بلوردی؛ خبرگزاری بازار- محسن رشید فرخی رییس انجمن ملی خرمای ایران اعلام دقیق میزان خسارتها را به بررسی موجودی انبارها در پایان سال منوط کرد و گفت با این وجود به نظر می رسد تا پایان سال چیزی حدود یک سوم ازصادرات مان کاهش می یابد.
وی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: اگرچه در سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید داشتیم اما با شیوع کرونا و به تبع آن بسته شدن مرزها و عدم جابجایی و حمل و نقل مخصوصا در آستانه ماه مبارک رمضان، وضعیت صادرات مان بسیار بد شده است.
رشید فرخی افزود: در بخش فروش داخلی نیز به دلیل عدم حضور مردم و بسته شدن کسب و کارها، غالبا افرادی که برای ماه رمضان اندوخته ای داشتند، دچار ضرر و زیان شدند.
وی تاکید کرد: اگرچه هنوز میزان خسارت مشخص نیست و باید در انتهای سال با بررسی انبارها میزان دقیق خسارتهای وارد شده را محاسبه کنیم، اما به نظر می رسد تا پایان سال در مقایسه با سال گذشته چیزی حدود یک سوم ازصادرات مان کاهش پیدا کند.
رشید فرخی در خصوص قیمت خرما در ماه رمضان نیز گفت: برای ماه رمضان قیمت ها متعادل است و موجودی به اندازه کافی داریم بنابراین از نظر تامین و قیمت هیچ مشکلی نداریم. همچنین در هرجایی که مشاهده کنیم از نظر قیمت، قیمت ها بالا و خارج از عرف است با تمهیداتی که با ستاد تنظیم بازار انجام داده ایم با عرضه مستقیم حتما در بازار دخالت خواهیم کرد.
وی همچنین در مورد سلامت و بهداشت خرماهای تولیدی نیز گفت: ما پروتکلی که وزارت بهداشت ارائه داده است را در بخش بسته بندی به همه صنایع مان ابلاغ کرده ایم که این پروتکل را رعایت کنند، بنابراین جای هیچ گونه نگرانی نیست.
کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی فروش خرما نسبت به سال گذشته
نائب رئیس کمیسیون تخصصی خرمای اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز اظهار داشت: بازار خرما یک بازار فصلی است چه در مبدا که تولیدکننده هستند و چه در مقاصد که شهرستانهای مصرف کننده هستند تجار، تولیدکنندگان و کشاورزان به صورت فصلی کار می کنند. بنابراین اوج کار از ۲ ماه قبل از ماه رمضان در بازار عمده فروشی شروع می شود و اول ماه رمضان نیز بازار خرده فروشی رونق می گیرد. اما شیوع کرونا باعث شد عمده فروشان و حتی کشاورزان ما این فرصت طلایی امسال را از دست بدهند.
وحید نیکفر افزود: به این ترتیب در حوزه فروش نسبت به سال گذشته حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش داریم. چون در این مدت سالن های بسته بندی و سردخانه ها نیز در مناطق بسته شد و همه این موارد دست به دست هم داده تا ما فرصت ماه رمضان را از دست بدهیم.
نیکفر خاطرنشان کرد: در بخش صادرات نیز معمولا اوج فعالیت از اوایل اسفند شروع می شد و تا ۱۵ روز قبل از رمضان ادامه داشت اما با بسته شدن مرزها، برخی فعالیت های صادراتی تعلیق شده و در برخی موارد نیز تجار اعتماد مورد نیاز رانداشتند و قراردادها را لغو کردند.
افت ۹۰ درصدی صادرات خرما
این فعال بخش کشاورزی در ادامه با اشاره به افت صادرات افزود: میتوان گفت از اسفند سال گذشته تا به امروز ۸۰ تا ۹۰ درصد افت صادرات داشتیم. به عبارت دیگر از ۲۵ اسفند که سردخانه ها و سالنهای بسته بندی را تعطیل کردند تا همین روزهای اخیر میزان صادرات را باید صفر در نظر بگیریم.
نیکفر در خصوص سلامت خرماهای موجود در بازار نیز گفت: باید توجه داشته باشیم که خرمایی که امروز در بازار عرضه می شود محصول مرداد، شهریور و مهر سال گذشته است که همان زمان برداشت و بسته بندی شده است. بنابراین هیچگونه جای نگرانی نیست و مردم می توانند با اطمینان خاطر از سلامت خرماهای عرضه شده، از این محصول استفاده کنند.
نظر شما