش صادرات را در سالهای اخیر داشته است.
رافع، دلیل این کاهش را پاندمی کرونا و همچنین تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان عنوان کرد.
وی گفت: صادرات کل جهان در سال ۲۰۲۰ به میلیارد دلار هم نرسید، این در حالی است که در سال ۲۰۱۷ حتی به یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار نیز رسیده بود.
رافع همچنین مجموع تولید سال گذشته را ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع عنوان کرد که در همسنجی با سال ۹۹ رشد ۲۷ درصدی داشته است.
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۱
در سال ۱۴۰۰ رقم خورد؛
صادرات ۶۴ میلیون دلاری فرش دستباف
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: ارزش صادرات فرش دستباف ایران پارسال ۶۴ میلیون دلار بوده که از لحاظ وزنی ۱۱ درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۱۰ درصد کاهش داشته است.
کد خبر: ۱۴۸٬۲۱۶
نظر شما