علی شریفی نژاد در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه بزرگ ترین مشکل موجود در حوزه اقتصادی وجود خلاء ارتباط بین علم، ایده نوین و سرمایه گذار است، افزود: منابع فراوانی در کشور ما وجود دارد که تبدیل کردن این منابع به منافع، نیازمند ارتباط مستقیم علم و سرمایه گذار است.
وی با بیان این مطلب که تشکیل انجمن ها، کمیته ها و کارگروه ها برای رفع خلاء ارتباطی بین علم و سرمایه گذار یک ضرورت است، عنوان کرد: ایده ها و طرح های نوین در مراکز علمی ما وجود دارد که بخش اعظمی از سرمایه داران و سرمایه گذاران از آنها هیچ اطلاعی ندارند.
دولت هماهنگ کننده بین ایده پردازان و سرمایه گذاران باشد
شریفی نژاد اظهار کرد: عده ای از افراد دارای طرح نوین بوده اما به دنبال تامین سرمایه هستند و وقت خود را برای استفاده از تسهیلات بخش دولتی می گذارند، عده ای اما سرمایه دارند ولی درگیر فعالیت در بخشی هستند که هیچ سودی ندارد و به دنبال تسهیلات از بخش دولتی برای جبران ضرر در کسب و کار خود می باشند.
این کارآفرین کرمانی ادامه داد: به نظر می رسد مسیر هر دو طرف اشتباه است و بخش دولتی باید نقش هماهنگ کننده بین دو طرف را داشته باشد نه پول پاشی به بهانه ایجاد اشتغال! در غیر این صورت موجب حیف و میل شدن پول و زمان می شود.
اولین قدم برای ایجاد اشتغال دائم استفاده از ظرفیت جامعه علمی و ارتباط مستقیم و نزدیک با دانشگاه ها و مراکز علمی است و براین اساس طرح را از یک ایده به طرح نوین تبدیل کرده و سپس با جذب سرمایه گذار بر اساس شرایط منطقه و توجیه اقتصادی که ریسک سرمایه گذاری در آن شفاف باشد، طرح را به مرحله اجرا و پیگیری مجوزات از دستگاه ها برسانند
وی اضافه کرد: اولین قدم برای ایجاد اشتغال دائم استفاده از ظرفیت جامعه علمی و ارتباط مستقیم و نزدیک با دانشگاه ها و مراکز علمی است و براین اساس طرح را از یک ایده به طرح نوین تبدیل کرده و سپس با جذب سرمایه گذار بر اساس شرایط منطقه و توجیه اقتصادی که ریسک سرمایه گذاری در آن شفاف باشد، طرح را به مرحله اجرا و پیگیری مجوزات از دستگاه ها برسانند.
بخش خصوصی نیازمند انجمن های قوی است
این کارآفرین استان کرمان تصریح کرد: بخش خصوصی اگر تشکل ها و انجمن های قوی ایجاد کند، وابستگی به تامین سرمایه از بخش دولتی کمتر می شود از طرف دیگر دولت باید سرمایه گذاری خود را در زمینه فراهم کردن زیرساخت ها متمرکز کند تا از توزیع پول برای طرح های فاقد زیرساخت لازم، جلوگیری کند.
وی با بیان این مطلب که با هدف ایجاد اشتغال چندین سال است که تسهیلاتی به بخش خصوصی تزریق می شود اما تا کنون با وجود تورم ها نتوانسته ایم موضوع اشتغال را مدیریت کنیم، افزود: سرمایه و هزینه ای که در برخی از طرح های غیرقابل دفاع با هدف ایجاد اشتغال انجام می شود باید در حیطه زیرساخت ها از جمله در زمینه آب سرمایه گذاری شود.
شریفی نژاد تصریح کرد: بحران کم آبی در کشور را می توان با مدیریت صحیح و کارآمد تبدیل به فرصت کرد بدین شکل که با انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در صنعت کشور، خود موجب جهش قابل توجهی در اقتصاد کشور می شود اما متاسفانه این حرکت به کندی صورت می گیرد لذا این امر نشان دهنده ضرورت ارتباط و تعامل نزدیک تر صنعت و دانشگاه است چراکه اگر ارتباط نزدیک و تخصصی وجود می داشت اکنون در صنعت کشور، مشکل آب نداشتیم.
مدیرعامل شرکت هورخش دارو بر اهمیت ارتباط تولید با شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: این تعامل می تواند موجب بهبود وضعیت اشتغال شود که باید آن را برای آیندگان به میراث گذاشت.
نظر شما